Odpowiedz do tematu
wielki problem ;/
Autor Wiadomość
Chmaju 
Beginner


Dołączył: 09 Sie 2007
Wysłany: 09-08-2007, 12:57   wielki problem ;/

Mam problem,usutawilem sterowanie (mam gamepada) i wszystko dzialalo ok, ale w tekkenie3 w practice mode jak nacisnal klawisz 1 na gamepadzie wyswietla sie jakbym nacisnal dwa.

Tu jest moj gamepad jakiego uzywam i ustawienie sterowania zaden klawisz sie nie powtarza wiec co jest? Jak ten problem rozwiazac?
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 09-08-2007, 13:20   

Nic wielkiego jeśli naciskasz któryś z spustów np: L1 to pod nimi domyślnie są ustawione odpowiednie kombinacje klawiszy :) .

I ogólnie popraw sobie stery chyba że grasz jednocześnie na padzie i klawie :D .
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 09-08-2007, 13:21   

Bo masz przycisk 1 ustawiony jako R2 na padzie z PSX'a, czyli w Tekkenie standardowo są to któreś dwa przyciski na raz (nie pamiętam teraz które).
Ustaw według tego obrazka.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Chmaju 
Beginner


Dołączył: 09 Sie 2007
Wysłany: 09-08-2007, 13:23   

SUB ZERO DZIEKI WIELKIE! Problem rozwiazany mozna zamknac temat :)
Ostatnio zmieniony przez Chmaju 09-08-2007, 13:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 09-08-2007, 13:29   

Jak ustawisz, żeby był jeden to będzie jeden.
Ustawiasz przyciski 1, 2, 3, 4 na padzie pod kwadrat, trójkąt, krzyżyk i kółko w emulatorze i śmiga. Problem u ciebie jest właśnie taki, że jeden z tych przycisków (1) masz ustawiony nie jako ten który powinien być (trójkąt) tylko jako jeden z triggerów (tych przycisków z tyłu). Tam gdzie teraz masz ustawione 'D' tam powinien być J1_B1.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Chmaju 
Beginner


Dołączył: 09 Sie 2007
Wysłany: 09-08-2007, 13:33   

subzero mozesz mi jeszcze powiedziec co to sa te strzalki strzalka czarna jeden raz nacisnac (?) strzalka zolta trzymac (?) gwiazda ?????
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 09-08-2007, 13:44   

Oznaczeń z samej gry to ja niestety nie pamiętam, ale jakoś tak to było. Gwiazdka to chyba było opóźnienie między naciśnięciami.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 19-08-2007, 20:46   

Niu problem.

zassałem Scarface'a (film) był pocięty na ileś archiwów, jak rozpakoalem to to wypakowalem 40 mniejszych archiwów + plik .sfv. teraz zassałem paczkę z subami i w środku byly jakies dziwne pliki .sub i .idx. z tych 40 archiwow wypakowalem jeden plik z filmem - wsadzilem wsio do jednego folderu i odpaliłem film - okazało się ze nie ma w nim dialogow - muzyka jest, napisy są ale nie słysze żadnych dialogow! Ktoś ma jakieś pomysły "o co chodzi jakby"?
_________________
 
 
 
Młody 
Student



GamerTag: MichenDG
Zagram w: TTT2, MK9
Dołączył: 29 Lip 2007
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 19-08-2007, 22:22   

Yamada napisał/a:
Niu problem.

zassałem Scarface'a (film) był pocięty na ileś archiwów, jak rozpakoalem to to wypakowalem 40 mniejszych archiwów + plik .sfv. teraz zassałem paczkę z subami i w środku byly jakies dziwne pliki .sub i .idx. z tych 40 archiwow wypakowalem jeden plik z filmem - wsadzilem wsio do jednego folderu i odpaliłem film - okazało się ze nie ma w nim dialogow - muzyka jest, napisy są ale nie słysze żadnych dialogow! Ktoś ma jakieś pomysły "o co chodzi jakby"?

dziwna sprawa, filmy scenowe zwykle są pakowane w małe archiwa ale raz, a po wypakowaniu od razu mamy film z rozszerzeniem .avi - tej akcji z głosem nie rozumiem, może codeki, chociaż to bezsensu, bo jeżeli słyszysz głos to powinieneś słyszeć cały głos - audio nie było nigdy w taki sposób rozbijane :O - możliwe, że film jest w 5.1, pościągaj codeki AC3

a plik .sub to tak samo jak .txt plik z napisami
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 20-08-2007, 09:12   

Yamada napisał/a:
Niu problem.

zassałem Scarface'a (film) był pocięty na ileś archiwów, jak rozpakoalem to to wypakowalem 40 mniejszych archiwów + plik .sfv. teraz zassałem paczkę z subami i w środku byly jakies dziwne pliki .sub i .idx. z tych 40 archiwow wypakowalem jeden plik z filmem - wsadzilem wsio do jednego folderu i odpaliłem film - okazało się ze nie ma w nim dialogow - muzyka jest, napisy są ale nie słysze żadnych dialogow! Ktoś ma jakieś pomysły "o co chodzi jakby"?


Pewnie brakuje ci jakiegoś kodeka. Pewnie chodzi o ac3filter. Jak go zainstalujesz to wszystko powinno być OK.
_________________
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 20-08-2007, 10:15   

Przysiagłbym ze miałem te kodeki... w każdym badź razie dzięki za pomoc - już wsio śmiga:).

"u fuckin'mericon" :P
_________________
 
 
 
Dismaster 
Grand Master



Dołączył: 15 Kwi 2006
Skąd: Konstantynów łódzki
Wysłany: 20-08-2007, 12:41   

Trzaba bylo do mnie uderzyc to bym ci jakos uploadowal tan jakze zajebisty film :D a BTW jak ktos zna jeszcze jakies filmy z tego typu to poprosze na PM albo gg bo kocham takie ciasteczka :P ogolnie ten pan Marcin robi takie fajne te filmy :P

Sorry za OT
_________________
Before you see the light you must die...
 
 
 
Takashi 
Beginner



Dołączył: 29 Sie 2007
Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: 04-09-2007, 19:35   

Pewnie brakuje ci jakiegoś kodeka. Pewnie chodzi o ac3filter. Jak go zainstalujesz to wszystko powinno być OK.
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 13-10-2007, 12:48   

Dobra wczoraj zepsuła mi się płytka z Photoshopem - czy moge zrobić kopię instalki z zainstalowanego już programu? (jak np kopię systemu)
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-10-2007, 19:19   

Jeśli prog nie wymaga do uruchomienia odpowiednich wpisów w rejestrze (tworzonych przez instalator) to możesz spróbować skopiować katalog zainstalowanego programu, ale nie gwarantuję że to później zadziała. Lepiej zassać kopię zapasową :P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Chwilowe niedyspozycje i problemy
Dead or Alive online problem
Street Fighter Arcade Collection - Problem z muzyką
Creative Fatal1ty Gaming Headset- problem
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group