Odpowiedz do tematu
Wystąpił problem z aplikacją...
Autor Wiadomość
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 10-08-2007, 23:10   Wystąpił problem z aplikacją...

Miałem format i po nim gdy odpalam emu wyskakuje mi zawsze takie coś:

http://img295.imageshack..../problemca0.jpg

Wystąpił problem z aplikacją epsxe.exe i zostanie ona zamknięta.

reinstal nie pomaga. Any ideas?
_________________
Ostatnio zmieniony przez Dumian 21-01-2008, 13:33, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 10-08-2007, 23:21   

Podobno na takie sytuacje czasem pomaga ustawienie trybu zgodności dla ePSXe w Windowsie (własciwosci -> zgodność, na poczatek mozesz sprobowac Win98), pokombinuj z tym. Ewentualnie słyszałem też, że pomaga Service Pack 2 ale ogólnie to przyczyn takiego błędu mogą być setki.

Pokombinuj z emu offline bez Kaillery.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 11-08-2007, 01:54   

Ok to już załatwione.

Nowy problem - otwierając aviki w winampie, media playerze i windows media playerze mam BARDZO przyciemniony obraz (niemalze nic nie widać). Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak jest - -mam zestaw kodeków ffdshow + real alternative + quick time alternative. Proszę o pomoc:(
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 11-08-2007, 09:32   

W konfiguracji ffdshow video decoder zaznacz opcję Picture properties i zwiększ Gamma correction.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 11-08-2007, 11:14   

Ha, no właśnie problem jest w tym, że jak zmieniam ustawienia gammy itd to daje to efekt tylko w jednym programie - All playerze (w którym mi video chodzi normalnie), w MP, WMP i Winampie dalej kiszka -zupełnie jakby kodeki nie byly z nimi kompatybilne pomimo, ze te programy są na liscie kompatybilnych z tymi kodekami.

Action: AllPlayer rlz! :P
_________________
Ostatnio zmieniony przez Action 11-08-2007, 11:33, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 11-08-2007, 12:25   

Nie wiem jak WMP i Winamp bo nie używam (przynajmniej do video), ale w MPC powinno działać. Jak odtwarzasz jakiś film w MPC to masz w ogóle w trayu ikonkę ffdshowa?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 11-08-2007, 13:16   

Możliwe, że to wina ustawień sterownika karty graficznej. Jak masz kartę nvidia, to sprawdź nakładkę video, lub po prostu przeinstaluj sterownik.
Ostatnio zmieniony przez JJK 11-08-2007, 13:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 11-08-2007, 13:43   

Yamada napisał/a:
Ok to już załatwione.

Skoro już załatwione to napisz co zrobiłeś, że już działa. Przyda się innym na przyszłość.

A tak w ogóle jeśli chodzi o kodeki to polecam CCCP, chociaż to właściwie są filtry a nie kodeki, tak czy siak to + ewentualnie jakiś real alternative + quick time alternative i żaden plik video się nie oprze :P
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 11-08-2007, 21:55   

Service Pack 2 był kluczem tak jak myślałem i jak Ty mnie utwierdziłeś w tym przekonaniu z tym, ze mialem drobne problemy przy instalacji bo niby klucz windy mialem zly i musialem grzebac w systemie aby go zmienic:P
_________________
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 11-08-2007, 22:02   

Wydzieliłem problem do osobnego tematu bo ten błąd przytrafia się również innym a tak łatwiej będzie komuś znaleźć odpowiedź :)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
EddyGordo 
Użytkownik

Dołączył: 12 Sie 2007
Wysłany: 12-08-2007, 13:41   

A ja kombinowałem ze zgodnością pliku i nic. Dalej się to pojawia. Nie wie ktoś może co mam robić?

EDIT:
Majstrowałem, majstrowałem, aż w końcu zagrałem single i błędu już nie było.
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-08-2007, 20:57   

Ja miałem oba wymienione w temacie problemy.

1) ePSXe -> odinstalowałem program i sterowniki od karty graficznej, po czym zainstalowałem od nowa

2) obraz w filmach -> zainstalowane przez mojego brata kodeki zmieniły ustawienia w Windows Media Player i z tego powodu obraz był bardzo ciemny, a kolory niewyraźne

Aha - SP mam pierwszego.
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 12-08-2007, 21:00   

luzik problem z filmami rozwiazany - service pack 2 namieszał mi coś z sterownikami grafy wiec je reinstalwoalem i chodzi wsio jak zlotko;].
_________________
 
 
 
Nadra 
Student



PSN ID: eNadra
GamerTag: Nadratovsky
Zagram w: Tekken 7
Dołączył: 13 Kwi 2007
Skąd: Ciechanów
Wysłany: 21-01-2008, 08:31   

też mam ten problem, walczyłem z tym na wszystkie te sposoby które są tutaj napisane i nic :/ , reinstalacja Tekkena, zmiana zgodności i t.p. i t.d. Mam SP2.
_________________

 
 
 
dan 
Użytkownik

Dołączył: 20 Sty 2008
Wysłany: 21-01-2008, 11:16   

Mam to samo robie wszystko ale i tak blad wyskakuje szkoda jak sie nida naprawic to znajde cos inngo a jst tego duzo w seci :C

[ Dodano: 21-01-2008, 11:22 ]
to jets ez sensu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
mam problem z graniem ...
Problem z ustawieniami...
Problemy z gra online...
Livebox 2.0 - PS3 - problem z graniem online
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group