Odpowiedz do tematu
Customize
Autor Wiadomość
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 16-04-2009, 22:05   

Customy są instalowane na obraz płyty.... więc jeśli masz wypalony na płycie obraz z customami to będą działać. Ale jeśli to jest czysty tekken to na płytę customów nie zainstalujesz.
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 16-04-2009, 22:24   

Otóż nie do końca :P ePSXe ma taką ciekawą opcje (zresztą jeśli jedziesz z CD to pewnie używasz plugina Pete'a, który też ją ma) jak wczytywanie patchy ppf 'w locie'. Wystarczy wrzucić plik .ppf do katalogu 'patches' w katalogu emu i odpowiednio zmienić mu nazwę na taką, jaką ma plik 'wykonywalny' gry (np. w przypadku T3 jap. jest to SLPS_013.00, więc plik nazywamy SLPS_01300.ppf - chociaż tu nie jestem pewien czy rozszerzenie ppf ma zostać, czy cała nazwa ma być zmieniona). W przypadku pluginu Peops CDR jest to jeszcze łatwiejsze, wystarczy wskazać ścieżkę do pliku .ppf w konfiguracji pluginu i zaznaczyć opcję ładowania patchy.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 16-04-2009, 22:48   

Hmm... w sumie tak :P ale nigdy nie korzystałem z tej opcji ;) ale kiedyś muszę spróbować. :)
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
szyszq 
Student



Dołączył: 14 Kwi 2009
Skąd: masz chipsy?
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 24-04-2009, 23:46   

Mr Editor, napisz mi na pw jak się customuje postacie, bo ja tez chetnie sprobuje.
_________________
i zostałem bez podpisu :(
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 25-04-2009, 01:09   

szyszq napisał/a:
Mr Editor, napisz mi na pw jak się customuje postacie, bo ja tez chetnie sprobuje.

Powstał już polski tutorial? Anglojęzyczny jest TUTAJ

[ Komentarz dodany przez: Dumian: 25-04-2009, 17:32 ]
Tak, powstał.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
szyszq 
Student



Dołączył: 14 Kwi 2009
Skąd: masz chipsy?
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 25-04-2009, 16:07   

ok, nie umiem customowac. rzucam to mimo ze jeszcze nie zaczalem.
_________________
i zostałem bez podpisu :(
Ostatnio zmieniony przez szyszq 25-04-2009, 23:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sajin 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Kwi 2008
Wysłany: 25-04-2009, 22:15   

szyszq napisał/a:
ok, nie umiem customowac. rzucam to mimo ze jeszcze nie zaczalem.


Do rodzynów to!
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 26-04-2009, 01:03   

Lepiej że się przyznał że nie umie i dał sobie spokój niż żeby miał nas zalewać customami o miernej jakości. Am I right ?
_________________

 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 26-04-2009, 01:24   

szyszq napisał/a:
ok, nie umiem customowac. rzucam to mimo ze jeszcze nie zaczalem.

Skąd wiesz, że nie umiesz, skoro jeszcze nie zacząłeś?
 
 
 
szyszq 
Student



Dołączył: 14 Kwi 2009
Skąd: masz chipsy?
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 29-04-2009, 16:34   

Chodzi mi o to, że nie umiem się posługiwać tymi wszystkimi programami (nie wiem jak mam zrobić te durne patche, a taki drugi nie działa)

Gdyby to było łatwiejsze... :)
_________________
i zostałem bez podpisu :(
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 29-04-2009, 21:26   

szyszq napisał/a:
Gdyby to było łatwiejsze... :)

IMO - Gdyby wszystko było łatwiejsze, to świat byłby nudny, bo te "wszystko" nie motywowałoby człowieka do wysiłku :P
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
innovator 
Beginner



Dołączył: 10 Maj 2009
Wysłany: 10-05-2009, 19:55   

Elo jestem tu nowy...
Lubie pykac w tekkena 3 przez siec za posrednictwem waszej stronki [super zabawa :D ]
I wchodząc na wasze forum zauważyłem ten oto temat.
Kustomizacja strojów jest niezła ale czemu edytujecie tekstury tylko na postaciach a nie np.w menu.?Albo modeli 3d?

Czy wogóle da się zrobić coś takiego?


Pozdrawiam
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 10-05-2009, 20:09   

odnośnie modeli 3d - nie da się

http://www.honmaru.pl/for...der=asc&start=0
tu chyba była mowa o modelach 3d

http://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=1660
tu możesz zabłysnąć


http://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=1372
tu faq po angielsku (dotyczące edycji tekstur)


http://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=1673
tu temat do zadawania elementarnych pytań

edit: http://www.honmaru.pl/customize/
jeszcze o tym bym zapomniał :p
 
 
 
innovator 
Beginner



Dołączył: 10 Maj 2009
Wysłany: 10-05-2009, 20:38   

Haha!! :D :D

Znalazłem sposób na animacje i modele 3d i tekstury w menu:D

Przed napisaniem poprzedniego postu dużo szukałem i znalazłem coś w sam raz
Tylke ze jest 1 problem... Nie można ich wcisnąć spowrotem ;p

DX 3D Ripper -> download

Obsługa jego jest bardzo prosta...

Otóz po zainstalowaniu otwieramy go i robimy skrót do emulatora... najlepiej do emulatora psX bo w epsxe nie działa
kiedy klikniemy na przycisk Launch wyświetli nam sie okno a w lewym górnym rogu MUSI PISAĆ "ready to capture"...

W momencie kiedy ujrzymy tytuł Tekken 3 możemy wcisnąć F12 i zapisze nam teksture tytułu... Podczas walki kiedy to wciśniemy zapisze nam modele postaci które można zobaczyć 3ds maxem [którego nie mam ale zainstaluje i pokaże ;) ]

sam progs nie działa tylko z emulatorami ale także z innymi aplikacjami z dx9


do animacji jest potrzebny TOD_RIP

DOWNLOAD

Jeśli wpakujemy do niego... czyli przytrzymamy kursorem na obrazie teka i zrzucimy go na tod_rip'a, wtedy progs po kolei odnajdzie cale zbiory z animacjami... z naciskiem na po kolei bo czasami niektore progsy wywalaja wszystko do jednego pliku ;p

zeby te animacje zobaczyc takze potrzebny jest 3ds max z pluginem tod [gdzies w necie byl ale nie pamietam gdzie xD]

W każdym razie wyjęte modele animacje i tekstury przydadzą się do własnej produkcji do której się przygotowuje ;p

Ktoś chce ze mną? No prob
www.gamedev.pl
http://winapi.rox.pl/
www.ogre3d.org/
http://irrlicht.sourceforge.net

:D miłego ripowania/uczenie=a sie cpp :D
Ostatnio zmieniony przez Action 10-05-2009, 20:42, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
szyszq 
Student



Dołączył: 14 Kwi 2009
Skąd: masz chipsy?
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 23-05-2009, 19:56   

mcl napisał/a:
Lepiej że się przyznał że nie umie i dał sobie spokój niż żeby miał nas zalewać customami o miernej jakości. Am I right ?


bardzo ci dziekuje za wyrozumialosc. :) dobrze ze jest chociaz jedna mila i wyrozumiala osoba na tym forum (oprocz alex_nfs)
_________________
i zostałem bez podpisu :(
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
[Customize-Arena] Requests
[Customize-Arena] Submit your modification
New Customize-Arena
Zbiór nieoficjalnych modyfikacji Customize.
Customize-Arena: opinie o stronie, sugestie itp.
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group