Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Zamknięty przez: Dumian
23-12-2007, 17:25
"Wystąpił problem z aplikacją epsxe.exe..."
Autor Wiadomość
gienek 
Beginner


Dołączył: 22 Gru 2007
Wysłany: 22-12-2007, 18:52   "Wystąpił problem z aplikacją epsxe.exe..."

Witam wszystkich serdecznie. Z góry przepraszam, że pierwszy post i już o coś proszę, ale gram w tekkena od niedawna i nie mogę poradzić sobie z jednym problemem. Ściągnąłem tk3online, zainstalowałem, skonfigurowałem wszystko jak trzeba. Gdy chcę z kimś zagrać ukazuje się taki oto komunikat:



Dzieje się tak gdy już dołączę do gry i osoba po drugiej stronie rozpoczyna grę. W odwrotnym przypadku jest dokładnie tak samo, podobnie i w opcji offline. Czytałem już inne posty na forum związane z tym problemem, ale nadal nie mogę sobie poradzić. Mam SP2, robiłem reinstal i nic, nawet zrobiłem formata (podejrzenie wirusa), ale nadal jest to samo. Na innej partycji mam tekkena w wersji RIP, w którego grałem przez kilka miesięcy tylko z komputerem, znudziło mi się i teraz chciałbym spróbować swoich sił z innym, realnymi przeciwnikami. Dodam, że gdy zainstalowałem wersję online, wersja poprzednia również przestała działać i usunąłem ją. Może w tym tkwi przyczyna chociaż wątpię.

Bardzo Was proszę pomóżcie!
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 22-12-2007, 20:15   Problem z aplikacją epsxe.exe i raport o błędach

Zobacz tutaj chyba że ten temat też przejrzałeś, nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Edit: Jest też prostsze rozwiązanie, ale skuteczne tylko jeśli przyczyną problemu jest awaria master serwera Kaillery i korzysta się ze standardowego klienta: tutaj.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
Ostatnio zmieniony przez Dumian 11-11-2009, 16:51, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
 
gienek 
Beginner


Dołączył: 22 Gru 2007
Wysłany: 22-12-2007, 22:06   

Wielkie dzięki za zainteresowanie, niestety przejrzałem już ten temat wcześniej.

Udało mi się zaobserwować jaki jest napis w tym czarnym oknie gdy występuje problem a aplikacją:

"Warning: The memcard [(null)] has NOT been saved to disk"

Co to może oznaczać?
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 22-12-2007, 23:14   

Chodzi o to, że karta pamięci jest pusta i nie została zapisana na dysk. Dziwne...

Nie wiem co to może mieć wspólnego z błędem aplikacji epsxe.exe (chyba nic) ale dla pewności możesz spróbować ręcznie załadować memorke w configu emu.

Aby to zrobić włącz ePSXeCutora, kliknij prawym przyciskiem myszki na swoim konfigu następnie Quick configure -> Memcards -> Custom memcard files i wybierz memorki z folderu memcards z katalogu w którym zainstalowałeś ePSXe.

Jeśli to nie pomoże to ponownie kliknij prawym przyciskiem myszki na swoim konfigu następnie Quick configure -> Options i zaznacz "ptaszka" przy Start ePSXe GUI. Kliknij OK. Teraz gdy klikniesz dwa razy na konfigu odpali Ci się okno emulaora w którym wejdź kolejno w Config -> Memory Card i wybierz memorki.

Do testów najlepiej użyj jakiś swoich memorek a nie naszych ustawionych na tylko do odczytu (do gry online).

Bardzo wątpie, żeby to coś pomogło na problem z pierwszego posta ale póki co nie mam innych pomysłów.

PS. Daj znać o postępach, w razie czego będziemy kombinować dalej.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 22-12-2007, 23:50   

Ewentualnie kliknij na "kliknij tutaj" :P skopiuj to co tam będzie pisać (pewnie trochę tego będzie) i wrzuć tutaj. Może to pomoże w diagnozie ;)
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
gienek 
Beginner


Dołączył: 22 Gru 2007
Wysłany: 23-12-2007, 11:27   

Dumian zrobiłem wszystko tak jak napisałeś, memorki były już załadowane z odpowiednich miejsc, no ale sprawdziłem dla pewności, niestety tak jak podejrzewałeś problem nadal występuje.

Jak już pisałem dziwi mnie również to, że wcześniejsza wersja epsxe, na której grałem tylko z kompem również nie działa, nawet po reinstalu i odpowiedniej konfiguracji oczywiście.
Jednak dla sprawdzenia ściągnąłem najnowszą (chyba) wersję tego emulatora (biała ikonka kontrolera) i gdy na niej chciałem zagrać w trybie offline wszystko śmigało (trochę dziwi mnie to, że bez użycia epsxecutora program chce się łączyć z serwerami tylko po wybraniu "Run ISO" (?) w ogóle już zaczynam się gubić w tym wszystkim i nie wiem czy dobrze rozumiem działanie tych wszystkich programów i czuję, ze wypisuję jakieś głupoty), a gdy chciałem dołączyć do czyjejś gry za każdy razem pojawiał się napis "This ROM is not available on your computer" czy jakoś tak. Ehh chyba nie będzie mi dane zagrać w tą grę w trybie online :/

SubZero chodzi o informacje techniczne na temat raportu o błędach? Próbowałem, ale tego nie można skopiować :/ A przepisywanie na forum zajęłoby mi całą wieczność :( Może jest jakiś inny sposób na wklejenie tego tutaj?

A tu macie "sygnaturę błędu" może to w czymś pomoże:

Kod:
AppName: epsxe.exe         AppVer: 0.0.0.0      ModName: gpupetedx6d3d.dll
ModVer: 1.67.0.0      Offset: 00018a6f
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 23-12-2007, 12:04   

Na najnowszej wersji emulatora (1.6.0) nie pograsz online, bo nie współpracuje z wersją poprzednią (1.5.2 - wersja z Honmaru) pod względem netplaya.

Takie trochę 'siłowe' rozwiązanie:
- wywal cały emulator i wszystko co z nim związane (inne kopie emulatora/inne wersje też)
- ściągnij programik regClean i użyj go (Delete) do wyczyszczenia pozostałości
- dla pewności zainstaluj jeszcze aktualnego DirectXa
- zainstaluj z instalki Honmaru
- sprawdź czy działa

Jak nie zadziała to trzeba będzie pokombinować z pluginem graficznym. Jaką masz kartę graficzną?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
gienek 
Beginner


Dołączył: 22 Gru 2007
Wysłany: 23-12-2007, 15:06   

Dzięki za rady, ale niestety nadal nie działa. Gdy usuwam te pozostałości za pomocą regClean tworzą mi się jakieś 2 pliki i gdy otworzę je wyskakuje mi komunikat z pytaniem czy dodać coś tam do rejestru. Wciskam "Tak" nie wiem czy to dobrze. Ten program usuwa pozostałości tylko z dysku, na którym się znajduje czy ze wszystkich partycji? Na innych też kiedyś instalowałem epsxe.

Moja grafa to Radeon 9200.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 23-12-2007, 15:40   

RegClean czyści pozostałości z Rejestru Windows. Te dwa utworzone pliki to są kopie zapasowe, więc jak je dodasz z powrotem (poprzez kliknięcie i wybranie Tak) to całe usuwanie idzie w diabły :P Więc nie klikaj na te pliki tylko ewentualnie też je usuń i wtedy spróbuj.
Jak to nie zadziała, to spróbuj zmienić plugin graficzny na inny (odpalasz Cutora->prawym na konfig->Quick configure->zaznaczasz Pete's OpenGL->klikasz Activate->OK), na razie bez żadnej dokładnej konfiguracji, tylko żeby sprawdzić czy ruszy.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
gienek 
Beginner


Dołączył: 22 Gru 2007
Wysłany: 23-12-2007, 16:17   

No w końcu ruszyło! :) Zmiana pluginu pomogła tak jak mówiłeś. Ale teraz jest inny problem, gra wygląda wręcz strasznie, w ogóle nie widzę kogo wybieram do walki a jak już gram to widzę tylko tak jakby kontury zawodników. Co się dzieje?

EDIT: Jeszcze o konfiguracji zapomniałem :] Już wszystko śmiga, SubZero jesteś wielki dzięki za pomoc!!! Dumian również 100krotne dzięki, już zacząłem tracić nadzieję, ale udało się dzięki Wam :)

Pozdro!
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 23-12-2007, 17:01   

Spoko, miło że od czasu do czasu uda się komuś pomóc :)
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 23-12-2007, 17:25   

Nie ma sprawy ;)

Skoro problem rozwiązany to temat można zamknąć, jeśli ktoś będzie miał podobne problemy a nic z tego topicu nie pomoże to niech pisze tutaj.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
"Siemka jestem tu nowy..."
"Co z tą Polską?"
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Tutorial: How to play offline like on psx (how to save, etc)
problem ze sterowaniem,niemoge nawet wybrac postaci
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group