Odpowiedz do tematu
"lost connect" oraz "game is out of sync"
Autor Wiadomość
Siasio89 
Beginner


Dołączył: 05 Sty 2008
Wysłany: 05-01-2008, 12:37   "lost connect" oraz "game is out of sync"

Witam, jestem świeżym użytkownikiem ePSXeCutor i ciągle na drodze to pełni zabawy blokują mi dwa problemy, mianowicie "lost connect" oraz "game is out of sync". Sama gra mi strasznie laguje. Żeby nie było, że jestem jakiś wygodny, to wczoraj jak i również dzisiaj przeczytałem wszystkie poradniki na stronie i tematy na forum na podobny wątek, co ten. Naprawdę nie mam pojęcia, co może byc przyczyną tych dwóch błędów w grze, ponieważ wydaje mi się, że dobrze skonfigurowałem emulator. Ustawiłem 1 pada (drugiego nie ruszalem), plugin graficzny skonfigurowalem według tej fotki http://www.honmaru.pl/artykuly/img/cutor05.jpg a reszta to tylko łącze się z serwerem. Neta mam osiedlowego 512 i sprzet na ktorym gram rownież nie jest najgorszy. Proszę was, abyście pomogli mi normalnie grać, w moją ulubioną gre. Zamieszczam pare screenow z pracy programu i emulatora, mam nadzieję że pomogą one rozwiązać moją zagadkę.

http://img151.imageshack....ge=gioosfc1.png

http://img413.imageshack....atoradosah9.png

http://img262.imageshack....tconnectfs1.png
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 05-01-2008, 13:08   

Lagi i Lost Connect to wina "relacji" łącze - server - zawsze przed grą wyłączaj wszystkie programy które w jakiś sposób korzystają z łącza (p2p, komunikatory itd). Kailera jest niedoskonała i rozłączanie się w środku walki to nic nadzwyczajnego.

Z OOS jest gorsza sprawa bo albo masz coś z ustawieniami (a masz niby dobrze), albo dokładnie jak w przypadku KingKy jest to prawdopodobnie wina łącza (zawsze, ale to zawsze przy 2giej - max 3ciej walce z nim wyskakuje OOS).
_________________
 
 
 
Siasio89 
Beginner


Dołączył: 05 Sty 2008
Wysłany: 05-01-2008, 14:15   

game is out of sync dostaję już w pierwszej walce i to, za każdym razem. Mam spóźnione ruchy i cała gra mi laguje, wygląda to tak, jakbym miał około 30 FPS w grze. To znacznie utrudnia mi zozgrywkę. Co do Lost Connect, to dostaję go zawsze gdy chcę po krótkiej rozgrywce przylączyć sie do innego gracza, lub gdy gracz odejdzie z mojej gry. Wszystkie programy wykorzystujące łącze mam wyłączone, oprócz avasta. Firewall też mam wyłączonego. Wczoraj w nocy, gdy gralem również miałem w.w problemy, a przecież po 1.00 mój dostawca internetowy podwaja mi transfer.
Czy macie może jeszcze jakieś porady, lub znacie przyczynę?
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-01-2008, 15:24   

Z tego co napisałeś to losty i OOS raczej nie wynikają z konfiguracji emulatora.
Siasio89 napisał/a:
Neta mam osiedlowego 512

Moim zdaniem to jest przyczyna problemów i raczej prócz zmiany neta nic zrobić się nie da.

Chyba jedyne co jeszcze możesz spróbować to ustawić emulator od nowa ręcznie wg tego poradnika ale osobiście daje tylko 1% szansy, że to coś pomoże. Po tej konfiguracji pamiętaj, żeby później odpalić Tekkena z poziomu emulatora (menu Start -> Programy -> ePSXe -> ePSXe następnie File -> Run ISO) a nie poprzez ePSXeCutora.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
KRELIAN 
Junior Admin


PSN ID: KrelianTK
Zagram w: Tenchu: Burning Shadows,Ronin Blade Crusade,Gex Origins
Pomógł: 15 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: ta pewność?
Wysłany: 05-01-2008, 18:06   

ja mam 2mb lacza osiedlowego. kiedys mialem neo 512 i gra chodzila szybciej ...
_________________


https://www.change.org/p/...game-on-the-ps4 - wejdź i podpisz jeśli czekasz na powrót 'starego, dobrego Tenchu' na PS4!!!!
 
 
 
Siasio89 
Beginner


Dołączył: 05 Sty 2008
Wysłany: 05-01-2008, 18:33   

Dzięki za odpowiedzi, z tego co można wywniąskować to mój internet jest tutaj przyczyną, na szczęście za dwa tygodnie będę mieć Neo 1mb/s i zobaczymy, czy to rozwiąże sprawe. Do tego czasu wstrzymam się od gry online, ponieważ po każdym pojedynku dostaje białej gorączki. Jeszcze, co do wypowiedzi Krelian'a, to trochę jest dziwne, ponieważ gdy gram w gre online, mianowicie w lineage'a to niemam żadnych problemów z lagami itp.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-01-2008, 18:35   

Już taki urok kaillery, nie ma co porównywać z grami, które mają standardowo wbudowany netplay.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
KRELIAN 
Junior Admin


PSN ID: KrelianTK
Zagram w: Tenchu: Burning Shadows,Ronin Blade Crusade,Gex Origins
Pomógł: 15 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: ta pewność?
Wysłany: 05-01-2008, 18:38   

nom to kailera jest niestabilna. grajac gry z pieca online (np w q4 na max detalach) nie mialem najmniejszych zwiech
_________________


https://www.change.org/p/...game-on-the-ps4 - wejdź i podpisz jeśli czekasz na powrót 'starego, dobrego Tenchu' na PS4!!!!
 
 
 
Siasio89 
Beginner


Dołączył: 05 Sty 2008
Wysłany: 05-01-2008, 19:54   

Dobra, udało mi się rozwiązać problem dotyczący OOS. Wystarczyło zamienić moją wersje gry na waszą (TK3Online), którą możemy znaleść w tym miejscu http://img249.imageshack....beztytuunc8.jpg Mam nadzieję, że nikt więcej nie popełni tego samego błędu, co ja. Mimo, że udało mi się rozwiązać problem ze synchronizacją w grze, to nadal mam kłopot z "lost connect". Zawsze tracę połączenie po tym, jak ktos wyjdzie z mojej gry, lub ja wyjde z czyjeś. Wiecie, co z tym zrobić? Być może, źle wychodzę z gry? Zawsze naciskam klawisz "Esc", aby zamknąć okno i potem klikam na "leave".


I jeszcze jedno pytanko, dlaczego gracze w połowie walki opuszczają gre? A potem gdy pytam się, dlaczego to zrobili to wyzywają od nobow!
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 05-01-2008, 23:04   

Jezeli nie jest to wina servera/ neta któregoś z Was to po prostu za mocno ich bijesz i chcą sie tak dowartościować :P .
_________________
 
 
 
Siasio89 
Beginner


Dołączył: 05 Sty 2008
Wysłany: 06-01-2008, 15:42   

Yamada napisał/a:
Jezeli nie jest to wina servera/ neta któregoś z Was to po prostu za mocno ich bijesz i chcą sie tak dowartościować :P .

Aha fajnie, teraz może mi ktoś napisać jak wyjść z gry, bez straty połączenia? Jakiś koleś mówił mi, że trzeba zresetować emulator, lecz to się nie sprawdza i dalej wywala mnie z programu "lost connect".
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem "This Rom is not avaible on your computer"
"EPSXE.EXE has stopped working" whenever I open Ka
Taktyki do postaci z serii "Calibur"
Leo vol.1 - "No pattern, no form!" by DaeDraug
"Metal Men" w tekkenie 5
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group