Odpowiedz do tematu
Pomoc przy instalacji, ustawienie sterowania.
Autor Wiadomość
Blackout 
Użytkownik

Dołączył: 25 Sty 2008
Wysłany: 25-01-2008, 18:54   Pomoc przy instalacji, ustawienie sterowania.

Witam.
Przeczytałem 2 poradniki i obskoczyłem FAQ oraz dział pytania na forum nie widziałem czegość podobnego niestety...

Według poradnika (http://www.honmaru.pl/artykuly.php?id=tk3online)

"Po zakończeniu instalacji trzeba jeszcze ustawić sterowanie.

Aby tego dokonać włącz ePSXeCutor (skrót na pulpicie), kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonce TK3Online"

1. tzn. po zakończeniu instalacji epsx czy tk3honmary? Co pierwsze zainstalować? I czy można obydwa w jednym folderze?

2. Nie mam skrótu na pulpicie tego ePSXCutor, jest w menu start. Kilkam - włącza się - i gdzie mam potem kliknąć PPM? nicgdzie nie widzę tego tk3online :(

3. Podczas ustawiania emulatora jak te memorki ustawić? 2 sloty czy jeden? W instrukcji pisze że koniecznie 1 ale dalej pisze, że jeśli ściągałem z honmaru to na 2 sloty.

4. Gdy klikałem Run ISO wyświetlał się po chwili komunikat błąd, aplikacja musi zostać wyłączona. Na offline działało na online się wyłacza wyświetlając błąd (było coś o tym na forum ale nie pomogło, może dlatego że źle zainstalowałem)
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-01-2008, 19:18   

Blackout napisał/a:
1. tzn. po zakończeniu instalacji epsx czy tk3honmary? Co pierwsze zainstalować? I czy można obydwa w jednym folderze?

Obojętnie czy po instalacji samego ePSXe czy tk3online i tak musisz ustawić sterowanie. Zainstalować wystarczy tylko ePSXe - jeśli już posiadasz Tekkena, lub tk3online jeśli go nie posiadasz. Instalować można w jednym folderze bo to w zasadzie te same pliki tylko jeden zawiera Tekkena (tk3online) drugi nie (epsxe).

Blackout napisał/a:
2. Nie mam skrótu na pulpicie tego ePSXCutor, jest w menu start. Kilkam - włącza się - i gdzie mam potem kliknąć PPM? nicgdzie nie widzę tego tk3online

Wszystko wraz ze screenami masz tutaj. Dziwne jeśli nie masz skrótu do ePSXeCutora na pulpicie i ikony TK3Online w Cutorze. Jaki masz system operacyjny? Grałeś wcześniej offline i wszystko było ok? No i najważniejsze czy zainstalowałeś ePSXe ściągnięte z naszej strony czy miałeś wcześniej inną wersję?

Blackout napisał/a:
3. Podczas ustawiania emulatora jak te memorki ustawić? 2 sloty czy jeden? W instrukcji pisze że koniecznie 1 ale dalej pisze, że jeśli ściągałem z honmaru to na 2 sloty.

Poradnik, który mówi o ustawieniu memorki tylko w 1 slocie jest dosyć stary (dopiero później wprowadziłem ustawienia z dwoma memorkami) i odnosi się do ręcznej konfiguracji ale obojętnie czy ustawisz jedną memorkę tylko w 1 slocie czy w obu i tak nie będziesz miał problemów w grze online, to mało istotny szczegół ;)

Blackout napisał/a:
4. Gdy klikałem Run ISO wyświetlał się po chwili komunikat błąd, aplikacja musi zostać wyłączona. Na offline działało na online się wyłacza wyświetlając błąd (było coś o tym na forum ale nie pomogło, może dlatego że źle zainstalowałem)

Tzn. na offline już po zainstalowaniu naszej wersji czy wcześniej miałeś jakąś swoją? Błąd pojawia się zaraz jak klikniesz Run ISO czy dopiero po wybraniu i odpaleniu obrazu płyty?
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Blackout 
Użytkownik

Dołączył: 25 Sty 2008
Wysłany: 25-01-2008, 19:40   

1. Czyli mogę zainstalować najpierw ePSX a potem to tk3? Nie ma znaczenia kolejność tak? Dobrze zrozumiałem?

2. Wszystko ściągałem z waszej stronki, mam xp sp1 (wole sp2 nie instalować). Nie wiem czemu skróty mi się nie pojawiły :( Był tylko w menu start ePSX, Documentation, i ePSXCutor

4. Klikam Run ISO, wyświetla się okienko z serverami (wsześniej zapisałem je takim plikiem kilmari... coś na waszej stronce to było). U góru jest napisane jesli dobrze pamiętam Reading... albo REfreshing i za chwile się zacina, wyświetla się że wystąpił problem z aplikacją i alles. Na offline grałem sobie noramlnie.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 25-01-2008, 19:57   

Blackout napisał/a:
1. Czyli mogę zainstalować najpierw ePSX a potem to tk3? Nie ma znaczenia kolejność tak? Dobrze zrozumiałem?

Ale po co chcesz instalować jedno i drugie? Wersja z Honmaru już ma w sobie emulator (ePSXe) więc instalowanie emu osobno jest niepotrzebne. A jak już koniecznie chcesz to tak, kolejność nie ma znaczenia.

Blackout napisał/a:
(wole sp2 nie instalować)

Błąd. Rozumiem, że nie wszyscy lubią XP, ale SP2 to najlepsza rzecz, jaka się do niego pojawiła :P

Blackout napisał/a:
4. Klikam Run ISO, wyświetla się okienko z serverami (wsześniej zapisałem je takim plikiem kilmari... coś na waszej stronce to było). U góru jest napisane jesli dobrze pamiętam Reading... albo REfreshing i za chwile się zacina, wyświetla się że wystąpił problem z aplikacją i alles. Na offline grałem sobie noramlnie.

Niestety tak się czasami zdarza, to jest błąd klienta kaillery, który zawiesza się przy odświeżaniu listy serwerów, jeśli serwer z tą listą padnie. Spróbuj później, ewentualnie wypróbuj innego klienta.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 25-01-2008, 20:10   

Ad 4. Wystarczy odpowiednio szybko kliknąć Stop zanim lista zacznie się odświeżać ;)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Blackout 
Użytkownik

Dołączył: 25 Sty 2008
Wysłany: 25-01-2008, 21:51   

Wszystko pięknie działa :D

Dziękuje Wam :D

Tekken 3, jak za dawnych lat ;)
 
 
Marr 
Użytkownik

Dołączył: 27 Sty 2008
Wysłany: 27-01-2008, 11:30   

Kurcze a mi niezbyt pieknie dziala. mam ten sam problem co w punkcie 4 i nie wiem co zrobic. jak klikne stop to jasne ze dziala dobrze tylko ze tak czy inaczej nie moge polaczyc sie z zadnym serwerem (albo moze po prostu nie wiem jak) help
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 27-01-2008, 14:08   

Jeśli korzystasz, ze standardowej wersji Kaillery (dołączonej do naszej instalki) to możesz wrzucić sobie paczkę Kaillera Top Servers. W zakładce Recent znajdziesz kilka działających serwerów. Inna opcja to wpisz po prostu ręcznie IP wybranych serwerów (Enter IP). Kilka namiarów na serwery znajdziesz tutaj (polecam serw Honmaru i Reps).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Wormsy - propozycja turnieju + ankieta
wirtualna kasa w tekkenie (na stroje itp.)
Jak zapisac ustawienia Pada ?
Nintendo 64, Konsola Wszechczasów Czy Nic Nie Warta Historia
Problem z odnalezieniem serwera TEKKEN 3 ONLINE SERVER
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group