Odpowiedz do tematu
Problemy z kierunkami
Autor Wiadomość
Arucardo_1 
Grand Master
Crusader



Zagram w: FIFA 11/Tekken 6 (offline)
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 03 Kwi 2006
Skąd: Toruń/Poznań
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 04-04-2006, 17:54   Problemy z kierunkami

mam problem: ściągnąłem z Waszej strony wszystko jak trzeba, odpalam Tekkena... i nie działają mi kierunki d/p i d/t przy jednoczesnym ataku, czego efektem jest m. in. niemożność wykonania d/p+3 Bryanem... Help! Sytuacja jest dziwna, ponieważ:

- Same d/p i d/t mogę zrobić
- Mogę zrobić g/p, np. g/p+4,4,4,4 Jina bez problemu
- qcf też na ogół wychodzi

Co mogę zrobić? To wina configa? Od razu zaznaczam, że wszystkie inne działają prawidłowo

Od razu mówię, że gram na klavie ale nie ma z nią problemów.
_________________
Nie gram w Tekkena online.
Nie męcz mnie o spary (chyba, że jesteś z Poznania i chcesz się zmierzyć "w realu", wtedy to do pomyślenia ;) )
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-04-2006, 18:49   

Nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy tym bardziej, że klawiatura jak piszesz jest sprawna i tylko ta konkretna kombinacja nie działa.

Jedyne co moge zrobić to poprosić o screena z okna konfiguracji pada, może tam znajdzie się jakaś przyczyna...
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
grzece 
Elite player



Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Tychy
Wysłany: 04-04-2006, 20:31   

Jak na klawie gralem to dokladnie tak samo mialem. Moze to byc wina klawiatury tez.
_________________
PHPtournament progress
||||||______________ 30%
 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 04-04-2006, 21:59   

Spróbuj ustawić kierunki lub przyciski ataku na inne ja miałem podobny problem tylko z kombinacją 3+4 plus jakiś kierunek a wszystkie inne działay normalnie. Prawdopodobie jak naciskasz d/p plus jakiś dodatkowy przycisk blokujesz ścieszke na klawie (inna przyczyna nie przychodzi mi do główy).
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 20-04-2006, 06:14   

Aserot ma chyba racje jezeli chodzi o blokowanie sciezki na klawiaturze, myslalem ze mnie ten problem nie dotyczy chociarz jak sciagalem u kumpli t3 to czasami d/f+3 Bryana nie dzialalo.
U mnie nie wchodzi d\p+2+4 Jina(na szczescie to rzut) i jeszcze pare akcji z uzyciem 2+4:(
_________________


 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 20-04-2006, 09:47   

Zdecydowanie wina klawiatury. Niektóre tak mają, że nie wyrabiają przy kombinacjach 3- i wiecej klawiszowych (np. moja). Możesz spróbować przekonfigurować na inne klawisze, może to pomoże, jak nie to zostaje tylko jeden ratunek - pad. (No ostatecznie można by jeszcze spróbować zmienić klawiaturę)
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
grzece 
Elite player



Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Tychy
Wysłany: 20-04-2006, 14:45   

Ja naprzyklad gralem u czterech kumpli kiedys w san andreas i u zadnego nie dalo sie baczkow krecic w lewo i jescze glosniczek biosu pikal ale tylko u mnie 8)
_________________
PHPtournament progress
||||||______________ 30%
 
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 12-08-2006, 22:05   

ja gralem w star wars i nie moglem wolgle zrobic znaczka ^ (Shift+6) a potrzebny jest do zrobienia kolorowego nicku :) wiec.... wyciagnelem all litery cyfry nad nimi i reszte obok nich za pomoca noza :D (ale wyskakiwaly)powywalalem caly syf z klawiatury i zadzilaly . W tym momencie nie zartuje mowie calkiem serio.
 
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 09-09-2006, 22:36   

Cytat:
ja gralem w star wars i nie moglem wolgle zrobic znaczka ^ (Shift+6) a potrzebny jest do zrobienia kolorowego nicku :) wiec.... wyciagnelem all litery cyfry nad nimi i reszte obok nich za pomoca noza :D (ale wyskakiwaly)powywalalem caly syf z klawiatury i zadzilaly . W tym momencie nie zartuje mowie calkiem serio.

:wOOt: To przeciez wina twojego niedbalstwa a nie klawiatury xD
Najlepiej w wypadku przyciskow(np jezeli chcemy taunta) ustawic sobie 2 po R-ka(tzn.klawiszem odpowiadajacym za R-ke) i po krzyku a z kierunkami to chyba nie ma na to rady :(
_________________


 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem z ustawieniami...
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
Problem z serwerami
Problemy z rejestracją na forum.
Problem z kalliera/epsxe
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group