Odpowiedz do tematu
TK3
Autor Wiadomość
Dyziek93 
Beginner


Dołączył: 27 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2008, 18:04   TK3

Witam. Jestem nowy na tym forum i chciałbym najpierw wszystkich przywitać :P
Mój problem jest taki, że TK3 zacina, przycina mi się <hahaha> myślę, że nie mam wcale takiego złego kompa gdyby nie patrzyć na procka, chociaż on też chyba powinien wystarczyć, jak na taką grę xD

Karta graf. GeForce 7300 GT
ram. 1,5 GB
procek celeron 2.6 ghz

Proszę o pomoc! xD z góry dzięki.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 27-07-2008, 18:26   

"Przycina się" to trochę ogólne... Kiedy się przycina? Online czy offline? Jak te przycięcia wyglądają?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dyziek93 
Beginner


Dołączył: 27 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2008, 19:37   

Online jeszcze nie próbowałem. Po prostu się gra przycina tak jakbym miał za słaby sprzęt :|
Przycina się np. jak kogoś położę na glebę to jak typ uderza o ziemię to pojawia się ten "kurz" taka szara jakby chmurka. Albo jak robię jakieś combo i są te czerwone, żółte, różowe, etc. chmurki. Wygląda to tak jakby mniej więcej był pokazany replay, czyli w takim "bullettime", spowolnionym tempie, albo przycina się przykładowo na 1sec.

Zauważyłem też, że jak wezmę zmienię grafikę etc. Tam gdzie są te dwa okienka do wybrania "fast" i "nice" to jak mam ustawione na fast to jeszcze bardziej sie tnie, pomijając już to, że gra strasznie przyśpiesza ;/ na najs tnie mi się o wiele mniej.

dziękuję za szybką odpowiedź.
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 27-07-2008, 20:43   

Kliknij "fast", ale ustaw limit na fps'y na 60, wtedy nie będzie przyśpieszała.
Mi to wszystko wygląda albo na źle dobrane stery od karty graficznej, lub ogólnie jakiś problem ze sterami, albo na to, że jakiś inny proces muli emulator(antywirus, czy coś)
na taki mulący proces nadają się również wirusy. Jak chcesz grać tylko offline, to może sprawdź, czy na openGL nie będzie lepiej chodziło.
 
 
 
Dyziek93 
Beginner


Dołączył: 27 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-07-2008, 21:13   

Lukas napisał/a:
Kliknij "fast", ale ustaw limit na fps'y na 60, wtedy nie będzie przyśpieszała.
Mi to wszystko wygląda albo na źle dobrane stery od karty graficznej, lub ogólnie jakiś problem ze sterami, albo na to, że jakiś inny proces muli emulator(antywirus, czy coś)
na taki mulący proces nadają się również wirusy. Jak chcesz grać tylko offline, to może sprawdź, czy na openGL nie będzie lepiej chodziło.


A więc tak: Sterowniki są na 100% dobrze dobrane. Próbowałem na sterach dołączonych na oryginalnej płycie dołączonej z kartą graf. jak i na najnowszych sterach do mojej karty z oficjalnej strony nvidii i dalej dupa ;/ jeżeli chodzi o inne procesy to wszystkie wyłączyłem, łącznie z antyvirem i dalej tnie :( jeżeli chodzi o openGL to jeśli zmienię na nie, a następnie dam ok, etc. to automatycznie zmienia mi z powrotem na te przedostatnie na liście ;/ Pamiętam, że z rok temu jak miałem tk3 i stary sprzęt, tzn. starą kartę graf.(GF 5200 FX 256mb) i 512ramu to mi śmigało bez żadnych przycinek. Ale wątpię, żeby to miało coś wspólnego z tym, ponieważ mój aktualny sprzęt jest o 1000x lepszy ;/ Co do tej gry multiplayer to pewnie, że chcę pograć, ale na razie muszę poradzić sobie z tym problem :(

W każdym bądź razie dziękuję za odpowiedź i czekam na następne może komuś się uda mi pomóc xD

a tak na marginesie to jeżeli chodzi o te openGL to na przyklad w counter strike-u mam ustawione na openGL i działa wszystko git.
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 27-07-2008, 21:25   

własnie... inne gry wymagające ci chodzą płynnie, bez zaciec ? Dajmy na to crysis, albo World In Conflict .. wez sprawdz.
_________________

 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 27-07-2008, 22:29   

Jak włączasz w oknie, to da się zaobserwować takie minimalne falowanie całego obrazu na monitorze na

boki?
Jeśli tak, to pogaś synchronizację poziomą pionową, zespoloną, truskawkową.
Natomiast parametry karty graficznej polecam ustawić na "wybór aplikacji" - ile siętylko da.




sprawdź te konfiguracje:





pokombinuj z tymi opcjami:




Mi bardzo muli kompa off-screen drawing - dlatego to pogasiłem wszędzie, nie pamiętam, czy to jest

domyślnie ustawione w instalce honmaru, możę tobie też to samo muli? O.o
 
 
 
Dyziek93 
Beginner


Dołączył: 27 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-07-2008, 08:42   

mclxbox napisał/a:
własnie... inne gry wymagające ci chodzą płynnie, bez zaciec ? Dajmy na to crysis, albo World In Conflict .. wez sprawdz.


Haha, jak ma mi niby chodzić płynnie Crysis na takim sprzęcie jak ja mam? :|

inne gry chodzą płynnie bez zacięć. Oczywiście te gry, które mają wymagania sprzętowe w miarę rozsądne jak na mój sprzęt.


[ Dodano: 28-07-2008, 10:03 ]
Lukas napisał/a:
Jak włączasz w oknie, to da się zaobserwować takie minimalne falowanie całego obrazu na monitorze na

boki?
Jeśli tak, to pogaś synchronizację poziomą pionową, zespoloną, truskawkową.
Natomiast parametry karty graficznej polecam ustawić na "wybór aplikacji" - ile siętylko da.




sprawdź te konfiguracje:

Obrazek
Obrazek


pokombinuj z tymi opcjami:

Obrazek
Obrazek

Mi bardzo muli kompa off-screen drawing - dlatego to pogasiłem wszędzie, nie pamiętam, czy to jest

domyślnie ustawione w instalce honmaru, możę tobie też to samo muli? O.o


Te pierwsze dwa czyli synch. pionowa i pozioma wyłączyłem i nic nie dało. Jeżeli chodzi o tą truskawkę etc. to jak to zrobić? Pierwszy raz o czymś takim słyszę :P

[ Dodano: 28-07-2008, 10:33 ]
DZIAŁA! hurra! xD

Lukas dzięki Ci wielkie za te screeny...po prostu pozaznaczałem wszystko tak jak Ty miałeś na podajże pierwszym screenie i wszystko teraz ładnie działa, więc mogę zacząć grać w trybie multi :) Oczywiście dziękuję też reszcie osobom, które próbowały mi pomóc w jakiś sposób. Pozdrawiam.
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 28-07-2008, 09:38   

spróbuj ustawić to tak:

mi śmiga chociaż mam 3 razy gorszego kompa ;)

Edit: ojć nieaktualne :/
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 28-07-2008, 12:28   

TRuskawkowej nie ma, to było dla podkreślenia dramaturgii, a zespolona powinna być gdzieśw sterach do karty, albo w zakładce ekrany.. ostatecznie wogóle możesz jej niemiec :/
 
 
 
Dyziek93 
Beginner


Dołączył: 27 Lip 2008
Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-07-2008, 09:51   

Mniejsza z tym...najważniejsze, że już działa :P
Dzięki Mr.Editor może jeszcze komuś się to przyda :)

[ Dodano: 31-07-2008, 12:07 ]
Myślę, że temat już można zamknąć :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
TK3Online + Skype
error plugins/TK3Ocpka.dll
TK3 Online Tournament vol 2
TK3Online by Honmaru
Sekrety TK3?
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group