Odpowiedz do tematu
Jak zrobić save na ePSXe
Autor Wiadomość
MatiByd 
Master



PSN ID: matt.poland7
Dołączył: 27 Lip 2008
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 05-09-2008, 12:49   Jak zrobić save na ePSXe

Siema.Chciałbym wiedzieć jak robić save'y gier na ePSXe.Ponieważ mam T2 i jak mam ustawione swoje opcje i odblokowane postacie to niewiem jak je zapisać.
 
 
Tygrys 
Grafik

Dołączył: 24 Mar 2006
Wysłany: 05-09-2008, 13:06   

Option Mode -> Memory Card -> Card Save -> Wciskamy Start i gotowe
_________________
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 05-09-2008, 14:40   

a jak nie dziala to musisz znalezc ten plik 'memorycard.mem' czy jak go tam nazwales wlaczyc wlasciwosci i odznaczyc 'tylko do odczytu'
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-09-2008, 15:14   

czit napisał/a:
a jak nie dziala to musisz znalezc ten plik 'memorycard.mem' czy jak go tam nazwales wlaczyc wlasciwosci i odznaczyc 'tylko do odczytu'

Z tym to akurat byłbym ostrożny, bo na 99% sobie spie***li memorkę do T3O i potem będzie płacz i zgrzytanie zębów :P
Najlepiej do innych gier tworzyć osobne memorki, wtedy taka nowo utworzona na pewno nie będzie tylko-do-odczytu.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-09-2008, 16:08   

Dokładnie, jeśli grasz w coś innego niż T3O to nie korzystaj z memorki do T3O tylko z zupełnie nowej. Jeśli sam nie umiesz sobie takiej stworzyć to tutaj masz gotowca.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 05-09-2008, 17:33   

A ja powiem tyle, że memorkę można zrobić stwarzając nawet pusty plik w notatniku. Potem zmienić rozszerzenie i ustawić taką memorkę w emulatorze. [nie wiem czy nawet zmienianie rozszerzenia jest konieczne]
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
MatiByd 
Master



PSN ID: matt.poland7
Dołączył: 27 Lip 2008
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 09-09-2008, 15:05   

Dumian napisał/a:
masz gotowca

Najlepiej zrób mi save T2 z wszystkimi odblokowanymi postaciami(wliczając Alexa) i będzie spokój.A z ciekawości zapytam:Czemu na memorce T2Online nie ma wszystkich odblokowanych posatci ?

[ Komentarz dodany przez: Dumian: 09-09-2008, 15:23 ]
Spoko, jeszcze tylko podaj adres to przyjadę i ustawię ePSXe z nową memorką bo samemu też pewnie nie chce ci się robić co? :niepewny:
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 09-09-2008, 15:13   

Ja też sie zdziwiłem, że na memorce do TK2Online nie ma odblokowanych postaci. Ale ściągnąłem memorkę z GameFAQs i problem zniknął ;)
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 09-09-2008, 15:13   

PSP2 napisał/a:
Najlepiej zrób mi save T2 z wszystkimi odblokowanymi postaciami(wliczając Alexa)

http://www.gamefaqs.com/c...ave/198899.html

PSP2 napisał/a:
A z ciekawości zapytam:Czemu na memorce T2Online nie ma wszystkich odblokowanych posatci ?

Z tego co wiem to są wszystkie, ale dawno nie grałem więc mogę się mylić.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
MatiByd 
Master



PSN ID: matt.poland7
Dołączył: 27 Lip 2008
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 09-09-2008, 15:20   

SubZero napisał/a:
to są wszystkie

Bruce,Ganryu,Baek,Lee to mają być odbokowane wszystkie postacie
SubZero napisał/a:
http://www.gamefaqs.com/c...ave/198899.html

Nie chce save'a na konsole tylko do emulatora czyli z rozszerzeniem mcm
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 09-09-2008, 15:26   

Sub, to nie jest ta memorka, która kiedyś testowalismy (na niej były wszystkie postacie)?
 
 
MatiByd 
Master



PSN ID: matt.poland7
Dołączył: 27 Lip 2008
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 09-09-2008, 15:33   

Action napisał/a:
kiedyś testowalismy

A masz ją ?
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 09-09-2008, 15:47   

To "chyba" to - http://www.speedyshare.com/521493127.html
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 09-09-2008, 20:27   

PSP2 napisał/a:
Nie chce save'a na konsole tylko do emulatora czyli z rozszerzeniem mcm

Jak już to mcr, a poza tym nie wiem jakiego emu używasz, ale mój (ePSXe 1.5.2 oczywiście) bez problemu sobie radzi z save'ami w formacie gme.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
MatiByd 
Master



PSN ID: matt.poland7
Dołączył: 27 Lip 2008
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 13-09-2008, 12:06   

SubZero napisał/a:
ePSXe 1.5.2 oczywiście

Już rozwiązałem problem.Na GameFAQ są save'y do NTSC-U/C i NTSC-J a mój T2 jest w Palu.Chociaż jak miałem memorke T2Online która była do NTSC-J działała.
Action napisał/a:
http://www.speedyshare.com/521493127.html

Albo niedziała albo tam nic niema
PSP2 napisał/a:
Spoko, jeszcze tylko podaj adres to przyjadę i ustawię ePSXe z nową memorką bo samemu też pewnie nie chce ci się robić co? :niepewny:

Pisz na GG nr.4970463
Nie pomogliście mi ale temacik closed.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Jaka postac spotykacie najczesciej na kailerze?
Jak odblokować Heihachi'ego w Tekken 1? (PS3)
Popularność gry przez internet na emulatorze ePSXe.
Poradnik - Jak grać Jinpachi w grze Tekken DR na PSP
Jak zrobić EWGF (Electric Wind God Fist) - Kazuya
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group