Odpowiedz do tematu
Czarny ekran po namco
Autor Wiadomość
mlodybb 
Użytkownik

Dołączył: 05 Paź 2008
Wysłany: 05-10-2008, 19:14   Czarny ekran po namco

Prubowalem odpalic tekkena 3 i mam pewien problem. Po napisie namco pojawia sie czarny ekran i nic nie idzie. Sciagalem juz rozne tekkeny 3 ripy pelne wersje itd i na kazdej to samp. Tak samo probowalem roznych enu. Co to moze byc w czym tkwi problem??
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 05-10-2008, 20:26   

przed zniknięciem napisu "namco presents" naciśnij klawisz przypisany do przycisku "start" lub poczekaj dłuższą chwilę.... samo powinno po jakimś czasie przejść do menu...
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 05-10-2008, 21:05   

Zdaje sie, że ktoś pierwszy raz gra na RIP'ie. Czarny ekran w tym wypadku zastępuje luki po intrach.

Może zrobimy listę wszystkich możliwych okazji z jakich wita ludzi czarny ekran.... może ja zrobię.... tak myslałem o tym, bo czasem ktoś założy nowy topic... koniec bełkotu.

CZARNY EKRAN - nie musisz go lubić ;)
Okazje z jakich wita gracza i sposoby na jego pożegnanie:

1) Na początku uruchomienia, po napisie Namco presents - "uroki" RIP'a

Kliknij dowolny klawisz odpowiadający jednemu z przycisków na padzie, które skonfigurowałeś zgodnie z tutorialem, kiedy napis Namco presents się wyświetli. Nie zdążysz? Poczekaj, aż czarny ekran sam minie - pare sekund. Tak samo nie sensu wchodzić do Theatre Mode i wybierać filmiku. W RIP'ie żadnej video-produkcji nie obejrzycie, bo w RIP'ie nie ma plików video!

2) Rom odpalony, ale ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie.

Najpierw upewnij sie czy plugin graficzny poprawnie skonfigurowany zgodnie z tutorialem. Jeśli problem dotyczy Dead or Alive, zalecam zaznaczyć obie opcje dostępne w ustawieniach pluginu ISO Image Driver.

3) Tryb Arcade, True Ogre pokonany i... co dalej?

W RIPie nie ma filmików końcowych (Endingów), ani muzyczki, więc trzeba kliknąć przycisk pada/"pada" zaraz po pojawieniu sie czarnego ekranu. W przeciwnym razie dojdzie do zawieszenia.
Ostatnio zmieniony przez kemot722 06-10-2008, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 05-10-2008, 22:08   

kemot722 napisał/a:
Zdaje sie, że ktoś pierwszy raz gra na RIP'ie. Czarny ekran w tym wypadku zastępuje luki po intrach.

Może zrobimy listę wszystkich możliwych okazji z jakich wita ludzi czarny ekran.... może ja zrobię.... tak myslałem o tym, bo czasem ktoś założy nowy topic... koniec bełkotu.

CZARNY EKRAN - nie musisz go lubić ;)
Okazje z jakich wita gracza i sposoby na jego pożegnanie:

1) Na początku uruchomienia, po napisie Namco presents.

Kliknij dowolny klawisz odpowiadający jednemu z przycisków na padzie, które skonfigurowałeś zgodnie z tutorialem, kiedy napis Namco presents się wyświetli. Nie zdążysz? Poczekaj, aż czarny ekran sam minie - pare sekund.

2) Rom odpalony, ale ciemno wszędzie, głucho wszędzie, co to będzie, co to będzie.

Najpierw upewnij sie, że plugin graficzny poprawnie skonfigurowany zgodnie z przykładem w tutorialu. Jeśli problem dotyczy Dead or Alive, zalecam zaznaczyć obie opcje dostępne w ustawieniach pluginu ISO Image Driver.

3) Tryb Arcade, True Ogre pokonany i... co dalej?

W RIPie nie ma filmików końcowych (Endingów), ani muzyczki, więc trzeba kliknąć przycisk pada/"pada" zaraz po pojawieniu sie czarnego ekranu. W przeciwnym razie dojdzie do zawieszenia.


Ja bym tam do tej listy dodał jeszcze, że jak gracze klikając obaj na pałe odpalą z "teather mode" jakiś filmik, to również zobaczą czarny ekran i wtedy też nie ma co panikować, tylko trzeba odczekać kilka(naście) sekund.

edit:A żeby bezpiecznie wyjść z teather mode(oszczędzając czas potrzebny na wygaśnięcie czarnego ekranu), kiedy przeciwnik klika na pałe, to najlepiej start+select, tylko że NAJPIERW trzymać select, i klikać do skutku start - sprawdzone;)
 
 
 
mlodybb 
Użytkownik

Dołączył: 05 Paź 2008
Wysłany: 06-10-2008, 11:39   

przeciez pisze ze pelna wersje tez mam i dalej to samo nie chodzi mi oripa probowalem rozne wersje
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 06-10-2008, 20:15   

Na pełnej wersji nic sie dzieje po "Namco presents" - nie ma intro? Ty jesteś pewniak, że masz full'a?

Ciekawa łamigłówka... hmm... rzecz gustu naturalnie.
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 06-10-2008, 20:23   

Mam radę... ściągnij iso z downloadu honmaru i ustaw wszystko tak jak jest w poradniku... potem uruchom grę i naciśnij "start" gdy pojawi się napis "namco presents"
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
mlodybb 
Użytkownik

Dołączył: 05 Paź 2008
Wysłany: 07-10-2008, 06:56   

nic sie nie dzieje w epsx cutorze pojawia sie error reading cd 0.2,16 itd a w innych emulatorach caly czas blad xa xa xa
Sciaglem rowniez tego z kommaru i dalej to samo
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 07-10-2008, 10:50   

Korzystasz z innego pluginu CD niż ten co podany w tutorialu. ISO Image Driver takich problemów nie robi, bo nie czyta subchannels, chyba, że sam włączyłeś w ePSXeCutorze tą opcję na ostatniej zakładce.
 
 
gaba140 
Beginner



Dołączył: 23 Paź 2008
Skąd: Starachowice St-Ce
Wysłany: 23-10-2008, 17:07   

Czarny ekran po napisie namco presents to i ja mam :D musisz poczekać za 1 razem z minute a potem po 5 sec i sie włączy
_________________
Chcesz się bić??
GG-8183608
Eddy i Hwoarang moje barwy
 
 
mlodybb 
Użytkownik

Dołączył: 05 Paź 2008
Wysłany: 24-10-2008, 05:41   

Znalazłem lepszy sposób... kupiłem peya 2:)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
czarny ekran i potem blad;d
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
Czy ktokolwiek tutaj gra w tekken 6 na xbox?
Zmiana areny w Tekkenie 6 na PSP mini tutorial.
[February 17-19 2012, Cannes - France] World Game Cup 2012
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group