Odpowiedz do tematu
nullDC Tutorial
Autor Wiadomość
Arris 
Grand Master
beep!beep!



Dołączył: 05 Maj 2007
Skąd: Z nienacka :O
Wysłany: 28-02-2009, 13:03   

gralem kitana... wielkie omg co do mk gold zrobilem 3 hitowe combo... te fale z wachlarza cios reka i rzut wachlarzem scorpion sie pokrecil razem z wachlarzem (przenikajacym przez niego) i nagle wielki teleport na ziemie nie wiedzialem ze kazda postac ma takie wlasciwosci ^^
 
 
 
STarcraft 
Beginner


Dołączył: 26 Lut 2009
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 28-02-2009, 13:45   

THX za MKG wszystko dziala musialo byc CDI WIelkie Dzięki Pozdro
 
 
STarcraft 
Beginner


Dołączył: 26 Lut 2009
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 05-03-2009, 16:36   

Czy moglibyscie mi powiedziec czy w MKG mozna zapisac stan gry ? Chodzi mi o filmiki i takie rzeczy. A moglibyscie mi powiedziec jak zagrac Sektorem ? THX
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 05-03-2009, 20:39   

STarcraft napisał/a:
Czy moglibyscie mi powiedziec czy w MKG mozna zapisac stan gry ? Chodzi mi o filmiki i takie rzeczy. A moglibyscie mi powiedziec jak zagrac Sektorem ? THX


O Sektorze powiem, bo nachrzanili ludzie z Midway te odblokowywanie w MK Gold, kiedy w MK4 było dobrze.
1) Na ekranie "Press Start Button" z logiem smoka, trzymasz triggery L + R i wstukujesz: 2x góra, 2x dół, 2x lewo, 2x prawo. Jak wstukasz poprawnie usłyszysz narratora "Outstanding!".
2) Klikasz Start by wejść do głównego menu gry.
3) Klikasz jednocześnie L+R by sie dostać do Cheat Menu. Jak już sie do niego dostaniesz, to z niego wychodzisz. (durne, ale niezbędne)
4) Teraz idziesz do Arcade i przy wyborze postaci wybierasz Hidden i "po ciemku" wybierasz Cyraxa zatwierdzając przyciskiem A (po kliknięciu na Hidden, 4x w góre, 3x w lewo i jesteś na Cyraxie - A).
5) Grasz Sektorem :)

Sejwy to piekło w MKG, bo dane o filmikach NIE ZAPISUJĄ się - jeden w urodziwych błędów gry, niekoniecznie emulatora. Sterowanie i reszta ustawień jak ilość rund sie zapisze.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
STarcraft 
Beginner


Dołączył: 26 Lut 2009
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 06-03-2009, 15:29   

No własnie mam problem z Sektorem wiedzialem o tym góra, dół, lewo, prawo L+R ( Block i Run ) Ale nic nie slychac wogole probuje z 100 razy i nie wychodzi.
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 06-03-2009, 18:07   

Ty padzie w to próbujesz? Bo na klawie to wcale nie wchodzi, ale na padzie 1 na jakieś kilkadziesiąt razy... wejdzie. W połowie wstukiwania po góra, góra, dół, dół, słychać już "mruczenie" narratora, ale dalej te lewo, lewo i prawo, prawo, już gorzej.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
STarcraft 
Beginner


Dołączył: 26 Lut 2009
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 09-03-2009, 16:53   

Wiem jak Sektorem zagrac. Wystarczy przejsc gre Cyraxem a potem gdy bedzie logo smoka to trzymamy L+R (Run i Block) i naciskamy gora,gora,dol,dol,lewo,lewo,prawo,prawo niektorzy moga uslyszec "Outstanding!" ale nie musza ja np tak nie mialem naciskamy Start, arcade nakierowywujemy na Hidden naciskamy i trzymamy (Block) i namierzamy na Cyraxa i naciskamy RUN .

Ciosy Sektora:

Straight Missle: Forward, Forward, Low Punch.
Double Missles: Back, Back, Forward, Low Punch.
Homing Missle: Forward, Down, Back, High Punch.
Teleport Punch: Forward, Forward, Low Kick.
Broń:
Lazer Gun: Back, Forward, High Kick.
Fatalities:

Fatality 1: (Sweep) Forward, Forward, Down, Forward, Block.
Fatality 2: (Sweep) Forward, Forward, Forward, Back, Block.
Prison Stage Fatality: Back, Forward, Forward, High Kick.
Goro's Lair Stage Fatality: Down, Forward, Back, Low Kick.
 
 
Damix 
Elite player



PSN ID: Damianzzz3
Dołączył: 15 Gru 2008
Skąd: Lublin
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 12-06-2009, 17:30   

A co trzeba zrobić,żeby grać na emu na 2 pady?
_________________
NieZaczaisz Clan
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 13-06-2009, 12:56   

Najpierw w ustawieniach pluginów wrzucasz plugin pada dla portu B (zakłądka "Port B"), bo potem analogicznie jak przy padzie A, czyli tym pierwszym - Options/Maple/Port B (tu wybierasz pada z listy wykrytych urządzeń) i po resecie emu Options/Maple/Port B/Config.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Damix 
Elite player



PSN ID: Damianzzz3
Dołączył: 15 Gru 2008
Skąd: Lublin
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-06-2009, 16:05   

Dziękuje,pozdrawiam
_________________
NieZaczaisz Clan
 
 
 
STarcraft 
Beginner


Dołączył: 26 Lut 2009
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 01-09-2009, 16:34   

Mam jeszcze jedno pytanko xD . Jak sie w MKG wezmie practice i sie podczas treningu nacisnie 1 lub 2 to wyskakuje menu i jest tam "Move List". Wszystko good ale podczas Arcade tego nie ma . Czy tak jest czy nie ? Bo w MK4 normalnie byle wszedzie f4 i juz move lista masz xD. Bo mi chodzi o to czy sie cos innego naciska zeby w Arcade byl Move List .
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 02-09-2009, 20:33   

W sumie czemu nie ząłożyć oddzielnego tematu o MK4/MKG jak, bo tak sobie myślę o tym, ale odpowiem na pytanie tutaj.

w MK4 było dużo ciekawych nowości, ale każdy ma inny gust. Do MKG wrzucono kilka postaci z trylogii, za to utrudnio odblokowywanie tych ukrytych. Usunięto z trybu arcade możliwość zerknięcia w Move List - według mnie bezmyślność, bo w MK4 bardzo sie przydaje jak ktoś gra sie wieloma ulubieńcami i pamięć o Fatality szwankuje. Z drugiej strony, jak ktoś jeszcze nie skumał (choć tej jednej) postaci i ciągle zerka w Move List, to w Practice będzie mógł to praktykować do woli.

Mi w MKG najbardziej przeszkadza bug z muzyką, która przeskakuje na stale ten sam motyw (Wind World), bo ścieżka w MK4/MKG mi sie podoba, ale Wind World najmniej. Inne utrudnienia to kwestia przyzwyczajenia.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 20-09-2009, 19:16   

sciagnalem wersje naomi, i pytanie czy mozna odpalic mvc2 na tym?
Gdzies czytalem ze gry z tego systemu lepiej chodza na tym
_________________

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 20-09-2009, 19:33   

Nie wiem jak na nullDC ale na demulu powinno ruszyć (chociaż akurat tej gry nie sprawdzałem).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Chris 
Grand Master



PSN ID: NM_Chris_PL
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 20 Mar 2007
Skąd: Krakow
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 20-09-2009, 20:28   

noiestety mam error z polygon shader, mam te najnowsza wersje 0.5.4 update, rece opadaja
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
MAME32 Plus! Plus! - Tutorial
Melty Blood Act Cadenza Ver.B Online - Tutorial
KwonHo dla początkujących - Tutorial
Dragunov Tutorial by ATP
Unreal Tournament vs Counter Strike vs Quake vs...
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group