Odpowiedz do tematu
nullDC Tutorial
Autor Wiadomość
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 03-11-2010, 13:35   

Dorwałem wreszcie tego CHDMan'a, bo przy tutku linka do niego nie widzę (może upierdliwy antywirus GData temu winny).

CHDMan
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 03-11-2010, 14:56   

Chdman jest przy mame (w końcu to goście od mame wymyślili format chd). Najlepiej wziąć ten z najnowszej wersji emulatora. Poza tym jest w paczce z resztą narzędzi.
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 04-11-2010, 13:34   

Przy MAME++ co jakiś czas temu ściągnąłem nie było, a ściągać kolejnego MAME na razie mi sie nie chce, bo i też nie każde MAME wykrywa wszystkie romy jakie mnie interesują. Tego problemu wcześniej nie dostrzegałem ściągając kolejne wersje MAME.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 04-11-2010, 19:27   

Huh? A co ma wykrywanie romów przez MAME do tego, że w archiwum z emu znajduje się chdman?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 07-11-2010, 20:09   

Nigdy wcześniej ściągałem przecież MAME z innego powodu niż odpalanie wykrytych romów. Teraz to raz to troche tak wygląda, jakbym ściągał emulator MAME dla każdego powodu tylko nie odpalenia gry na nim ;)

BTW: Poirytowałem się, bo skorzystałem ze wspomnianego tutorka i znowu musze rom ściągać. Źle wpisałem komende konwersji do GDI? Ok! Ale rom CHD zniknął mi z dysku, po tej nieudanej próbie. Zostałem z samym CHDMan'em. :(
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
adieuu 
Użytkownik

Dołączył: 02 Gru 2010
Wysłany: 02-12-2010, 19:40   

Witam, skonfigurowałem nullDC wg opisu z pierwszej strony niestety gdy uruchamiam grę mogę chodzic postaciami ale jesli chodzi o działanie to niewazne jaki przycisk wcisne postać tylko się broni mimo ze wszystkie przyciski skonfigurowałem ;/ Pomoze ktos ?
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-04-2011, 08:48   

jak to uruchomić na windowsie 7 tzn wersje obsługującą romy naomi?

Już mam zassałem coś microsoft.com i błąd nie wyskakuje. Jakby ktoś miał problem to tu jest to coś link
_________________
 
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 23-04-2011, 11:52   

Lepiej chyba korzystać z makarona, nulldc nie zapamiętuje plików nvram - jeśli coś odblokujesz to po restarcie emulatora wszystko idzie w niepamięć. No i nulldc nie pozwala grać na dwie osoby (pseudo-trening z nieaktywnym drugim graczem odpada). Niestety trudniej jest go poustawiać (sterowanie) i ma większe wymagania.
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-04-2011, 12:41   

Weź jak możesz podaj mi linka do tego makarona od razu ze wszystkim(biosy,pluginyitp) bo już nie mam sił do tego. Makaron obsługuje naomi tak?
_________________
 
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 23-04-2011, 13:18   

Makaron ruszy Naomi.
Emu:
http://www.sendspace.com/file/h3ugru
Bios:
http://www.sendspace.com/file/v6qxgc
Inne pliki:
http://www.microsoft.com/...&displaylang=en
http://www.microsoft.com/...&displaylang=en
Jeśli nie masz pada do X360 to pozostaje klawiatura i joy2key (jeszcze nie doszedłem jak konfigurować inne pady).
Tutaj masz przykładowy config klawiatury dla jednej osoby (wklej to w pliku JVS.ini):
Spoiler:

[Keyboard]
# F1
KEY_0x70 = FB_TEST
# F2
KEY_0x71 = FB_SERVICE
# 1
KEY_0x31 = P1_START
# 5
KEY_0x35 = COIN1
# UP
KEY_0x26 = P1_UP
# DOWN
KEY_0x28 = P1_DOWN
# LEFT
KEY_0x25 = P1_LEFT
# RIGHT
KEY_0x27 = P1_RIGHT
# Z
KEY_0x5A = P1_BUTTON1
# X
KEY_0x58 = P1_BUTTON2
# C
KEY_0x43 = P1_BUTTON3
# A
KEY_0x41 = P1_BUTTON4
# S
KEY_0x53 = P1_BUTTON5
# D
KEY_0x44 = P1_BUTTON6


W razie czego później wrzucę konfigurację klawiatury dla dwóch osób. Tylko zmień rozszerzenie romu na .dat.
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-04-2011, 13:50   

Ok dzięki. Mam pada przewodowego do xa360 ale saiteka cyborga.
_________________
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-04-2011, 13:58   

null dc odpali hokuto no ken atomiswave? w demulu nie moge tego odpalic niewiem czemu \, dajcie linki do hnK które odpali noob.
Sory za post pod postem ale modzi na honmaru sie opierdalają to niech se połączą.
_________________
 
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 23-04-2011, 13:58   

Byłbym zapomniał - fullscreen można ustawić usuwając "#" w NAOMI.ini (można też inną rozdziałkę wpisać).
_________________
 
 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-04-2011, 14:03   

co teraz mi nie pasują romy pod makaronem te od nulldc i musze sciagac nowe jakies .dat tak?
_________________
 
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 23-04-2011, 14:09   

Zmień rozszerzenie na .dat (ewentualnie .bin) - romy są te same (np. MvC2 przemianowujesz na MvC2.dat).
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
MAME32 Plus! Plus! - Tutorial
Melty Blood Act Cadenza Ver.B Online - Tutorial
KwonHo dla początkujących - Tutorial
Dragunov Tutorial by ATP
Unreal Tournament vs Counter Strike vs Quake vs...
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group