Odpowiedz do tematu
Kiedy odpalam grę pod CyberPadem 1.3...
Autor Wiadomość
Gotix 
Student



Dołączył: 31 Gru 2006
Wysłany: 28-01-2009, 06:31   Kiedy odpalam grę pod CyberPadem 1.3...

... Pojawia się na chwilę czarny ekran, ale tuż po chwili, wywala mnie do windy. Nie wiem co się dzieje... Próbuję zagrac w Smackdown! 2 w turnieju, ale dupa... Kiedy wyłączam plugin CyberPad 1.3, gra działa normalnie.

Taki sam problem mam kiedy włączam plugin PS4Net do grania w kilku na jednym serwie.

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam starą gwardię, która mnie jeszcze pamięta :)
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 28-01-2009, 08:13   

Skoro pluginy, które odpalasz, to pluginy do gry sieciowej, to może problem powoduje jakiś firewall, albo ochrona rezydenta jakiegoś antywirusa. Nawet ustawienie w wyjątkach może przy takim wywalaniu do windy nie pomóc. Opcje jakie ja widzę(jeżeli to o czym napisałem ma miejsce):
-zezwolić absolutnie na WSZYSTKO procesowi epsxe.exe, wyłączyć wszelkie kontrole tego procesu, wszelkie ograniczenia dla tego procesu itp.

jak nie pomoże, to
-zgasić ochronę rezydentna / wyłączyć firewalla / wyłączyć antywirusa

ta druga opcja pozwoli stwierdzić, czy to faktycznie problem z antywirusem/firewallem

Jeżeli druga opcja nie pomoże, to zalecam włączyć ponownie antywirusy/firewalle itp xd
Systemowy firewall w XP nie powoduje takich jaj, jeżeli się ustawi w wyjątkach epsxe.exe (z tego co wiem, bo rzadko systemowego używam xd)
 
 
 
Pattrick 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TB, Tekken 7, Skullgirls
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Cze 2006
Wysłany: 28-01-2009, 08:29   

1. czy to jest pełna wersja gry ?
2. jakiego Epsxe używasz ?
3 Jakie są twoje ustawienia Epsxe ?
4. Skąd ściągnąłeś ? (to już na PM) :P
5 i czy macie aby na pewno takie same ustawienia ? (wiem , wiem noobowskie , ale dobrze wiedzieć)
 
 
Gotix 
Student



Dołączył: 31 Gru 2006
Wysłany: 28-01-2009, 08:42   

Niestety... Zapora jest wyłączona, antywirusa na dziś dzień nie posiadam. Kurde, najgorsze jest to, że jeszcze niedawno wszystko działało. Nie wiem sam, zastanawiam się nad formatem, bo to chyba najlepsza droga, a nie kombinowanie. Nie mniej jednak, jeśli ktoś spotkał się kiedyś z takim problemem i udało mu się naprawic, niech do mnie napisze, a będzie mu dane :)

:padam: Ave.

P.S.

Pattrick napisał/a:
1. czy to jest pełna wersja gry ?
2. jakiego Epsxe używasz ?
3 Jakie są twoje ustawienia Epsxe ?
4. Skąd ściągnąłeś ? (to już na PM) :P
5 i czy macie aby na pewno takie same ustawienia ? (wiem , wiem noobowskie , ale dobrze wiedzieć)


1. R.I.P. Oni też grają na RIP'ie...
2. 1.5.2 online... (tak jak "przeciwnicy")
3. Defaultowe.
4. z Honmaru ;) (Przeciwnicy również...)
5. Tak, na pewno.
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 28-01-2009, 12:07   

Może wina kaillery?
do wyboru:
-przeinstalować kaillerę (tzn wrzucić nowy plik kaillera.dll do folderu epsxe xd)
-wywalić/zrobić na pusty plik kaillera.ini w C:\WINDOWS
-jeszcze gdzieś w plikach temp kaillera zostawia syf (chyba), ale gdzie to nie wiem xD
-sprawdzić klienta p2p, przez którego też można grać na zwykłych serwerach kaillery

a tak poza tym
-ściągnąć jeszcze raz iso xd
-przeinstalować epsxe
-offline działa to w ogóle?, bo jak nie, to ja bym obstawiał reinstalkę directx/sterów do karty graficznej

-może jeszcze być tak, że stery od karty graficznej są tak ustawione, że wymuszają na emulatorku coś, czego on nie obsługuje - rozwiązanie:wszystko w sterach na "zależne od aplikacji"
-: zrób grę na serwerze i zagraj solo - jak dasz radę grać solo,tzn, że jednak twoje ustawienia i ustawienia oponentów się różnią xd
-:jak nie masz antywirusa i zgaszoną zaporę, to może masz jakieś wirusy? :D
- jeszcze sprawdzić możesz to, czy nie masz skopane z tcp/ip coś w rejestrze TCP/IPOptymizerem http://www.idg.pl/ftp/pc_...mizer.1.00.html

zrób sobie backup:
File>backup current settings
potem przywróć domyślne, windowsowe ustawienia tcp/ip :
File>restore windows default settings
Jak nie pomoże, to restore backup settings i masz ustawione tak, jakbyś tego programu w ogóle nie użył.
 
 
 
Gotix 
Student



Dołączył: 31 Gru 2006
Wysłany: 28-01-2009, 12:26   

Lukas napisał/a:
Może wina kaillery?
do wyboru:
-przeinstalować kaillerę (tzn wrzucić nowy plik kaillera.dll do folderu epsxe xd)
-wywalić/zrobić na pusty plik kaillera.ini w C:\WINDOWS
-jeszcze gdzieś w plikach temp kaillera zostawia syf (chyba), ale gdzie to nie wiem xD
-sprawdzić klienta p2p, przez którego też można grać na zwykłych serwerach kaillery

a tak poza tym
-ściągnąć jeszcze raz iso xd
-przeinstalować epsxe
-offline działa to w ogóle?, bo jak nie, to ja bym obstawiał reinstalkę directx/sterów do karty graficznej

-może jeszcze być tak, że stery od karty graficznej są tak ustawione, że wymuszają na emulatorku coś, czego on nie obsługuje - rozwiązanie:wszystko w sterach na "zależne od aplikacji"
-: zrób grę na serwerze i zagraj solo - jak dasz radę grać solo,tzn, że jednak twoje ustawienia i ustawienia oponentów się różnią xd
-:jak nie masz antywirusa i zgaszoną zaporę, to może masz jakieś wirusy? :D
- jeszcze sprawdzić możesz to, czy nie masz skopane z tcp/ip coś w rejestrze TCP/IPOptymizerem http://www.idg.pl/ftp/pc_...mizer.1.00.html


Próbowałem na trzech 1.5.2 i dwóch 1.6.0 i problem jest ten sam. Gra działa offline normalnie. Plik kaillera.dll jest używany przez każdy emulator inny czy ten sam? Jeśli inny, to raczej nie jego wina, jeśli ten sam to będę musiał przeinstalowa.
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 28-01-2009, 12:30   

Cytat:
Plik kaillera.dll jest używany przez każdy emulator inny czy ten sam?

jak instalujesz w tym samym folderze, to ten sam, jak w różnych, to różne, ale plik kaillera.ini za to zawsze ten sam w C/windows
(Czyli, jak będziesz miał 15 folderów i w każdym po jednym pliku kaillera.dll, to wszystkie wykorzystują jedno kaillera.ini)

edit:kaillera p2p ma inny plik .ini, niż stara kaillera a zwie się on n02.ini


Edit2: jeżeli chodziło ci o to,czy epsxe 1.6.0 korzysta z innego typu pliku kaillera.dll od epsxe 1.5.2, to odp brzmi : wykorzystują ten sam rodzaj pliku kaillera.dll
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Mortal Kombat X - Cybermachina [Bydgoszcz, 13.11.2016]
Popularność gry przez internet na emulatorze ePSXe.
Nie moge sie polaczyc z serwerem ...
2df Freeplay - nowa platforma do gry po sieci.
Turniej Tekken 7 CEX x Cybermachina Bydgoszcz, 05.11.2017
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group