Odpowiedz do tematu
problem z vista przy odpalaniu tk3online
Autor Wiadomość
gluckvogel 
Użytkownik

Dołączył: 16 Lut 2009
Wysłany: 16-02-2009, 17:15   problem z vista przy odpalaniu tk3online

Uzywam juz waszego programu juz jakis czas i bardzo sobie chwale. Lecz dzis wyskoczyl mi blad. Kiedy zaladuje juz plyte i otwiera sie okienko Kaillery, to Vista wyrzuca blad ze program przestal dzialac. Wczesniej nic w ustawieniach nie zmienialem. Przeinstalowalem gre i nie pomoglo. Sciagnalem nowy plik z tk3online i tez nic nie pomoglo.
Vista pokazuje że program przestal dzialac i w rozwiazaniu poleca sciagniecie czegos, co sie nazywa Kawaks v.1.60, bo epsxecutor dzial na jakiej starszej, co powiecie na to?
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 16-02-2009, 18:25   

Vista radzi coś takiego? Zarzuć screena jak możesz, muszę to zobaczyć :D Osobiście sprawdzałem tylko na Windows 7 i tam nie było problemów, z Vistą nie mam dużo do czynienia.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 16-02-2009, 19:44   

Sub jest coś takiego, że system pomocy Vista oferuje różne ciekawe rozwiązania problemów. Najciekawsze rozwiązania to takie gdzie trzeba odinstalować kłopotliwy program by problem zniknął :D Irytuje jednak propozycja zainstalowania programu by Microsoft, który nic nie wnosi ;)
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 16-02-2009, 20:19   

Wcześniej też miałęś Viste, cały czas działało i tak nagle przestało? Napisz, a najlepiej wrzuć screena, jaki to dokładnie jest błąd. Ściągnięcie Kawaksa na pewno nie pomoże, chyba, że chcesz emulować coś innego zamiast PSXa ;)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
gluckvogel 
Użytkownik

Dołączył: 16 Lut 2009
Wysłany: 17-02-2009, 13:53   

No ta wszystko działało na viscie mi wczesniej. Włączam executora ładuje obraz plytki i jak sie kaillera wlącza to widze cos takiego.



A Vista rodzi cos takiego:



Na okienku emulatora sie nic nie zmienia to problem visty ;/
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 17-02-2009, 14:03   

"Chwielebny" system pomocy pomylił chyba Kawaks 1.60 z ePSXe 1.60.

Kaillera Client wersja 0.9.... Nie masz otwartego obrazu w DaemonTools? - niby bzdura, ale nie otworzy drugi raz w ePSXeCutorze jak w DaemonTools otwarte.

Trudno mi z czym innym ten błąd na razie skojarzyć...
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 17-02-2009, 14:06   

Coś przeczuwam, że to będzie stary dobry problem z odświeżaniem listy serwerów...
Spróbuj użyć innego klienta, np. Supry lub P2P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 17-02-2009, 14:35   

Albo kliknąć szybko Stop zanim lista serwerów zacznie się odświeżać.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
gluckvogel 
Użytkownik

Dołączył: 16 Lut 2009
Wysłany: 17-02-2009, 16:27   

Problem z odswiezaniem. Zamienilem kaillere na supre ale program ma problem ze sciagnieciem listy serwerow. Co teraz?
 
 
Pattrick 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TB, Tekken 7, Skullgirls
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Cze 2006
Wysłany: 17-02-2009, 16:43   

to ja zalecam zmienić klienta na p2p , jak nie będzie działać odświeżanie , no to trudno masz 4 wyjścia:
- stworzyć własny serwer na kaillerze i grać przez niego , a umawiac będziesz się przez gg (stałe ip najlepiej , ale neo zmieniające się co 24 h też nie aż taki durny pomysł :P )
- grać przez p2p (wątpie , że będziesz grał z graczami z innego kontynentu , a nawet innego kraju , stałe ip potrzebne/ew. hamachi albo coś w tym stylu , potrzeba kaillery p2p)
- ściągnąć klient p2p i modlić się , żeby działał refresh :P
- poczekać i spróbować jeszcze raz

jak coś mogę pomóc przez gg (masz na dole numer)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 17-02-2009, 17:19   

gluckvogel napisał/a:
Problem z odswiezaniem. Zamienilem kaillere na supre ale program ma problem ze sciagnieciem listy serwerow. Co teraz?

http://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=17
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 17-02-2009, 23:15   

Ludzie co wy z tą Suprą - to nie jest optymalizowane pod epsxe (albo po prostu źle śmiga na tym tekken 3).
Przyczyna w sumie mało ważna, liczy się fakt, że do tekkena się to nie nadaje za bardzo.
Ruszyć - ruszy...

Co do postu Pattricka, to klient p2p nie ma takich problemów z refreshem, nawet bym powiedział, że ma bardzo szybki refresh w stosunku do zwykłej kaillery.
(Może jak za szybko pingujesz, to jakieś filtry u operatora cię blokują - teoretyzuję)
Stawianie własnego serwera kaillery jest bardzo dobrym pomysłem, tylko najlepiej, jeżeli osoba wchodząca na mój serwer założy grę - wtedy nie mam takiej masakrycznej przewagi przez mniejszy ping (chociaż i tak chyba mam przewagę).

Adres IP przy Neostradzie można zmieniać co kilkanaście sekund(w ramach ograniczonej puli adresów IP ofc)
Przy Neostradzie bardzo polecam AutoConnect - można sobie tam resetować neo i sprawdzać IP i mniej zamula, niż aplikacja Neostrady.

http://shider.net/AutoConnect/ programik
http://shider.net/AutoCon...enie/index.html czym to się je.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-02-2009, 05:39   

Lukas napisał/a:
Ludzie co wy z tą Suprą

Tyle, że jest zajebistym klientem - nie wykrzacza się przy odświeżaniu listy, obsługuje historię serwerów i listę ulubionych itp. Używam go zamiennie z najnowszym P2P (który już serwerów nie obsługuje) i nie miałem żadnych problemów, ani w t3, ani w innych grach na ePSXe, ani w żadnym innym emu obsługującym kaillerę.
Co do lagów przy stawianiu własnego serwa, ten który taki serwer postawi zawsze będzie miał przewagę, bo po prostu będzie miał mniejszy ping (co jest oczywiste - łączy się do serwera, który ma zaraz 'koło siebie').
A standardowy klient nie sypie się przy pingowaniu, tylko przy samym pobieraniu listy - gdy serwer leży albo jest zbyt obciążony i nie zdąży odpowiedzieć na zapytanie, autor klienta widać nie przewidział takiej możliwości (albo nie chciało mu się jej implementować :P ).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 18-02-2009, 07:01   

Zgodzę się, że jest zajebistym klientem, ale nie pod tekkena 3 xd
Gra na tym nie chodzi tak płynnie, jak na zwykłej kaillerze, albo kaillerze P2P.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-02-2009, 10:43   

Ja tam różnic żadnych nie zauważyłem, zresztą skąd niby miały by się wziąć skoro protokół komunikacyjny jest taki sam jak w normalnej kaillerze (a nie powiesz mi że interfejs wpływa na działanie sieci :D ).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Livebox 2.0 - PS3 - problem z graniem online
Poszukuje kogos do pogrania w tk3 online. Steam id
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
Problem z grą w sieci w Tekken 3 Online
Problem: serwer Hamachi odrzucił prośbę o zalogowanie
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group