Odpowiedz do tematu
Jak grać w VF2 PC przez neta za darmo?
Autor Wiadomość
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 18-03-2009, 20:49   Jak grać w VF2 PC przez neta za darmo?

Mój ostatni temat został usunięty i podano mi link do instalacji VF2, ale ja chcę wiedzieć jak grać w to za darmo przez neta. To może mi ktoś obeznany w tym na pw napisać?

Dla przypomnienia:
Sory znowu że piszę, ale na serio już się pogubiłem. Jest możliwość żeby grać za darmo przez neta w VF2 na PC? Chciałbym sobie pograć z kolegą, ale naprawdę nie wiem jak. Przeczytałem te wszystkie poradniki, ale nie wiem którego użyć, a tak w ogóle to nie wie czy się da. Niestety gram na klawiaturze. Ściągnąłem VF2 online ze strony honmaru.pl Wszystko OK -zainstalowałem. Teraz gram z kompem. Chcę jednak pograć też z kolegą. Proszę mi powiedzieć jak się to robi, albo dać linka. ZA DARMO żeby wszystko było.

Przepraszam i z góry dzięki
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-03-2009, 21:03   

http://www.honmaru.pl/for...php?p=6616#6616
Podpunkt: Tutorial gry przez internet - prościej się tego chyba wytłumaczyć nie da.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 18-03-2009, 22:11   

OMG jaki ja ślepy jestem.
A żeby pograć z kumplem to muszę dać New Game a on Connect czy inaczej to zrobić?
A tak żeby pograć z byle kim to mam dać connect, bez IP i czekać na kogoś? Bo czekałem kilka minut i nic.
I mam dać połączenie internetowe TCP/IP czy jakieś inne? Mam taki modem USB ADSL z Neostrady (taka najbardziej popularna wersja).
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-03-2009, 22:27   

Wszystko ładnie pisze. Czekać to se możesz długo, bo z tego co wiem to praktycznie nikt w to nie gra, a nawet jeśli ktoś by się trafił, to raczej nie będzie wiedział że ty w tym samym momencie grasz. Najlepiej ugadać się z kimś na granie.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 18-03-2009, 22:44   

Dzięki. Czyli rozumiem, że połączenie internetowe TCP/IP. Ale jak ja dam New Game to kumpel musi dać Connect? I tylko tyle? Bez wpisywania IP czy musi jakies wpisać?
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-03-2009, 22:49   

Cytat:
3. Wpisz swój nick i jeżeli jesteś Hostem (zakladasz gre) to kliknij na New Game a jeżeli chcesz dołączyc to na Connect i wpisz IP
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 19-03-2009, 15:00   

SubZero napisał/a:
Cytat:
3. Wpisz swój nick i jeżeli jesteś Hostem (zakladasz gre) to kliknij na New Game a jeżeli chcesz dołączyć to na Connect i wpisz IP

Mało mi to mówi. Jakie on IP ma wpisać?
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 19-03-2009, 15:12   

Na przykład może wpisać to: http://www.ip-adress.com/ . Nie posyłaj linka do tej strony, tylko sam kliknij i zobacz jaki tam jest adres IP, skopiuj i mu wyślij przez GG, czy jak się tam komunikujecie.
Ostatnio zmieniony przez Lukas 19-03-2009, 15:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 19-03-2009, 15:19   

Rafiq napisał/a:
Jakie on IP ma wpisać?

Jeśli chce się połączyć z tobą, to zaryzykowałbym odważne stwierdzenie, że twoje...
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 19-03-2009, 15:22   

Dzięki SubZero. Szybki jesteś.
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 19-03-2009, 16:50   

Na stronie w prawym menu też masz info o swoim IP. Są też inne sposoby sprawdzenia IP, sam sobie wybierz najwygodniejszy ;)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 19-03-2009, 19:02   

Dumian napisał/a:
Na stronie w prawym menu też masz info o swoim IP. Są też inne sposoby sprawdzenia IP, sam sobie wybierz najwygodniejszy ;)


No IP i inne sprawy to ja nawet ogarniam, ale tą grę nie do końca.
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 21-03-2009, 20:08   Problem z grą w VF2 PC przez neta.

Robię wszystko według instrukcji. Daję vs for multiplayer, Połączenie internetowe IPC?Ip czy jakoś tak, nick, i New Game. Daję koledze moje Ip, on daje connect, wpisuje je i po naciśnięciu OK pokazuje mu się:

Tak samo jest kiedy zamienimy się rolami. Próbowaliśmy też nie wpisując żadnego IP.

Proszę o odpowiedzi. Mamy wersję z honmaru.pl Może robimy coś źle? Może jakieś ustawienia lub coś jeszcze trzeba zrobić?

Kolega jest tak zdeterminowany, że wyskoczy przez okno jak jutro nie zagramy.
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 21-03-2009, 21:08   Re: Problem z grą w VF2 PC przez neta.

Rafiq napisał/a:
Proszę o odpowiedzi. Mamy wersję z honmaru.pl Może robimy coś źle? Może jakieś ustawienia lub coś jeszcze trzeba zrobić?

Okno sie wyświetla te co powinno, ale nie widzicie sie nawzajem. Zapora sieciowa? Firewall? Może wpisuje ktoś z was IP z nieba?

Rafiq napisał/a:
Kolega jest tak zdeterminowany, że wyskoczy przez okno jak jutro nie zagramy.

Proponuję pójść do kolegi i przywiązać go do łóżka :oczami:
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Rafiq 
Beginner


Dołączył: 18 Mar 2009
Wysłany: 21-03-2009, 21:17   

Dzięki, popróbujemy jutro.

Raczej nie wyskoczy.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
Jak rozmawiac przez mikrofon podczas gry w tekkena bez lagów
Jaką wybrać postać w Tekken 7 - cechy postaci i styl gry
Popularność gry przez internet na emulatorze ePSXe.
Poradnik - Jak grać Jinpachi w grze Tekken DR na PSP
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group