Odpowiedz do tematu
Duzy, mały problem.
Autor Wiadomość
Felipe 
Beginner


Dołączył: 01 Sty 2008
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-05-2009, 21:20   Duzy, mały problem.

Witam,
na forum szukałem, lecz wygląda na to, że problem mam nietypowy.
Sytuacja wygląda tak: ściągam tk3online (domyślny plugin grafy), ustawiam pada, odpalam gre i nic... czekam na "NAMCO PRESENS" i nie mogę się doczekac, ogólnie czarne tło, nic więcej. Czyli wyglada na to, że jakiś problem z grafą lub pluginem. Zmieniam wiec plugina na kolejnego dołączonego do zestawu tk3online. Konfiguruje go podobnie do domyślnego (60fps, rozdzielczość, itp.) no i juz jest fajnie bo t3 odpala, ale... schody zaczynają się gdy rozpoczynam grę sieciową. Nieważne czy łącze się przez klliere czy P2P zawsze po stoczeniu 1 rundy (3x win) i wyborze tej samej lub innej, ja i drugi player dostaje OOS. Problem ten dotyka mnie zawsze po 1 rundzie i to z każdym graczem. Sprzęt? 2.2 Core Duo, 2Gb ram, Radeon 3650 512r. Net? Stałe łącze, 1Mb, moj ping nigdy nie przekracza 30ms. Korzystalem juz chyba ze wszystkich mozliwych pluginów dostępnych do ePSXe, z niektórymi to już wogole lipa bo oos od razu. Nie widziąc juz innych rozwiązań zwracam sie do Was. Licze na pomoc, z góry thx.

Pozdrawiam.
_________________

 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-05-2009, 23:36   

OOS występuje bo drugi gracz ma inny plugin właśnie, na tym to polega - w większości musi być zgodność ustawień, choć zdarzają się wyjątki. Najlepiej popróbuj różnych ustawień graficznych w domyślnym pluginie i tak postaraj się grę odpalić offline. Jeśli się uda to problem rozwiązany, jeśli nie to pozostaje zagadać przed walką z przeciwnikiem i spytać czy może ustawić sobie taki plugin jak twój żebyście mogli pograć. Na początek tyle przychodzi mi do głowy ale będziemy jeszcze kombinować.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Felipe 
Beginner


Dołączył: 01 Sty 2008
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-05-2009, 11:29   

Więc: dziś konfigurowałem tego plugina we wszystkich możliwych płaszczyznach.. już się wszystkie opcje opcje wyczerpały. Nawet directa nowego wgrywałem, bo starszego żadnego nie można (ponoć). Na chwile obecna w t3 na tym pluginie nie pogram.

A co do proszenia o zmianę plugina innych graczy: no jest ciężko, część graczy wogóle nie ma pojęcia co to jest, niektórym odrazu sie walki odechciewa, nieliczni sie zgodzą i to też z wielka łaską. Ale tak jak mówiłeś na chwile obecną tylko to mi pozostaje. Damy rade myślę, będę nadal sugerował, aż się przyzwyczają xP.

Dzięki za szybką odpowiedź.
_________________

Ostatnio zmieniony przez Felipe 05-05-2009, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-05-2009, 15:53   

Z tym OOSem dziwne, bo sam od dłuższego czasu gram (offline i online) na pluginie Pete's OpenGL i żadnych problemów nie było. Próbowałeś grać z kimś kto ma ustawiony taki sam plugin graficzny? I czy dalej był OOS?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 05-05-2009, 19:19   

A ten plugin działa? Może tu tak, czy siak ustawić? Znowu OOS? Let's try again until we still alive!

Postawić prostą zasadę - granie na pluginach z tutoriala. Może wtedy da sie uniknąć zgadywanki, który plugin do czego i jak skonfigurowany. Jak ktoś lubi wariować w ustawieniach, to niech je dopasuje do tego gracza co ma standardowe ustawienia. Mi osobiście wystarcza zmiana rozdzielczości. Kto podczas tura będzie zgadywał jakie pluginy i jak ustawione ma przeciwnik. Nie działa? Bye! Walkower. Taka luźna propozycja ;)
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-05-2009, 19:27   

Problem w tym, że plugin z tutoriala czasami lubi sprawiać problemy. Dlatego przydaje się opcja jego zmiany.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Felipe 
Beginner


Dołączył: 01 Sty 2008
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-05-2009, 21:36   

Grałem z playerem który też używał tego samego plugina, efekt ten sam.. 1 walka elegancko bez przycinek i OOS.. 2 walka poszarpało, potrzęsło i OOS wyskoczył.

Próbowałem grać na configu SubZero (OpenGL), niestety ciągle to samo.
(Sub thx za pomoc)

Offline wszystko świetnie, kłopoty zaczynają się online i to zawsze przy 2 walce.
_________________

 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 05-05-2009, 21:40   

Mi to cały czas wygląda na jakieś błędy w konfiguracji. Na pewno masz dobrą memorkę? Spróbuj ewentualnie ściągnąć jeszcze raz samą memorkę i spróbować z tą.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 05-05-2009, 22:19   

Może też być problem z łączem. Nie wiem od czego to zależy, ale po prostu czasem ma się pecha i mimo dobrego konfigu, barku wirusów, czystego systemu i teoretycznie dobrego łącza po prostu ma się OOS po kilku walkach (hi KingKY). W ogóle grałeś z kimś jakieś dłuższe spary bez OOS (obojętnie na jakim pluginie)? Jakie dokładnie to jest łącze 1Mb, masz je sam dla siebie czy z kimś dzielisz, Neo, Netia, jakaś osiedlówka?
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Felipe 
Beginner


Dołączył: 01 Sty 2008
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-05-2009, 12:18   

Od dziś jestem posiadaczem Radeona HD4350, no i niespodzianka. Na domyślnym pluginie emuluje mi t3. No i było by wszystko ok, gdyby nie fakt, iż mam tylko 40fps.

@SubZero - próbowałem nadal to samo..

@Dumian - na neta nigdy nie narzekałem. 1Mb - osiedlówka, screen z mojego speedtest`u:
http://www.up.programosy....en_109.jpg.html
Co do sprawy długich sparów: owszem, ze 2 miechy temu, na starym kompie, od kiedy mam nowy nigdy w dobrych warunkach nie mogłem dłużej pograc (net ten sam).

Podsumowując wyglada na to, że wina jednak była grafika. Teraz powróce do domyślnego plugina i bede sie statrał żeby mi wyemulował te 60fps no i zobaczymy czy sobie pogram.. Dam znac co i jak.

Pozdrawiam.
_________________

 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 06-05-2009, 21:03   

Ustawienia grafy zacznij od kliknięcia na opcję "fast" i zaznacz limit fps na 60. Co do neta to osiedlówka jest częstym problemem jeśli chodzi o Kaillere, nawet jeśli do wszystkiego innego sprawdza się dobrze. Niestety Kaillera jest dosyć specyficzna i tutaj w kwestii lagów czy OOSa ani przepustowość ani ping nie mają decydującego znaczenia.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 06-05-2009, 21:31   

Jeszcze odnośnie osiedlówki, jak masz możliwość to popytaj admina czy nie blokuje/limituje itp. ruchu z kaillery (port 27888), to też może być powodem OOSa po określonym czasie.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Felipe 
Beginner


Dołączył: 01 Sty 2008
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-05-2009, 09:38   

Do Admina zadzwonie, zobaczymy co powie.
Opcja "fast" ładnie, pięknie pomogła, równiutko 60 fps cały czas.
To na chwile obecna tyle, po rozmowie z Adminem dam znac.
Dzięki za wszelką pomoc.

Pozdro.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Guilty Gear problemy
Creative Fatal1ty Gaming Headset- problem
Mam Poważny problem.
"Wystąpił problem z aplikacją epsxe.exe..."
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group