Odpowiedz do tematu
Jak zapisac ustawienia Pada ?
Autor Wiadomość
mateo33 
Użytkownik

Dołączył: 08 Lip 2009
Wysłany: 14-07-2009, 11:27   Jak zapisac ustawienia Pada ?

Witam, otóż zawsze przed rozpoczęciem gry muszę wejść w opcje i ustawic sobie tylnie przyciski na padzie, bo przyzwyczaiłem się do innego ustawienia. Jednak jest to uciążliwe, bo często denerwuje to moich sparing partnerów. Czy jest jakiś sposób aby raz ustawić i żeby jakos zapisać. Próbowałem zwykłego Save, ale to nie działa. Kiedy klikam na Load to niby pisze, że Load OK, ale ustawienia sa takie jakie były.
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 14-07-2009, 14:33   

Jak gracie online, to zapytaj tego sparingpartnera , czy nie miał kiedyś nicka "sahiel" - szkoda na tego typa słów.
Niestety tych przycisków sobie nie możesz ustawić wcześniej, ponieważ nie byłoby synchronizacji pomiędzy tobą, a sparingpartnerem.
Samo ustawianie z czasem będzie ci szło moment, możliwe, że po niedługim czasie będziesz to robił nawet bezwiednie.
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 14-07-2009, 14:40   

Jeśli zaczyna sie granie, a ty właśnie w tym momencie zabierasz sie za ustawianie pada, to może okazać sie irytujące. Ilekroć byś nie zmieniał ustawień pada w opcjach samej gry zawsze sie to będzie resetowało, bo ustawień pada nie zapiszesz na memorce do gry online.

Na memorce do gry online ustawienia wyglądają tak:

L2: LK+RK
L1: LP+LK

R2: LP+RP
R1: RP+RK

Jesli chodzi tylko o zmianę położenia "sum": kopnięcia, uderzenia, lewe kończyny, prawe kończyny, na L'ach i R'ach to można zmienić to poprzez ePSXeCutor'a w ustawieniach pada dla TK3Online.

Gorzej sie oczywiście sprawa ma odnośnie innych "sum" takich jak: LP+RK, czy RK+LP (przydaje sie do gry np. Paulem czy Jackiem). Zastanawiałem sie już nad stworzeniem własnej memorki do gry online, z moimi upodobaniami odnośnie pada. Zachowując oczywiście ustalone parametry - wszystko odblokowane, memorka do wersji gry NTSC-J, "zdechła" memorka.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 14-07-2009, 14:42   

Jak ustawisz własną memorkę, to będziesz miał oos z kimś, kto ma memorkę z honmaru.
Btw - przy xiao, żeby nią w pełni grać brakuje mi jednego guzika. Przy niej po prostu żywcem wypadało by mieć 5 dodatkowych przycisków, zamiast tylko 4.
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 14-07-2009, 16:09   

Bez przesady, co to za problem ustawić raz dwa dodatkowe przyciski. Na memorce nie można nic zapisywać, tworzenie własnej do online też nie wchodzi w grę bo spowoduje to OOS, tak więc nie ma sposobu na zapamiętanie tych ustawień. Jeśli ktoś z kim grasz irytuje się bo ustawiasz przyciski to chyba czas pomyśleć o zmianie sparing partnera, bo ustawianie pada jest całkowicie normalnie i akceptowane nie tylko online, ale i w turniejach offline;).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 14-07-2009, 16:57   

Lukas napisał/a:
Btw - przy xiao, żeby nią w pełni grać brakuje mi jednego guzika.

Jak ci brakuje przycisków to zawsze możesz ustawić w emu sterowanie na klawie i użyć Xpaddera (tam sobie możesz nawet 1+2+3+4 na jeden przycisk zmapować ;) )
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
tekken 6 psp pomoc w ustawieniach online
Jak zkonfigurowac ePSXe zeby dalo sie grać w tekkena 3 ??
Jak rozmawiac przez mikrofon podczas gry w tekkena bez lagów
Czy da się zaimportować postacie z Tekken Tag Tournament??
Jak w T6 stworzyć własnego ghosta (widmo) ? [PSP]
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group