Odpowiedz do tematu
Problem TK3online help !
Autor Wiadomość
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 15-12-2010, 16:20   

Martins napisał/a:
Intl(R) Core (TM)2 Duo CPU, T7300, 2.00GHz, 1.99 GHz, 2,00 GB RAM

Ja na słabszym sprzęcie (1,6GHz, 1gb ram) spokojnie grałem w Soul Calibura na nullDC. Nie masz przypadkiem źle ustawionego oszczędzania energii? Grasz na baterii czy na zasilaczu?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 15-12-2010, 17:13   

Polecam zapoznać się z programem CPU-Control, niektórym pomaga.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 15-12-2010, 18:59   

Laptop to Fujitsu Siemens, jeśli chodzi o zasilanie to korzystam tylko z zasilacza. Co do oszczędzania energii, to nie jestem w temacie :niepewny:
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 15-12-2010, 21:11   

Panel Sterowania -> Opcje zasilania (czy jak to tam zwią w zależności od twojego systemu), poszukaj opcji 'Maksymalna wydajność' albo coś podobnego.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 16-12-2010, 15:11   

Pojedynczej opcji maksymalnej wydajności nie widzę, jest trochę rzeczy do przestawiania typu: jak ma się zachowac system w momencie zamknięcia klapy itp. Co do systemu to mam XPka, sprawdziłem też CPU-CONTOL (kliknąłem prawym myszy na epsxe i wybrałem CPU1) ale nie pomaga, mam jeszcze jedno pytanie. Wersja emu to 1.0 (ściągnięta ze stronki Honmaru), moźliwe że muszę sprawdzić jakąś aktualniejszą wersję? Zmieni to coś?
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 16-12-2010, 19:07   

Wersja emu na Honmaru to nie 1.0 a 1.5.2, 1.0 to tylko wersja instalki. Jeśli zmienisz wersję to plugin do gry po sieci nie będzie działał, a jeśli zmienisz też plugin, nie będziesz mógł grać z innym, mającymi wersję Honmaru.

Powinieneś mieć coś takiego jak Schemat zasilania (nie jestem pewien nazwy, bazuję na angielskim XP bo polskiego nie mam pod ręką), tam ustaw 'Zawsze włączony' albo coś podobnego, może to pomoże.
Jaką masz tam kartę graficzną ? Może to wcale nie wina CPU.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Falfas 
Użytkownik

Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 20-03-2011, 12:46   

Że tak spytam, co w graniu przez p2p/clienta jest przyczyną występowania błedu Out Of Sync? Komputer mam dość mocny, internet z Vectry 8mb/s, a pomimo to gdy próbuję grać ze znajomymi, często pojawia się owy błąd. Z reguły gry "normalnej" przez p2p doświadczamy przez ok. 5min, niezależnie od tego kto hostuje. Dodatkowo wykorzystujemy do łączenia się hamachi.

Poza mną, grający ze sobą znajomi praktycznie nie mają z tym problemu.

aha i czy ustawienia grafiki/dźwięku w konfiguracji ePSXE mogą mieć tu jakieś znaczenie?

mam 2gb ramu, karta graf 256mb, procesor 2x 2,80ghz
 
 
 
TeeVar 
Support


PSN ID: TeeVar
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: all Capcom SNK MK
Steam ID: robmit
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Gru 2010
Wysłany: 20-03-2011, 17:26   

Problemem jest internet. Wazna jest nie tylko predkosc pobierania danych ale rowniez predkosc wysylania zarowno twoja jaki partnetra. Dodatkowo dochodza rozne czynniki zewnetrzne.
_________________
MK Ranking, Spar & On-line Tournaments - dostepny zawsze w godzinach 20-23, no prawie zawsze.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem z TK3Online by honmari
Problem pliku iso z TK3online
Problem z Mortal Kombat [PS3] heeeeeeeeeeeeeelp!!!!!!!!
Problem with Tekken 3 online
Problem Z TK3Online.iso
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group