Odpowiedz do tematu
BlazBlue: Continuum Shift na PC
Autor Wiadomość
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-01-2010, 13:05   BlazBlue: Continuum Shift na PC



Sprawa BBCS na PC jest o tyle ciekawa, że zasługuje na własny temat, tak więc posty z tematu ogólnego przenoszę właśnie tutaj. Ale na początek przypomnijmy.
Continuum Shift, czyli druga część (czy też rozwinięcie) serii BlazBlue ukazało się na automatach w Japonii 20 listopada. Na port konsolowy twórcy każą nam czekać przeszło pół roku (szczególnie śmieszy europejskie wydanie przestarzałej już Calamity Trigger zapowiedziane na marzec tego roku), jednakże komuś się taki stan rzeczy wyjątkowo nie spodobał i postanowił przenieść najnowszy tytuł z automatu na PC. Jak wyszło? Niestety - dla ArcSystem - świetnie. :) Gra sprawia wrażenie napisanej od podstaw na piecyka i (o ile ma się sensowny sprzęt) jest wolna od jakichkolwiek błędów. W dużej mierze jest to pewnie zasługa samego automatu - Taito Type X² nie różni się praktycznie niczym od PC, więc wystarczyło "tylko" obejść zabezpieczenia. Dzięki temu europejscy gracze w końcu nie są do tyłu względem japońskich "wymiataczy". :)
Ostatnio zmieniony przez Action 03-02-2010, 23:32, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-01-2010, 19:03   

LosBadylos napisał/a:
Ludzie, Bóg istnieje. Od dłuższego czasu nie przeglądałem forum (tak btw. mam tutaj stare konto, ale gdzieś zapodziałem hasło :( ) i czytam, że niedługo BlazBlue wychodzi na PC'ta. Cool, really cool, szczególnie, że gra zbiera fantastyczne recki a ja konsol nie posiadam. Szukam sobie na gugielkach daty wydania piecowej wersji i jakoś tak przypadkiem natknąłem się na informację o wycieku BlazBlue: Continuum Shift. Co śmieszne gra z wycieku podobno nie ma najmniejszych problemów z działaniem na PC'tach.
Za 1.5h wersja która wyciekła będzie moja, zdam tutaj trochę relacji, to będzie mój pierwszy kontakt z serią ;)
Guilty Gear bardzo mi się podobał, więc liczę na to, że nowa produkcja ARC nie będzie gorsza :>


Action napisał/a:
Dokładnie, od dawien dawna wiadomo było, że Taito Type X to PC w innej obudowie, w końcu jakieś zdolne ludki z zachodniej sceny wzięli to sobie do serca i przeportowali na żywca BBCS z automatów na PC.

Ponoć chodzi świetnie na Win7 i średnim procku dwurdzeniowym.

Ogólnie wsio znajdziecie tutaj.

Pozostaje tylko czekać na jakiegoś netplaya, bo granie z CPU bez żadnego Practice jest o kant dupy rozbić. No chyba, że ktoś ma w pobliżu sensownego sparring partnera. ;)




KoF12 też jest na TTX² :oczami:


Komandos napisał/a:
U mnie na MXie nie działa, wyskakuje jakiś I/O Error.


LosBadylos napisał/a:
Ja troszkę się męczyłem z ustawieniami klawiszy na padzie i przestawieniem obrazu z 640x480 na HD, ale już wszystko jest perfekt. Gra działa tak jakby była pisana na PCta, wielka szkoda, że to przecież wersja Arcade, więc bez tych wszystkich Story i innych trening modów ;c. Ćwiczy się troszkę ciężko, bo gry nawet nie można spauzować (a przynajmniej ja nie wiem jak :<)
Gra wygląda naprawdę cudnie w ruchu, tylko mam parę graficznych glitchy, m.in biały pasek, na jednej z aren praktycznie cały ekran pokryty jest białymi prostokątami : /
Też tak macie?



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komandos napisał/a:
wyskakuje jakiś I/O Error.


Wg tego co tam piszą, to powinno pomóc: klik
Ostatnio zmieniony przez Action 27-01-2010, 18:42, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
LosBadylos 
Użytkownik


Dołączył: 24 Sty 2010
Wysłany: 24-01-2010, 19:05   

Action napisał/a:
Komandos napisał/a:
wyskakuje jakiś I/O Error.


Wg tego co tam piszą, to powinno pomóc: klik


Nie chcę robić offtopu, ale czy znasz może cudowny lek na te białe wzorki latające po ekranie na niektórych arenach? Z tego co widziałem na screenach i filmikach, nie każdy tak ma : /
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 24-01-2010, 19:42   

Z tego co wyczytałem, niektórzy sobie z tym radzą stosując coś takiego - klik. Zmiana aren w czarną teksturę, co daje ostrego speed busta na wolniejszych kompach.

Ogólnie na tamtym forum można znaleźć naprawdę dużo pożytecznego stuffu, opisują wiele problemów i je rozwiązują. Przydałby się ktoś kto zna hiszpański bo translatory to parodia.
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 25-01-2010, 20:01   

No bardzo ciekawię jutro biorę się za testy :) czy mój złom to odpali.
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
delaro 
Beginner


Dołączył: 26 Sty 2010
Wysłany: 26-01-2010, 08:21   

Mam pytanie wiec posiadam wersje Arcade (insert coin itp itd) bez żadnych trybów typu training/story etc i ciekawi mnie czy wyjdzie normalna wersja tej gry czy tylko wersja Arcade bedzie dla posiadaczy PCtów ?
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 26-01-2010, 09:22   

Nie sprawdzałem jeszcze czy działa, ale:
A+B while pressing Start will get you into Score Attack Mode
C+D while pressing Start will get you into Training Mode
_________________
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-01-2010, 09:58   

Działać działa, lecz C+D nie uruchamia Training Mode tylko Sparring Mode. Czyli nielimitowaną grę z CPU.

Odpala to się przytrzymując C+D na ekranie tytułowym (pojawi się napis Sparring Mode) i dociskając Start.
Ostatnio zmieniony przez Action 20-04-2010, 13:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 26-01-2010, 12:34   

Może Act skrobniesz jakieś info na stronie ( jak by nie było chyba najdogłębniej zbadałeś sprawę :D )
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
delaro 
Beginner


Dołączył: 26 Sty 2010
Wysłany: 26-01-2010, 16:54   

faktycznie Sarring mode i Score mode . Jeszcze by jakos dalo sie Training mode odpalic bo bez tego troche ciezko mi postac opanowac
 
 
LosBadylos 
Użytkownik


Dołączył: 24 Sty 2010
Wysłany: 26-01-2010, 18:02   

delaro napisał/a:
faktycznie Sarring mode i Score mode . Jeszcze by jakos dalo sie Training mode odpalic bo bez tego troche ciezko mi postac opanowac


Niestety Training Mode'a nie ma :/
Pozostaje czekać na "prawdziwą" PCtową wersję Calamity Trigger, która ma wyjść gdzieś w marcu.
 
 
delaro 
Beginner


Dołączył: 26 Sty 2010
Wysłany: 26-01-2010, 18:08   

no to czekam z niecierpliwością , i tez głupio ze na końcu ARCADE nie ma jakiegoś super mega bossa mimo ze po obrazkach w endingu wydaje się ze powinien być (chodzi o tego anioła i dramatyczną muzykę do niego dopasowaną , poza tym bohater tam stoi w bojowej pozie jakby chciał zaraz walczyć)
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 26-01-2010, 20:34   

Jest jakiś problem ze sterowaniem, nie da się wykonać: u/r, u/l, d/r, d/l (chociaż może tylko ja tak mam).
_________________
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-01-2010, 20:52   

Odpal typex_config i gdy zapyta cię o "4-way joystick" wciśnij n.
 
 
K' 
Support


PSN ID: The_K_slash
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Wrz 2006
Wysłany: 26-01-2010, 21:31   

U mnie error initRender czyli grafika nie uciąga nee ? :< Są tam do ustawienia gdzieś opcje graficzne ?
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Wielka trojca w sądzie (Sony, Nintendo i Microsoft )
Unreal Tournament vs Counter Strike vs Quake vs...
Popularność gry przez internet na emulatorze ePSXe.
darmowe konto premium na rapidshare!
PPSSPP, czyli Tekken 6 online na PC
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group