P2P Mode: Client only
Wysłany: 05-02-2010, 15:36 Supercade
Właśnie (po miesięcznej przerwie) odpaliłem 2dfa, a tutaj Starcade! Muszę się od nowa rejestrować? Szczerze powiedziawszy to się tam gubię. Please help!
Wysłany: 05-02-2010, 16:21
Z tego co wiem nie trzeba, ale sam nie sprawdziłem bo zanim się dowiedziałem to już założyłem nowe konto, wystarczy tylko zresetować hasło (link jest na stronie rejestracji).
Wysłany: 05-02-2010, 22:39
Ja próbowałem zrestartować hasło na maila, który rejestrowałem przy 2DF i coś nie szło, więc założyłem nowe konto. Online jeszcze z nikim nie grałem, ale dla testu odpaliłem Play Alone i wydaje się, że wszystko śmiga ok (testowane na Firefox 3.6). Ogólne info o Supercade tutaj, w komentarzach pojawił się problem ze znajdowaniem ROMów, już nie powinien występować, tak przynajmniej możemy przeczytać w updates.
Wysłany: 08-02-2010, 22:14
Żeby założyć grę, muszę posiadać możliwość hostowania? Wybieram grę, daję "start session", wyskakuje "initializing", a potem pojawia się "unable to accept incoming connections on port 27886 TCP/UDP" Co jest grane?
do dupy z tym supercade, niezla sciema musi sie kryc za tym ze ludzie nie radzili sobie z obsluga 2df'a i trza w przegladarce zrobic
Debilizm, teraz np. jak chce zagrac w cos co nie nalezy do popularnych gier np Xmen vs SF to moge zalozyc gre i czekac caly dzien slyszac ciagle gre w tle non stop
Za 2df mozna bylo rzucic challange i po sprawie
ehh
Debilizm, teraz np. jak chce zagrac w cos co nie nalezy do popularnych gier np Xmen vs SF to moge zalozyc gre i czekac caly dzien slyszac ciagle gre w tle non stop
Wejdż w settings i odznacz opcje 'play and wait'. Teraz mozesz ogladac filmy, słuchać muziki i spokojnie czekać na przeciwnika.
Wysłany: 15-03-2010, 23:15
Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie przekierować portów, dlatego zainstalowałem Hamachi i tradycyjnie mam parę pytań.
1. Gdy hamachi jest aktywny, to mogę już zakładać grę na supercade? Próbowałem to zrobić, ale dalej wyskakuje unable...itp. Mam jeszcze coś ustawić w opcjach hamachi, żeby hostować?
2. Jeśli mam router, to czy powinnienem zaopatrzyć się w jakiś kabel, który połączy go z kompem na czas walk na supercade? Pytam, bo czasem podczas gry ostro przycina ( oczywiście nic wtedy nie ściągam itp). Wiem, że nie zawsze to jest powodem lagów, ale czy w ogóle ma to wpływ na grę? Z góry dzięki za pomoc.
Wysłany: 16-03-2010, 00:15
1. Hamachi nie pomoże przy Supercade/2df/GGPO.
2. Nie powinno być wielkiej różnicy, chyba że masz kompa daleko od routera, albo masz po drodze coś co blokuje sygnał (bo zakładam, że mówisz o połączeniu Wifi).