Odpowiedz do tematu
Tekken 5 Emule
Autor Wiadomość
Evo16 
Beginner


Dołączył: 03 Gru 2009
Wysłany: 05-02-2011, 14:41   Tekken 5 Emule

Witam otóż mam pytanie z jakiej strony można ściągnąć emulator pasujący pod T5 i T5? Bo szukałem trochę po necie ale nie wiem czemu znalazło mi kilka stron ale nic się z nich nie dowiedziałem. I jakby ktoś mógł to niech jeszcze powie jak odpalić grę przez emulator. Chyba, że jest to tak jak na VBA (Visual Boy Advance) to nie tłumaczcie :P
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 05-02-2011, 14:51   

Jedyny emulator ps2, który do czegokolwiek się nadaje to PCSX2, jednak nawet się nie bierz za niego jeśli nie masz mocnego sprzętu. Poradniki jak konfigurować (jest też po Polsku), są w dziale "GUIDE" na stronie emulatora.
 
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 03 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 05-02-2011, 14:57   

Przejrzyj mój poradnik. Wszystko masz praktycznie "rozrysowane":



Jeśli masz mocny sprzęt, to Tekken 5 chodzi z idealną prędkością 60 FPS.
_________________
 
 
 
Tomasz_740 
Student



PSN ID: ukryte.
GamerTag: ukryte.
P2P Mode: Client only
Zagram w: Pariah.
Dołączył: 20 Lip 2011
Skąd: Łódź, Poddębice.
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 27-07-2011, 23:17   

Jeśli nie wiesz skąd pobrać to możesz z tad chomikuj.pl/sefiro/Emulator+PS2
_________________
"Nie ma okrutniejszej broni nad ludzką ambicją - najostrzejszy miecz jej nie dorówna"
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 27-07-2011, 23:32   

Archeolog?
Poza tym wszystko zostało już wyjaśnione.
_________________
 
 
 
Tomasz_740 
Student



PSN ID: ukryte.
GamerTag: ukryte.
P2P Mode: Client only
Zagram w: Pariah.
Dołączył: 20 Lip 2011
Skąd: Łódź, Poddębice.
Ostrzeżeń:
 2/3/5
Wysłany: 27-07-2011, 23:52   

Tam wszystko jest wyjaśnione krok po kroku drugi emulator.
_________________
"Nie ma okrutniejszej broni nad ludzką ambicją - najostrzejszy miecz jej nie dorówna"
 
 
Evo16 
Beginner


Dołączył: 03 Gru 2009
Wysłany: 18-12-2011, 15:56   

Sory za odkop ale czy wystarczy 1,6GHz oraz 1,00 GB RAM? A no i co jest bo mi nie chce rozczytać memorki PCSX2 kiedy próbuję np. odpalić Smackdown vs Raw 2011 albo Tekkena 6 a no i jak się poruszać bo też żadne klawisze nie działają czy wymagany jest pad do PS2?
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 18-12-2011, 16:54   

Evo16 napisał/a:
czy wystarczy 1,6GHz

Jeśli mowa o co najmniej dwóch rdzeniach to możliwe, że np. MBAA by poszło. Jeśli nie - to zapomnij. Co do kart pamięci - czy masz memorki z tego samego regionu co gra, i czy w odpowiednim formacie?
_________________
 
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 03 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 19-12-2011, 14:46   

Evo16 napisał/a:
Sory za odkop ale czy wystarczy 1,6GHz oraz 1,00 GB RAM?

Zapomnij.
Evo16 napisał/a:
Tekkena 6

:szok: Słucham?
_________________
 
 
 
Evo16 
Beginner


Dołączył: 03 Gru 2009
Wysłany: 07-01-2012, 12:24   

Inferno, skoro jesteś taki mądry to powiedz mi, czy tobie się nigdy nic nie myli? Teraz mam PS3 i żałuję, że sprzedałem PS2, dlatego chcę pograć np. w Gran Turismo 4 na PC... Wszystko jest w folderze i wszystko powinno działać, są all memorki tam powgrywane do folderu z konsolą i wszystko ale gra nie jest w stanie ich rozczytać...
 
 
TeeVar 
Support


PSN ID: TeeVar
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: all Capcom SNK MK
Steam ID: robmit
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Gru 2010
Wysłany: 07-01-2012, 23:49   

Jakie rozszerzenie memorek?
_________________
MK Ranking, Spar & On-line Tournaments - dostepny zawsze w godzinach 20-23, no prawie zawsze.
 
 
 
Evo16 
Beginner


Dołączył: 03 Gru 2009
Wysłany: 08-01-2012, 09:54   

Dobra już nie ważne wszystko działa. Rozszerzenie memorki to było .ps2 tylko teraz mam kolejny kłopot i proszę was o pomoc. Otóż wszystko rano było git, teraz gdy wchodzę w Pcsx2 i wybieram obojętnie jaką grę w formacie .iso to idzie, idzie i gdy już światełka wlecą do tej ,,czarnej dziury'' to gra się wyłącza i pojawia się raport... W konsoli (tej która się wyświetla po włączeniu Pcsx2) piszę, że GIF remoted czy jakoś tak i że brakuje mi erom i rom2, ale ja tych plików w ogóle wcześniej nie miałem. Co zrobić? Wcześniej rano działało a teraz już nie chce działać...
 
 
TeeVar 
Support


PSN ID: TeeVar
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: all Capcom SNK MK
Steam ID: robmit
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Gru 2010
Wysłany: 08-01-2012, 11:12   

Czy masz ustawiony odpowiedni bios (EU, USA) do danej gry i zamiesc ss z tego bledu.
_________________
MK Ranking, Spar & On-line Tournaments - dostepny zawsze w godzinach 20-23, no prawie zawsze.
 
 
 
Evo16 
Beginner


Dołączył: 03 Gru 2009
Wysłany: 08-01-2012, 12:41   

Cytat:
Czy masz ustawiony odpowiedni bios (EU, USA) do danej gry i zamiesc ss z tego bledu.


Sorki ale ss nie dam rady zrobić gdy pojawia się ten komunikat to cały komp się zawiesza. Ustawiłem ścieżkę do bios, mam pobrany ten sam PCSX, który jest widoczny na filmiku Inferno, język w menu wybrałem - Polski. Teraz jeszcze chciałem się dowiedzieć bo dam wam przykład mam np. grę Smackdown vs Raw 2011 i odpalam ją, wybieram wrestlerów i daję walkę to ekran robi się czarny i nic, gra wczytuje się piętnaście minut ciągle czarny ekran, tak samo np. w Tekkenie 5. Wtedy wyszedłem z gry i ta konsola PCSX nazwała się jakoś No Patches coś tam, niestety nie udało mi się nic zrobić bo komputer się zawiesił. Wie ktoś co zrobić żebym mógł grać? A może to wina za słabego kompa?
 
 
TeeVar 
Support


PSN ID: TeeVar
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: all Capcom SNK MK
Steam ID: robmit
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Gru 2010
Wysłany: 08-01-2012, 13:07   

1. Zobacz jak sie sprawuje na najnowszej wersji PSCX http://buildbot.orphis.net/pcsx2/. Tylko wgraj ja do osobnego katalogu.

2. Jezeli faktycznie masz 1,6GHz oraz 1,00 GB RAM to naprawde daj sobie spokój. Bez wzgledu jak poustawiasz opcje nigdy nie wyciagniesz pelnej predkosci. U mnie na 2,65GHz, 2GB RAM,ATI X1950XT w T5 mam ledwo 30 fps. Nawet Guiltyu Gear nie dziala na pelnej predkosci mimo ze to gra 2D.
_________________
MK Ranking, Spar & On-line Tournaments - dostepny zawsze w godzinach 20-23, no prawie zawsze.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Tekken 3 - 5 jaki emulator do tego i jak skonfigurowany
Tekken 3 Online Tournament - Rules
[Tekken 6] Quick Time Event vol 2 - data do ustalenia
Tekken 6 na PSP- multiplayer
Tekken Tag & Emulacja
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group