Odpowiedz do tematu
Tekken 5 Emule
Autor Wiadomość
Evo16 
Beginner


Dołączył: 03 Gru 2009
Wysłany: 08-01-2012, 13:34   

Ale przynajmniej gra działa. No trudno. Mam pytanie czy na 4GHz i ok. 6GB Ramu pójdzie. I czy poszłaby nawet najlepsza gra na procku 3x 4GHz i 8GB Ramu (kolega ma taki komputer za 1700 sama skrzynka)...

No cóż u mnie idą gry i wcale tak źle nie jest, fakt czasami ogląda się pokaz slajdów ale nie muszę dawać sobie spokoju np. Rayman Hodlum Havooc mi chodzi ładnie ale w spowolnionym tempie, Rayman ma opóźnione skakanie o 3 sekundy...

Polecam też wszystkim zmienić emulator na 0.9.6 bo na tym faktycznie działa w przeciwieństwie do 0.9.1... Więc jedynym rozwiązaniem jest wymiana skrzynki albo zakup laptopa. Ok dzięki wszystkim za pomoc...
 
 
TeeVar 
Support


PSN ID: TeeVar
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: all Capcom SNK MK
Steam ID: robmit
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 19 Gru 2010
Wysłany: 08-01-2012, 14:23   

Na predkosc dzialania wplywa wiele czynnikow. Do poki nie uruchomisz i nie pobawisz sie ustawieniami nie bedziesz wiedzial.
_________________
MK Ranking, Spar & On-line Tournaments - dostepny zawsze w godzinach 20-23, no prawie zawsze.
 
 
 
toxicmaster 
Użytkownik

P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Tekken 5, soul calibur 4
Dołączył: 01 Lut 2012
Wysłany: 01-02-2012, 15:56   

witam;) czy da sie grac online? jakies hamachi czy cos?

Jak tak to proszę o podanie danych albo programu .

Pozdrawiam i sorry za offtop..:/
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 01-02-2012, 16:31   

Nie da się.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
toxicmaster 
Użytkownik

P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Tekken 5, soul calibur 4
Dołączył: 01 Lut 2012
Wysłany: 01-02-2012, 18:19   

ja mam problem z konfiguracja:/ mam albo 50fps albo 170:/ wszystko jak na filmie robilem:/
 
 
 
Inferno 
Master


P2P Mode: Client only
Zagram w: FEAR, UT, UT3, GRID, CnC 3 Tiberium Wars, Tekken 3/5
Dołączył: 04 Paź 2006
Skąd: Pszczyna
Wysłany: 03-02-2012, 20:10   

Naciśnij F4 i klatki nie przekroczą 50 FPS (dla PAL) lub 60 (NTSC).
_________________
 
 
 
kamiledi15 
Beginner


Dołączył: 06 Maj 2012
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 08-05-2012, 22:15   

Jakiś czas temu nagrałem filmik, na którym pokazuję swoje ustawienia:
http://www.youtube.com/watch?v=472zJqNFH-s
Komputer ma 4 lata, ale gra śmiga na nim pięknie. Na filmie w niektórych miejscach zwalnia, bo nagrywałem to Frapsem, który dodatkowo obciąża komputer. Nawet finałowa walka działa pięknie, mimo że dużo się tam dzieje. Nie wiedzieć czemu, to jedyna gra, która tak dobrze mi chodzi na tym emulatorze. Dla porównania Tekken 4 jest tak wolny, że nie da się grać, podobnie jak inne testowane przeze mnie gry. Niestety, żeby oglądać filmiki, trzeba przełączać tryb gry odpowiednim klawiszem, bo inaczej chodzą za szybko. W tej chwili nie pamiętam, który to klawisz, ale mam zapisany, więc jutro mogę podać.
Jeśli chodzi o grafikę - używając opcji scalling, można uzyskać bardzo ostrą i wyraźną grafikę, niestety ekran jest poprzedzielany czarnymi kreskami:
http://i54.tinypic.com/2zdvhja.jpg
Jeśli nie użyjemy scalling, kresek nie będzie, ale grafika będzie bardziej rozmazana:
http://oi52.tinypic.com/nxw0hj.jpg
Próbowałem z różnymi rozdzielczościami, ale nie mogę znaleźć rozwiązania tego problemu.
Ciekawe, za ile lat będzie można na PCSX2 pograć przez neta w Tekkena 5, który w singlu chodzi mi znakomicie.
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 08-05-2012, 23:11   

Pcsx2 ma już wersję online, ale nie wiem jak Tekken na nim działa (Melty Blood i kilka innych bijatyk 2D daje radę).
_________________
 
 
 
kamiledi15 
Beginner


Dołączył: 06 Maj 2012
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-05-2012, 18:17   

Naprawdę? Możesz dać jakieś namiary? Chętnie wypróbuję.
Pamiętam, jak kiedyś próbowałem z kimś grać w któreś z nowszych Mortal Kombat na emulatorze Wii - w singlu chodziło gdzieś na 40% prędkości, czyli dość słabo, ale online był już tylko 1 fps :) Tekken 5 chodzi mi na jakieś 90%, więc mam nadzieję, że da się grać.

EDIT

Przetestowałem i udało mi się zagrać z kolegą przez sieć w Tekkena 5 PAL. Ściągamy tą wersję emulatora:
http://www.mediafire.com/?r3c1ejv5m85ekrv
Potem ściągamy ten plugin:
http://cid-47d60daecd484d...iga%7C_razi.dll
Dev9giga_razi.dll. Potem instalujemy ten program:
http://www.programosy.pl/program,winpcap.html
Potrzebujemy jeszcze program Hamachi:
http://www.instalki.pl/pr...2p/Hamachi.html
I teraz tak - instalujemy WinPCap, ale nie trzeba go nawet uruchamiać. Instalujemy i uruchamiamy program Hamachi, musimy mieć kolegę, który do nas dołączy (gra toczy się w trybie P2P, więc nie ma tak jak w Tekkenie 3, że sobie wyszukujemy serwery) - tworzymy w tym programie sieć, podajemy koledze login i hasło, on do nas dołącza. W emulatorze wybieramy ściągnięty plugin DEV9, w jego ustawieniach zaznaczamy Ethernet - enable, w Ethernet Device wybieramy: "pcap bridge: Hamachi Virtual Network Interface Driver" (może być konieczne zrestartowanie komputera po instalacji programu Hamachi, żeby pojawiła się ta opcja do wyboru). Wyłączamy i jeszcze raz włączamy emulator. Bierzemy System - Boot Netplay. Jedna osoba bierze ,,Host a game" i wciska OK - gra się uruchomi, pokaże się czerwone logo NAMCO i gra się zatrzyma na czarnym ekranie. Druga osoba bierze ,,Connect" i w Host Adress wpisuje IP gracza, który założył grę (IP można sprawdzić na stronie http://www.mojeip.com.pl/) i też wciska OK. Po chwili gra powinna ruszyć dalej i obaj gracze powinni już móc grać. W grze wybieramy byle jaki poziom trudności i bierzemy Versus Mode. Tam, jeśli ktoś grywa przez sieć w Tekken 3, to już wie, co dalej - wybieramy postać i możemy ustawić Handicap i gramy.
Niestety, ten emulator w czasie gry przez sieć przywraca ustawienia domyślne. Dlatego gra nie jest super szybka i toczy się w trybie slow motion - na szczęście nie zacina się, tylko jest spowolniona. Ja w single player miałem 30 fps, a w czasie gry przez sieć 19-24, czyli tak sobie, ale da się grać, nie ma tragedii (prawdopodobnie to kolega spowalniał, bo on w singlu ma właśnie 24 fps - gorszy komputer). Dobrze by było, gdyby powstała wersja, na której można mieć własne ustawienia, wtedy gra by przyśpieszyła - na PCSX2 wersja 0.9.7 z własnymi ustawieniami mam pełną prędkość. Być może wyłączenie dźwięku przyśpieszy grę, nie sprawdzałem - my graliśmy z dźwiękiem.
PS Oczywiście za drugim razem, jak chcemy zagrać, to uruchamiamy program Hamachi, sieć powinna się zachować, kolega dołącza najpierw do programu Hamachi, a potem przez Boot Netplay do gry.
I jeszcze jedno, ta instrukcja jest stworzona przeze mnie metodą prób i błędów, po wielu niepowodzeniach wreszcie znalazłem sposób na grę. W necie znajdziecie instrukcje z wykorzystaniem Network Access Disc z PS2, jakieś sprawdzanie ID płyty, patchowanie jakimiś DNAS, u mnie nie trzeba było nic takiego robić.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-05-2012, 19:06   

Nie wiem na co ci jakieś zabawy z pluginami Dev9 i PCapem, skoro to do netplaya w pcsx2 jest kompletnie niepotrzebne, tak samo jak patchowanie DNAS itp.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kamiledi15 
Beginner


Dołączył: 06 Maj 2012
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-05-2012, 19:12   

Jeśli znasz jakiś prostszy sposób to się podziel, bo ja i tak uprościłem to na tyle, na ile mogłem. Bez WinPCap nie dało się ustawić pluginu DEV9, a bez DEV9 gra nie chciała ruszyć - zatrzymywała się na czarnym ekranie po napisie NAMCO. Patchowanie DNAS, tak jak napisałem wcześniej, jest niepotrzebne.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-05-2012, 19:18   

Dev9 to plugin do obsługi interfejsu sieciowego w PS2. Wykorzystują go gry, które oryginalnie na PS2 miały tryb online. Wystarczy ściągnąć emulator, odpalić Boot Netplay i tyle.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kamiledi15 
Beginner


Dołączył: 06 Maj 2012
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-05-2012, 19:24   

A sprawdzałeś to w praktyce? Ja też od tego zaczynałem, ale taka rozgrywka kończyła się czarnym ekranem i napisem Waiting for connection. Dopiero po wykonaniu wszystkich opisanych przeze mnie kroków gra zaczęła działać. Może to zależy od połączenia internetowego, może od jakichś innych programów zainstalowanych, może masz lepszy komputer, nie wiem. Może moja instrukcja przyda się komuś, jeśli też u niego nie wystarczy samo wciśnięcie ,,Boot Netplay". Musiałem się trochę nakombinować. Zacząłem od tego, co ty piszesz: http://www.facebook.com/n...165303660224314
Cytat:
- The host just simply needs to check the "Host the game" box, and then press the OK button. You can leave the port at its default value.

- After the host has hosted the game, the player joining needs to enter the host's IP address (use http://speedtest.net to determine your IP) and port value, then press the OK button.

Według tej instrukcji gra na obu komputerach powinna mieć 60 fps. U mnie w singlu miałą 30 fps, u kolegi 19-24, więc może dlatego początkowo nie działała.
Potem znalazłem taką instrukcję: http://www.meltybread.com...ine-with-pcsx2/
Stąd pomysł na ściągnięcie pluginu DEV9. Efekt nadal ten sam - czarny ekran po napisie NAMCO i waiting for connection. Pluginu nie dało się ustawić, więc znalazłem następną instrukcję: http://forums.pcsx2.net/T...=55948#pid55948
I stąd wiem, że do odpalenia tego pluginu jest potrzebny program WinPCap. Plugin się odpalił, ale nie pomogło to w odpaleniu gry. Jeszcze dodam, że zanim znalazłem plugin Dev9giga_razi.dll, kombinowałem z pluginem megadev9.dll, który jak się okazało, jest do czego innego. Przy testowaniu pluginu Dev9giga_razi.dll wyskakiwał błąd, więc zmieniłem z pcap switch na pcap bridge. Błąd przestał wyskakiwać, ale gra nadal się nie odpalała. Kiedy poinstruowałem kolegę, żeby ustawił tak samo, zamieścił mi screena, na którym zobaczyłem, że ma do wyboru pcap hamachi - on miał akurat ten program, więc postanowiłem z nim spróbować. I eureka, wreszcie się udało. W międzyczasie kombinowaliśmy z formatowaniem/wyjmowaniem kart pamięci, również pod koniec znalazłem taką instrukcję:
http://forums.pcsx2.net/T...ay-Online-Guide
Dlatego wspomniałem o tym Network Disc i DNAS, ale już nie chciało mi się z tym bawić. Na szczęście okazało się to niepotrzebne.
Jeśli u ciebie wystarczyło wcisnąć boot netplay, to mogę tylko pozazdrościć :)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-05-2012, 19:50   

kamiledi15 napisał/a:
A sprawdzałeś to w praktyce?

Dwa turnieje na tym zagraliśmy, więc mogę powiedzieć że tak, sprawdzałem to w praktyce.

Tutoriale, które podałeś są właśnie do pluginu dev9, który umożliwia granie online w gry, które faktycznie miały taką możliwość na oryginalnej konsoli (albo raczej umożliwiał, bo aktualnie już chyba do żadnej z tych gier serwery nie działają).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kamiledi15 
Beginner


Dołączył: 06 Maj 2012
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 13-05-2012, 19:54   

No to dziwne, nie wiem, od czego to zależy. Spróbuj jeszcze zagrać w samego Tekkena 5, bo w linkach, które podałeś, są jakieś inne gry. Być może akurat Tekken 5 PAL stwarza takie problemy. U mnie twoja instrukcja nie działała, dlatego kombinowałem z innymi. Może to też kwestia innych pluginów - graficznego, dźwiękowego, CDVD itp (ale oczywiście ja i przeciwnik mieliśmy takie same ustawienia). Graliście z dźwiękiem, czy bez?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Tekken 3 - 5 jaki emulator do tego i jak skonfigurowany
Tekken 3 Online Tournament - Rules
[Tekken 6] Quick Time Event vol 2 - data do ustalenia
Tekken 6 na PSP- multiplayer
Tekken Tag & Emulacja
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group