Odpowiedz do tematu
Problem: serwer Hamachi odrzucił prośbę o zalogowanie
Autor Wiadomość
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 06-02-2011, 22:32   Problem: serwer Hamachi odrzucił prośbę o zalogowanie

Około rok temu zainstalowałem Hamachi i łączyłem się z siecią bez problemu. Ostatnio chciałem skorzystać z niej przy okazji turka MK3. Niestety nie mogę się w ogóle połączyć z siecią. Zainstalowałem aktualniejszą wersję, ale problem nie zniknął. Ustawienia też sprawdzałem i wydają się zgodne z wymaganymi. Ktoś ma jakiś pomysł? Z góry dzięki.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
Ostatnio zmieniony przez Dumian 07-02-2011, 01:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 06-02-2011, 23:39   

My mieliśmy taki problem gdy graliśmy tura z Wolfem w piątek(?). Na początku nie chciało się łączyć, ale po kilku(nastu) próbach zaskoczyło. Tylko trzeba w momencie gdy wyskoczy błąd łączenia i zapyta nas czy chcemy automatycznie spróbować jeszcze raz - odpowiedzieć "nie" i próbować ręcznie. Zauważyłem (zdarzało się to już wcześniej), że te ich 'automatycznie' próby ponownego połączenia praktycznie nigdy nie działają.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 07-02-2011, 00:32   

Skorzystałem z twojej rady Sub, ale niestety dalej lipa. Poza tym u mnie nie wyskakuje informacja (po około 30stu próbach) czy chcę się połączyć automatycznie. Jedyny komunikat to: SERWER HAMACHI ODRZUCIŁ PROŚBĘ O ZALOGOWANIE.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-02-2011, 01:25   Serwer pośredniczący odrzucił prośbę o zalogowanie

(Przy wyłączonym Hamachi) Wejdź w Start -> Uruchom, wpisz %APPDATA%

Otworzy się folder Dane aplikacji, znajdź w nim katalog Hamachi i zmień jego nazwę na inną, np. Hamachi-Backup.

Teraz odpalasz Hamachi i dostaniesz nowy numer IP.

Pamiętam, że kiedyś też miałem jakiś problem z Hamachi (ale nie pamiętam już jaki) i właśnie ten sposób mi pomógł, może tutaj też zadziała.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
Ostatnio zmieniony przez Dumian 10-10-2011, 21:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 07-02-2011, 12:10   

"Wyłącz Hamachi" oznacza wyłączenie w połączeniach sieciowych? Jeśli tak, to zrobiłem wszystko zgodnie z opisem, odpaliłem ponownie i nie zmieniło mi IP - dalej mam ten sam numer.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 07-02-2011, 12:26   

Nie, znaczy to po prostu 'wyłącz program'. Jaki masz system i wersję hamachi ?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 07-02-2011, 12:49   

Ok, sprawdziłem bez wyłączania w połączeniach sieciowych - nic się nie zmieniło. Wcześniej miałem 2.0.3.83. Ostatnio Krelian zaproponował żebym spróbował zainstalować nowszą wersję - 2.0.3.89. Niestety sytuacja wygląda podobnie.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-02-2011, 15:01   

Odinstaluj wszystkie wersje i zainstaluj jeszcze raz 1.0.3.0, następnie zrób to co wyżej ze zmianą nazwy katalogu w Danych aplikacji. Jeśli to nie pomoże to nie mam więcej pomysłów, poza sprawdzeniem jeszcze fixów stąd.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
WolfBogard 
Grand Master



PSN ID: MoonSpell83
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: MK, SF
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 24 Lut 2009
Skąd: Warszawa - Zoliborz
Wysłany: 07-02-2011, 15:11   

Ja dzis rano probowalem sie polaczyc z Dobrym i niestety nie polaczyl mi sie Hamachi - to samo gowno co z Subem. Teraz probowalem i odrazu zalapalo. Mysle, ze to nie jest uzaleznione od nas w zaden sposob.
_________________
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 07-02-2011, 18:04   

Ścignąłem wersję o której pisał Dumian i bez zmiany nazwy katalogu od razu przypisało mi nowy numer i połączenie jest aktywne, także na razie lajt, dzięki za pomoc wszystkim życzliwym :padam:
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem z prędkośćią działania gry
Temat z serii : zajebiste programy od wuja Travisa
Problem z trofeum w tekken 6 oraz kilka pytań
Problem z padem Sweex Gamepad Dual Shock
Zapraszam: Artur Jastrzębski portfolio fotograficzne
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group