Odpowiedz do tematu
gry na epsxe wolna chodzą
Autor Wiadomość
Pikul 
Użytkownik

Dołączył: 23 Kwi 2011
Wysłany: 23-04-2011, 19:12   gry na epsxe wolna chodzą

Siemka wszystkim, mam pewien problem dotyczący epsxe i gry tekken 3 oraz soul edge.A więc do rzeczy

podczas gry OFFLINE w tekkena gra troszkę wolno chodzi i czasami się wiuchnie na 3-10 sekund a gram na ultra hard coby nad skillem popracować,soul edge'a tyczy się to samo choć nie wiem czego to wina bo fpsów w grze mam 55-60.pomóżcie proszę bo jak oglądałem filmiki na youtube to ludziom tekken 3 i soul edge chodził nawet szybko ale NA BANK nie mieli w ustawianiach pluginu włączonego fast bo to idzie rozpoznać,po prostu mi te dwie gry chodzą tak jak ttt na ps2. Jeśli to w czymś pomoże daje wam parametry mojego złomputera:

-procek amd duron 1.4
-grafika geforce FX 5700LE
1.5 giga ramu ddr 1
-płyta główna ASRock K7S8X v3

nie wiem czemu się tak dzieje ale na słabszym kompie 800 mhz,512 ram sdr i grafice 64 gra śmigała jak burza.od razu uprzedzam że nie mogę ustawić pluginu opengl.Sorki że się tak rozpisałem ale starałem się wam jak najdokładniej opisać mój problem.
_________________
brak podpisu to też podpis
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 23-04-2011, 21:23   

Miałem ten sam problem (a raczej mam do dzisiaj ), Tekken 3 muli ostro nawet offline, MKT i MK4 z kolei działają bez zarzutu. Zapoznaj się z tym tematem http://www.honmaru.pl/for...der=asc&start=0 - znajdziesz tam parę sposobów na rozwiązanie problemu.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Pikul 
Użytkownik

Dołączył: 23 Kwi 2011
Wysłany: 23-04-2011, 21:53   

sorki martins ale ten temat co podałeś nie jest na temat mojego problemu,ale i tak dzięki
_________________
brak podpisu to też podpis
 
 
 
Martins 
Grand Master
ShuraProPlayer



PSN ID: Marcepan24
P2P Mode: Client only
Zagram w: VF: FS, Mario Tennis, gry multi na PS3
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 06 Paź 2009
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 23-04-2011, 22:19   

Na początku omawiany jest inny problem, ale potem leci już kwestia prędkości w T3 na epsxe, przeczytaj pierwszą stronę do końca.
_________________
Nie gram już w przygodówki Point and Click - proszę, męczcie mnie o spary.
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 19-08-2011, 21:38   

W poradniku, który popełniłem ( http://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=2111 )
mogłem jeszcze dodać, iż obniżenie rozdzielczości nie jest błędem przy słabym kompie. Do tego uruchomienie gry w fullscreen mode stwarza szansę, że ta będzie mniej muliła.
Na obrazku poniżej rozdzielczość oznaczona czerwonym kolorem ma zastosowanie przy fullscreen mode, natomiast rozdzielczość oznaczona oczojebnym zielonym ma zastosowanie przy window mode. Fullscreen mode powinno mieć lepszą wydajność, ale jeżeli chcesz widzieć okno czata w czasie gry, to window mode jest nieodzowne.
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 20-08-2011, 13:27   

Mogłeś i nadal możesz, opcja edytuj ciągle sprawna;).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 21-08-2011, 01:54   

Pod wpływem zachęcających sugestyj napadł mnie pomysł, że jak będę miał chwilę luzu, to przeglądnę moje nieszczęsne poradniki. Poszukam literówek i poprawię je merytorycznie.
 
 
 
!Dan! 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: JK3, Tekken 3, Tekken: Dark Resurrection, Quake 3: A.
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Maj 2006
Skąd: Kraków ^^
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 23-08-2011, 04:20   

Do tego obrazka, co zapodał Lukas:
Zmień "Gfx card vram size" na "0 - default".
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Logowanie na stronie głównej - zarządzanie treścią
Ciągły napis 'This ROM is not available on your computer!'
Street Fighter Arcade Collection - Problem z muzyką
Ulubiona postać/cie w T6 i te, które są dla was zmorą.
Kiedy zaczeła sie wasza przygoda z Virtua Fighter ?
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group