Odpowiedz do tematu
Dead or Alive Online Newbie
Autor Wiadomość
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 05-07-2012, 18:22   Dead or Alive Online Newbie

Witam. Wczoraj zainstalowałem DOAO, bo niedawno co odkryłem że w DOA w ogóle da się grać na Pc i mam w związku z tym parę pytań.
>Jak można uruchomić pada pod tą grę? Na klawiaturze skosy trudno się wykonuje i wychodzi mi to randomowo. Głównie jak gram w mugena, na emulatorze Psx, czy też w Street Fighter IV, to używam pada od Ps2 z przejściówką na Usb. Czy można coś zrobić aby dało się grać tym padem także w Dead'a?
>Jak można odblokować inne postacie? Problem tu polega, że chyba nie da się save'ować i za każdym razem po wejściu do gry mam czyste konto.
>Jeszcze jedno: Jak można wybrać konkretny kostium dla wybranej postaci?
Będę wdzięczny za odzew.
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 05-07-2012, 21:15   

Do do pierwszego pytania to możesz spróbować joy2key.
_________________
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 05-07-2012, 23:32   

Na Dead or Alive Wikia podają, że Tecmo wyłączyło serwery po beta testach, więc chyba ktoś tam pokręcił artykuł DOAO.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 06-07-2012, 05:21   

Ostatnio jak to sprawdzałem parę miechów temu to grało się na serwerach chińskich albo ruskich (nieoficjalnych oczywiście). A że serwery były niedopracowane to były różne problemy z profilami itp. Dało się grać, ale niewiele poza tym.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 06-07-2012, 10:29   

Ja obecnie wchodzę na ruski serwer, wpisuję cokolwiek i mogę grać. Tyle że profil nie jest zapisywany. Poniekąd to dobrze, bo nie będę żyłował gry w obawie że stracę konto. Nienawidzę takiego stanu rzeczy, aby własny profil nie był zapisywany na własnym kompie, gdzie mogę indywidualnie zachować swoje pliki. Dlatego też po stracie konta na Cabalu podchodzę do gier online nieco sceptycznie. Założyłem osobny temat w tamtej kwestii: "Jak nie stracić konta". "Pamiętaj hasła, przestrzegaj reguł" - mówili. Więc czemu nie mam konta? Bo się system zwalił. W DoAO jest postać Hitomi i chodzi mi o to, aby tylko się dało grać również tą postacią. Czy jest to możliwe bez save'owania profilu?
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 06-07-2012, 11:56   

Dać się dało, bo sam nią grałem, ale to było dawno więc teraz nie powiem jak to zrobić.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 06-07-2012, 15:33   

mg1987 napisał/a:
Do do pierwszego pytania to możesz spróbować joy2key.

Kurde, nie bardzo wiem jak zamienić te klawisze..
SubZero napisał/a:
Dać się dało, bo sam nią grałem, ale to było dawno więc teraz nie powiem jak to zrobić.

To znaczy jest jakaś kombinacja przycisków czy coś na odblokowanie tej postaci? A kostiumy też są ukryte? Z tego co wiem DoAO bazuje na charakterze gry DoA Ultimate, więc powinno ich być sporo. Po wybraniu postaci kostium jest wybierany chyba tylko losowo.
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 06-07-2012, 17:04   

Tym programem nie ustawisz przycisków w doao. On tylko przypisuje przyciskom na padzie wybrane klawisze z klawiatury.
_________________
 
 
 
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 06-07-2012, 18:01   

mg1987 napisał/a:
Tym programem nie ustawisz przycisków w doao. On tylko przypisuje przyciskom na padzie wybrane klawisze z klawiatury.

No to wiem. Tylko jak go zastosować?
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 06-07-2012, 20:02   

Podłączasz pada. Wchodzisz w start -> panel sterowania -> kontrolery gier -> nazwa_twojego_pada -> właściwości. Wciskaj przyciski na padzie i zanotuj sobie który ma jaki numer. Odpal joy2key. File -> create new configuration file. Nazwij go jakoś sobie, np. doa. Zaznacz ten profil po lewej. Z prawej w zakładce "Joystick 1" klikasz po kolei 2xlpm na pozycje odpowiadające przyciskom na twoim padzie (nie musisz jednak przypisywać wszystkich). Dajmy na to w doao masz kierunki pod wsad. Więc klikasz 2xlpm na "Left" w zaznaczonym polu wpisujesz "a" (bez cudzysłowów) i klikasz OK. I tak kolejno dla wszystkich klawiszy jakich używasz w grze. Potem jak chcesz zagrać, to tylko odpalasz j2k przed odpaleniem doao i gotowe.
_________________
 
 
 
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 07-07-2012, 17:04   

mg1987 napisał/a:
Podłączasz pada. Wchodzisz w start -> panel sterowania -> kontrolery gier -> nazwa_twojego_pada -> właściwości. Wciskaj przyciski na padzie i zanotuj sobie który ma jaki numer.

Mam Win7 i u mnie jest trochę inaczej. Kontroler znalazłem w "panelu sterowania" -> "Sprzęt i Dżwięk" -> "Urządzenia i Drukarki" -> "PLAYSTATION(R)3Controller". W zakładce "Sprzęt" mam "Kontroler Gier zgodny z HID" i "Urządzenie wejściowe USB". Po wejściu we "Właściwości" mam 3 zakładki "Ogólne", "Sterownik" i "Szczegóły". Nigdzie jednak nie mam numerów czy opisu poszczególnych przycisków:
http://img217.imageshack....70/gamepadz.png
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 07-07-2012, 18:26   

Klikasz prawym w pada i wybierasz Ustawienia kontrolerów gier.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 07-07-2012, 21:19   

Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem. Tylko nie wiem gdzie tkwi błąd. Przypisałem poszczególne nr. na joypadzie do funkcji przycisków klawiatury tych, które przypisane są w grze. W menu gry, tą mini postacią kieruje się prawidłowo. W walce same klawisze ataku i obrony również działają jak powinny i już myślałem że wszystko będzie ok, ale podczas walki tylko jeden kierunek (górę) działa prawidłowo, reszta kierunków powtarza funkcje wieloklawiszowe (odpowiadają wielu przyciskom naraz). Analogiem niby da się kierować, ale względem bijatyk i wstukiwaniu określonych kombinacji nie najlepiej się do tego nadaje
 
 
mg1987 
Support


GamerTag: Lord Mg PL
Zagram w: Jestem otwarty na propozycje
Steam ID: mg
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 18 Lis 2009
Skąd: Modliborzyce/Lublin
Wysłany: 08-07-2012, 10:47   

Znaczy analog dobrze działa? Czy twój pad ma przełącznik w trybu? Jeśli tak to spróbuj włączyć/wyłączyć analog. Podeślij też może plik cfg z ustawieniami jakie masz dla doao (będzie w folderze j2k).
_________________
 
 
 
shinobi 
Master of the Shakers



Zagram w: SFXT, DoAO
Dołączył: 01 Mar 2010
Skąd: Siewierz
Wysłany: 08-07-2012, 11:12   

Tak, analog działa poprawnie, tylko że nie da się go w ogóle wyłączyć, przynajmniej na joypadzie. Grać nie idzie tym za bardzo. Trudno wykonywać nim jakieś sekwencje kombinacji typu F,F,P czy też inne ze skosami.
DOAO.Cfg: http://www.mediafire.com/?lpt0ooqgapdtp99
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Dead or Alive Online - Poradnik
Dead or Alive 5 Last Round Online Cup
Dead or Alive online problem
Dead or Alive 5 Online Cup
Dead or Alive Online na PC?
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group