Odpowiedz do tematu
Problem z ustawieniami...
Autor Wiadomość
Barteq 
Użytkownik

Dołączył: 08 Sie 2006
Wysłany: 09-08-2006, 15:50   Problem z ustawieniami...

Mam następujący problem:
Gdy emuluje gre (w tym przypadku akurat nie Tekken) działa ona zaszybko tzn. wszystko dzieje sie bardzo szybko i przez to nieda się grac. Moze problem tkwi w tym że gra odpalana jest z płytki... tekken działa normalnie ale z płytki nie jest. Jeśli ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązac będe wdzięczny za pomoc i rady dotyczące problemu.
Z góry dziękuje i podrawiam.
Ps. Do emulacji używam ePSXe 1.5.2.
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 09-08-2006, 16:44   

Upewnij się czy masz włączony limit fps w ustawieniach pluginu graficznego. Jeśli tak i nadal jest ten problem to może zaznacz Auto-detect FPS. Ewentualnie jeśli to jeszcze nic nie da to zrzuć grę z CD do ISO i wtedy sprawdz. Narazie nic więcej mi do głowy nie przychodzi...
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Barteq 
Użytkownik

Dołączył: 08 Sie 2006
Wysłany: 09-08-2006, 20:01   

2 pierwsze propozycje nic nie zmienily a gra nie jest obrazem plyty wiec niewiem jak ją zgrac na kąpa i zapisac jako obrac.. :/ ale thx za pomoc.
ps. chyba ze bym sprobowal emulowac to innym emulatorem ?
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 09-08-2006, 20:12   

Możesz wypróbować inny emu ale osobiście polecam Ci pobawić się jeszcze trochę z ePSXe bo to w końcu najlepszy emulator Playstation.

Co do zrzucenia gry do obrazu płyty możesz użyć jakiegoś programu do wypalania np. Alcohol 120%, CloneCD i chyba Nero też miał taką opcję lub też zastosuj aplikację przeznaczoną głównie do tworzenia i zarządzania obrazami w róznych formatach czyli UltraISO.

PS. Sprawsz jeszcze czy "ptaszki" są zaznaczone przy Use FPS limit i FPS limit (10-200) lub Auto-detected FPS (w zależności co wybrałeś, najlepiej sprawdź obie opcje).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Mati 
Elite player



Dołączył: 21 Lip 2006
Skąd: Z za krzaka
Wysłany: 10-08-2006, 07:16   

Obraz CD mozesz zrobic 30-dniowym trialem CloneCD, nie bede pisał jak to zrobic bo to banał. Jednak jak sobie nie poradzisz to napisz. Program sciagniesz z www.cdrinfo.pl . Jak to nic nie da to przetestuj program VGS (Virtual Game Station), nie trzeba konfigurować. Włączasz wkladasz CD i samo sie ładuje.
_________________


 
 
Dante 
Master of the Shakers



Dołączył: 25 Lip 2006
Skąd: Lutcza
Wysłany: 10-08-2006, 11:42   

Jak dalej masz jakieś problemy to sprubuj zamontować obraz w Deamon tools , i odpalic w emulatorze : Emurayden PSX Emulator v2.2 tam nietrzeba nic konfigurowac powinno ci hodzic od razu :P
 
 
 
Barteq 
Użytkownik

Dołączył: 08 Sie 2006
Wysłany: 10-08-2006, 15:18   

ok dalem rade ustawilem w tym 10-200 limit 150 i dziala dobrze ;)
Thx za pomoc pozdrawiam..
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problemy z rejestracją na forum.
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
Problem z pobranymi postaciami MK9
Problemy z wstawaniem
Problem z serwerami
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group