Odpowiedz do tematu
Virtua Fighter 2
Autor Wiadomość
Żółw 
Master



Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 29-12-2006, 17:09   

Łee... Dlaczego nie ma mojej kochanej Vanessy :serce: :?: Do bani :dobani:
Cytat:
Pai Chan stanie do walki

wrrrr... nienawidzę jej :suchy:
 
 
 
Oen 
Friend


Dołączył: 26 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 30-12-2006, 09:30   

No ja mam VF4Evo od niedawna i sie zakochalem w tej gierce, a na Tekkena czy nawet Soula narazie nie chce patrzec ;p Sara rlz :serce: :D a co sie tyczy Pai to ja poki nie dalem pozadnego customa to tez jej nie lubilem (czytaj do wczoraj) :P

PS: VF5 na x360 i na co mi PS3? :D (tylko prosze mi tu teraz nie offtopwoac o pasciarskim tekkenie ;p)
 
 
 
Ren 
Friend

PSN ID: RenPL
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 30-12-2006, 14:03   

widze, ze tu kilka osob pyka w virtue :D
ja gram tylko Gohem, pierwszy porządny judoka w bijatykach (że co? Paul? BUAHAHHAH)
no i Vanessą bo ma tackla ^^

Co do VF2 to gra sie dość topornie, nie ma co porownywać tej gry do T3. Jest to gra IMO na poziomie T2 (może nieco wyżej).
_________________

 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 30-12-2006, 15:28   

Niop VF4:evo daje rade co do VF2 jestem zupełnie zielony w tym temacie :) , zawsze bardziej wolałem Tekken'a jak grało się jeszcze w salonach gier :P .
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 30-12-2006, 17:26   

Ja ogólnie w VF4evo gram wszystkimi laskami, a głównie Aoi i Sarah, chociaż ostatnio Vanessa zaczęła mi się bardziej podobać (dwa style walki, darmowe przechwyty na punche :) , kontry).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
xxGordoxx 
Użytkownik

Dołączył: 27 Cze 2007
Wysłany: 29-06-2007, 12:48   

Hmm wlaczam tego VF2 ustawilem kolory na 16bit i wlacza mi sie i wylacza, wie ktos od czego to ? :/
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 08-09-2007, 21:01   

Miałem różne problemy z VF2, które prędzej czy później rozwiązywałem. Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem twój problem, xxGordoxx. Pamiętam, że była faza taka: włączam gre, wchodzę w opcję ekranu (F6) by przełączyć na 16bit i dołożyć najwyższą jakość tła oraz cienie, ale potem gra się wykrzaczała. Patch pod Direct3D niebył komptybilny z jednym z wydań gry dołączonych do czasopisma, bo jakiś myślący (do własnej oceny) CD-redaktor zmienił nazwy plików bitmap z tłami. To co jest w dziale download powinno działać bez zarzutów, bo sprawdziłem :)

by-the-way:

Nick: Kemot722
GG: 2312926
e-mail: adeptjkd@gmail.com - ostatnio rzadko tam bywam ;)

Ostatnio jestem dostępny na GG wieczorami.

[ Dodano: 08-09-2007, 22:06 ]
Patch pod Direct 3D zmusza do przełączania opcji ekranu z 32bit na 16bit. Oryginalny plik vf2.exe wystarczyło potraktować poprzez: Właściwości -> Zgodność -> Uruchom w 256 kolorach. Potem bezproblemu można było zmienić na 16bit po naciśnięciu w grze magicznego F6.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
yarosh 
Grafik


Dołączył: 17 Maj 2007
Wysłany: 08-09-2007, 21:34   

a ja shunem w 4ce bo się napić można ;)
_________________
http://yarosh.deviantart.com/ zapraszam

trening czyni mistrza ale nie z każdego (to chyba o mnie ^^)
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 08-09-2007, 22:51   

kemot722 napisał/a:
włączam gre, wchodzę w opcję ekranu (F6) by przełączyć na 16bit

Tu nie chodzi o zmianę jakości tekstur w grze na 16 bit, tylko na zmianę głębi kolorów Pulpitu w Windzie na 16 bit bo o to gra się rzuca przy uruchamianiu (czasami).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 14-09-2007, 11:08   

A ja się dziwiłem dotychczas, dlaczego producenci bijatyk uznali, że programowanie dla konsol jest prostrze :)

Wydanie dołączone do Play'a CD/DVD, nie krztusi się o 16 bit na Pulpicie, a skróty klawiszowe np. Alt+F2 na reset... niedziałają :( Jeśli weszło się w jakiś tryb, w jaki sie nie chciało, to trzeba było grę uruchomić ponownie. Mnie to trochę irytowało zawsze ;) Niestety pliku VF2.exe wersji tej właśnie opowiedzianej i tej z działu download nie da się zamienić tak, żeby gra jakkolwiek działała.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-09-2007, 12:09   

kemot722, zapraszamy na IRCa w celu rozwikłania jakże ciekawego i tajemniczego problemu, który cie trapi. :P
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 19-09-2007, 00:07   

Mnie nic nie trapi ;) Boleję trochę, że mało bijatyk na PC i trzeba emulować. Moja pierwsza bijatyka, która wydawała mi się prosta w obsłudze, sprawia jednak komuś problemy... myślałem, że pomogę ;)

Emulował ktoś poza mną Virtua Fighter 1 na MAME, może by prościej było :P

Obczaję wreszcie tego IRCa... Może DirectX nawala to by instalka DirectX End-User pomogła xxGordoxx
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
eq2D 
Friend


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 16 Lut 2007
Wysłany: 19-09-2007, 17:00   

kemot722 napisał/a:
Boleję trochę, że mało bijatyk na PC i trzeba emulować

Offtopowo ale... Rozejrzyj się stary po Honie... bijatyk na klona - wbrew opinii "publicznej" - jest naprawdę bardzo dużo. Same doujinki to już klasa sama w sobie, bo takie BBB, QoH99SE / 2001 Party Breaker's , Melty Blood spokojnie mogą konkurować nawet i z takimi pozycjami jak królujący Guilty Gear XX (także wydany na PC). Po za tym jest sporo gier, które nawet nie trzeba emulować ale - powiedzmy sobie szczerze - mało kto wie w ogóle o istnieniu portów gier, które tak ochoczo są emulowane. KoF'99, Samurai Shodown, Street Fighter... Nie jest tak źle z tymi bijatykami na blaszaka... trza się tylko do nich dokopać, bo jednak mordobicia nigdy nie były i nie będą domeną komputerów stacjonarnych, a naprawdę - jest ich trochę.

A wracając do tematu. Ja bym z chęcią w VFII pograł, ale dopiero wtedy kiedy będzie perfekcyjna emulacja Sat'a z bezproblemową możliwością grania online via kaillera. Port na klona to po prostu syf.
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 24-10-2007, 19:59   

Zaktualizowałem link do instalki w pierwszym poście, bo zmarł :P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
simian_raticus 
Master of the Shakers



PSN ID: dead_last_n00b
GamerTag: infinity_and_unlimited
Zagram w: bierki
Dołączył: 29 Sty 2007
Skąd: Final nightmare
Ostrzeżeń:
 4/3/5
Wysłany: 24-10-2007, 22:54   

Chętnie z kimś zagram w VF 2 online moje gg 5473221 (zawsze niewidoczny) najlepiej tak od 21-szej ;)
_________________
Tekken 7 i Virtua Fighter 6 nadchodzą powoli!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Virtua Fighter 5: FS vol 1
Tekken 6 czy Virtua Fighter 5
Virtua Fighter 5 Final Showdown
Kiedy zaczeła sie wasza przygoda z Virtua Fighter ?
Virtua Fighter Mobile
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group