Odpowiedz do tematu
Virtua Fighter 2
Autor Wiadomość
simian_raticus 
Master of the Shakers



PSN ID: dead_last_n00b
GamerTag: infinity_and_unlimited
Zagram w: bierki
Dołączył: 29 Sty 2007
Skąd: Final nightmare
Ostrzeżeń:
 4/3/5
Wysłany: 25-01-2008, 19:14   

Kamilek123 napisał/a:
Pomoze mi ktos ??


Jeżeli ktoś się bawi mułem to tutaj jest:
Spoiler:

Kod:
ed2k://|file|Virtua.Fighter.2.[PC.Game.W95].by.Action.[HONMARU.pl].(OSiOLEK.com)..iso|112443392|0A1A59BDF71741D8BEB9FF36B7048C51|h=MRIRRGBWCU6EOZEXOMOKEPWGDG656CSR|/
Waga: 107 MB

Kod:
ed2k://|file|Virtua.Fighter.2.[PC.Game.W95].by.SubZero.[HONMARU.pl].(OSiOLEK.com).exe|61796828|B73AB729602D58033210639479D8C550|h=W5V34QFBJELEACW36GEY4Z73ERTDN642|/
Waga: 58 MB

_________________
Tekken 7 i Virtua Fighter 6 nadchodzą powoli!
Ostatnio zmieniony przez Dumian 28-03-2008, 15:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 07-04-2008, 23:30   

Dla ożywienia tematu ;)

Intrukcja do gry Virtua Fighter 2 PC z pełną klawiszologią na moim chomiku

Zapodałbym wcześniej zamiast kisić na dysku, ale chomika założyłem nie dawno. Mam nadzieję, że sie przyda ;)

Nick: kemot722 (jakiż by inny)
GG: 2312926
Dostępność: Na razie około południa (poza środami i piątkami) i przed północą (poza wtorkami i czwartkami).

Zauważyłem, że pojawił się topic o VF2 PC Online na VFDC
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Arris 
Grand Master
beep!beep!



Dołączył: 05 Maj 2007
Skąd: Z nienacka :O
Wysłany: 23-05-2008, 13:04   

ludzie ...zrobcie upa bo chomik mi szwankuje (laduje sie 5 godzin)a mirror nie dziala :Y
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 23-05-2008, 14:37   

Poprawione
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Arris 
Grand Master
beep!beep!



Dołączył: 05 Maj 2007
Skąd: Z nienacka :O
Wysłany: 23-05-2008, 16:21   

dzieki...no to Pai Chan wleci na ring :)
jak ktos chce ze mna sie umowic na walke to podaje maila arcies1994@wp.pl
 
 
 
Waaagh 
Student



GamerTag: RealWaaagh
Dołączył: 01 Paź 2008
Skąd: oklice 3City
Wysłany: 02-10-2008, 07:59   

Witam, od niedawna na nowo męczę VF (jedna z dwóch najważniejszych gier w moim życiu, druga to Civilization) i z chęcią bym pograł także w VF2 (ten który najwięcej czasu mi zajął i dzięki któremu zakochałem się w tej grze). Tylko jedno pytanie. Mam VF2 na PC w oryginale ale nie działa pod Vistą, czy wersja którą używacie da radę pod Vistą, czy niestety o pograniu z Wami w VF2 mogę zapomnieć ?
_________________
Virtua Fighter RLZ
XboxLiveID: RealWaaagh
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 02-10-2008, 11:26   

Szczerze mówiąc z Vistą mam mało/wcale do czynienia, więc nie mam pojęcia, ale gierka jest niewielka więc nie widzę problemu pobrać i sprawdzić ;) Można zawsze spróbować pokombinować z Trybami zgodności.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 02-10-2008, 11:46   

Waaagh napisał/a:
Witam, od niedawna na nowo męczę VF (jedna z dwóch najważniejszych gier w moim życiu, druga to Civilization) i z chęcią bym pograł także w VF2 (ten który najwięcej czasu mi zajął i dzięki któremu zakochałem się w tej grze). Tylko jedno pytanie. Mam VF2 na PC w oryginale ale nie działa pod Vistą, czy wersja którą używacie da radę pod Vistą, czy niestety o pograniu z Wami w VF2 mogę zapomnieć ?


Mi VF2 działa pod Vistą, po włączeniu uruchamiania w 256 kolorów - nie trzeba wybierać starszego systemu. Używam jednak innego pliku .exe niż ten co w VF2 w tutejszym downloadzie.

Plik VF2.EXE, który pozwala na odpalenie gry na Viście
po zaznaczeniu we właściwościach tylko "Uruchom w 256 kolorach"
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Waaagh 
Student



GamerTag: RealWaaagh
Dołączył: 01 Paź 2008
Skąd: oklice 3City
Wysłany: 03-10-2008, 11:07   

No to nieźle, wrócę do klasyki i w dodatku będzie z kim pograć. Szkoda że nie mam AC do PC. A czwartego nie będę kupował. Musi wystarczyć PAD.

We wtorek wracam do domu, będę instalował i pewnie od czwartku będę dostępny do gry (z przerwami na VF5 ;) )
_________________
Virtua Fighter RLZ
XboxLiveID: RealWaaagh
 
 
 
ghettokingsas 
Beginner


GamerTag: ghettokingsas
Dołączył: 02 Paź 2008
Wysłany: 03-10-2008, 16:09   

sticka od x360 podlaczasz normalnie do PC :)
ja musze jakiegos pada ogarnac chociaz do grania, bo sticka juz nie mam do xboxa :(
_________________
Namuuuuuuuuu ^^
 
 
Waaagh 
Student



GamerTag: RealWaaagh
Dołączył: 01 Paź 2008
Skąd: oklice 3City
Wysłany: 03-10-2008, 16:59   

ghettokingsas napisał/a:
sticka od x360 podlaczasz normalnie do PC :)
ja musze jakiegos pada ogarnac chociaz do grania, bo sticka juz nie mam do xboxa :(


No to rewelka, będzie się działo :D
_________________
Virtua Fighter RLZ
XboxLiveID: RealWaaagh
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 03-10-2008, 18:18   

Ja od początku grałem w VF2 na klawie i wielokrotne próby zmiany nawyku poniosły klęske ;)
Dodatkowym utrudnieniem był zawsze brak umiejętności grania na analogu, kiedy krzyżak pada w VF2 nie był obsługiwany.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 07-02-2009, 15:02   VF2 na Sega Saturn

Ja słyszałem, że VF2 miało być konkurencją dla TK2, a VF3 dla TK3 ;)

Dużo nie grałem w wersję SS, bo na PeCetowej zaczynałem przygodę z VF2, moją pierwszą bijatyką i niej sie zakochałem. Wiem jednak czym sie różni wersja SS od PC, więc jazda.

Wersja na Saturna w porównaniu do wersji na PC:
- nie ma możliwości nagrania i odtworzenia powtórek
- nie ma multi online
- brak drużyn 3vs3 w Team Battle
- możliwość włączenia alternatywnej wersji muzyki - remixy, które mi sie podobają
- lepsze SI - przeciwnicy CPU są trudniejsi do rozbrojenia (według mnie mocna cecha wydania)

Nie mam pojęcia czym sie różnią wydania regionalne, ale chyba tylko ukrytymi ciekawostkami, o których można poczytać w serwisach z cheatami.

Zaskoczyła mnie obecność tematu o wydaniu na Saturna. Teraz można emulować wersję Arcade :D Teraz gram tylko w wersję na platformę Model 2.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
Ostatnio zmieniony przez Action 12-02-2009, 08:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 07-02-2009, 18:05   

Sam automat mi teraz przy emulatorze Model 2 jest niepotrzebny. W sumie Saturn też. Wydanie na SS uważam za najlepszą konwersję na platformy domowe, ale nie doskonałą. Sama rozgrywka została przeniesiona na wysokim poziomie, ale na SS i PC VF2 nie jest grą w pełni 3D, bo otoczenia zamieniono na bitmapy - zawsze mi brakowało tego 3D np. pływająca pod mostami arena Shuna.

VF2 Saturn - najlepiej przeniesione SI :)
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Waaagh 
Student



GamerTag: RealWaaagh
Dołączył: 01 Paź 2008
Skąd: oklice 3City
Wysłany: 10-02-2009, 15:57   

VF2 na SS w wersji EUR nie różni się znacząco od wersji NTSC, więc na cuda nie licz. Od wersji automatowej różni się bardzo mocno i niestety głównie na gorsze. Ale ogólnie jest to bardzo dobra gra i Kemot ma rację tylko częściowo. VF2 był konkurencją dla T3 jeśli chodzi o rozrywkę domową (PSO vs SS). Ja do dzisiaj uważam że VF2 było lepsze, ale jakoś nie mam ochoty na kolejną w moim życiu dyskusję na ten temat. O gustach się nie dyskutuje.

W każdym razie VF2 spowodowało że zakochałem się w tej serii i do dnia dzisiejszego jest to gra przy której spędziłem w sumie najwięcej czasu.
_________________
Virtua Fighter RLZ
XboxLiveID: RealWaaagh
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Virtua Fighter 5: FS vol 1
Tekken 6 czy Virtua Fighter 5
Virtua Fighter 5 Final Showdown
Kiedy zaczeła sie wasza przygoda z Virtua Fighter ?
Virtua Fighter Mobile
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group