Odpowiedz do tematu
Problem ze sterownikami :?:
Autor Wiadomość
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-11-2006, 16:44   Problem ze sterownikami :?:

Ehh, zmagam sie z tym problemem od jakiegos czasu a mianowicie podczas wlaczania SW Jedi Knight Jedi Academy wywala mnie do windy i pisze cos o jakims bledzie sterownika OpenGL o ile dobrze rozumiem.Wyglada to tak:

Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem


Troszke wczesniej mialem ten sam problem z Wolfensteinem ale Jedi Academy nie moge sobie odpuscic :/
Pisze bo odinstalowywalem stery do Rivy TNT2(bo taka mam karte) i probowalem instalowac nowe ze stronki Nvidii ale o dziwo przy instalacji wyskakuje jeszcze lepsza zecz:

Prosze o pomoc :!: :zalamany:
_________________


 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 17-11-2006, 17:32   

a jakiego masz Windowsa?
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-11-2006, 22:27   

Cytat:
a jakiego masz Windowsa?

Win XP wydaje sie ze te sterowniki powinny byc w podstawowym pakiecie :(
_________________


 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 17-11-2006, 23:18   

Spróbuj ściągnąć jakieś starsze sterowniki (6x.xx np.). Spróbuj też odpalić grę w trybie software-owym (chyba jest taka możliwość jakiś Safe mode albo cuś). Jakie masz ustawienia pulpitu (rozdziałka, głębia kolorów)? Bo coś tu mu chyba nie pasi.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18-11-2006, 00:54   

Cytat:
Spróbuj ściągnąć jakieś starsze sterowniki (6x.xx np.).

Sciagalem jakies starsze detonatory ale wyskakuje ww blad.Nie moge sie doszukac tych sterow , bylbym wdzieczny za linka ;)
Cytat:
Spróbuj też odpalić grę w trybie software-owym (chyba jest taka możliwość jakiś Safe mode albo cuś).

Nie ma takiej mozliwosci :/
Cytat:
Jakie masz ustawienia pulpitu (rozdziałka, głębia kolorów)? Bo coś tu mu chyba nie pasi.

1152x864 32 bity.
_________________


 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-11-2006, 01:37   

Spróbuj może coś pomieszać z tymi ustawieniami - jakaś bardziej 'standardowa' rozdziałka (800x600, 640x480), głębia kolorów 16 bit. Zakładam, że wcześniej działało bez problemów? Jeśli tak to czy zmieniałeś jakieś sterowniki w międzyczasie? Spróbuj zainstalować nowe sterowniki 'na czysto' (usunięcie starych -> restart, żeby system wystartował na 'fabrycznych' -> instalka nowych -> restart). Ewentualnie jeśli jeszcze masz zainstaluj sterowniki, które dostałeś razem z kartą.
Inna opcja, nie wiem czy możesz się dostać 'z zewnątrz' do konfiguracji, jeśli tak spróbuj zmienić sterownik graficzny (w grze żeby nie było) z OpenGL na Direct3D.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18-11-2006, 11:20   

a może po prostu gierka jest stara i trzeba kliknąć na ikonę prawym właściwości----->zgodność------>tryb zgodności i wybierz np. Windows 98 (czasami działa ;) )
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 01-12-2006, 22:26   

Cytat:
a może po prostu gierka jest stara i trzeba kliknąć na ikonę prawym właściwości----->zgodność------>tryb zgodności i wybierz np. Windows 98 (czasami działa ;) )

Jedi Academy nie jest az tak stare ;) .Zeby nie bylo ze wy mi tu radzicie a ja olewam, pod moja nieobecnosc rodzice dali kompa do naprawy i wszystko dziala wiec temat do zamkniecia\usuniecia. :)
_________________


 
 
 
Tygrys 
Grafik

Dołączył: 24 Mar 2006
Wysłany: 02-12-2006, 01:19   

Czyli prawdopodobnie wystarczyla reinstalka systemu, heh jakie to proste :D
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
problem ze sterowaniem,niemoge nawet wybrac postaci
pomocy! problem ze sterowaniem Xbox 360
Problem ze sterowaniem
Problem z ustawieniami...
Problem z trofeum w tekken 6 oraz kilka pytań
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group