Odpowiedz do tematu
Problem z graniem ;/
Autor Wiadomość
generalsturnn 
Beginner


Dołączył: 01 Lut 2007
Wysłany: 01-02-2007, 13:49   Problem z graniem ;/

Witam wszystkich ;] mianowicie przychodzę prosić się o pomoc ;] a dokładnie -

Wybieramy serv (z kumplem), na którym są najmniejsze pingi ;p, wchodzę tam (a tak przy okazji mamy neta 1mb i pingi na serwach wacha się nam około 30-50) i włączamy grę. Wszystko jest w porządku, lecz po kilku sekundach ścina! (nie, że za słaby komputer tylko tak jakby lag by byl) i po 2-3 sekundach odmula się i znowu tak po jakimś czasie ;/ myśleliśmy, że to lagi serva czy coś. Jednak skusiłem się zrobić własny serv (skorzystałem z artykułu "Stawianie własnego serwera, gra w sieci lokalnej") by mieć pewność, że to wina serwerów na necie. Jednak okazało się, że po postawieniu własnej gry nadal to samo się dzieje =/

Pomóżcie plx! i nie pisać, że "kup se lepszego neta", bo wcześniej gdy miałem wtedy 256kb/s!! i kumpel 128kb/s! neta to w grze zero lagów! i na serwach o nie najlepszych pingach!!

PS: Podczas tych mych "lagów" liczba FPS spada do 10 a norma to gdzieś 50 (skacze tak czy siak)
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 01-02-2007, 15:42   

A na pewno ty/kumpel nie masz włączonego w tle jakiegoś programu, który zamula łącze? To może być GG, przeglądarka, program pocztowy, a czasem nawet antywir.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 01-02-2007, 15:53   

Jest jeszcze jedna ważna rzecz. W Kaillerze główną rolę odgrywa "jakość" i "czystość" łącza. Ważne aby podczas gry nic nie obciążało neta, często problemy z lagami występują też u osób z dzielonym łączem, na radiówkach itp. właśnie z powodu wspomnianej wcześniej jakości i czystości łącza.

Piszesz, że wcześniej miałeś łącze o mniejszej przepustowości a lagów nie było a to tylko powierdza moją teorię :P

PS. Napisz ewentualnie coś więcej o swoim łączu czy to neostrada, jakieś osiedlowe, może radiówka itd?
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
generalsturnn 
Beginner


Dołączył: 01 Lut 2007
Wysłany: 01-02-2007, 17:04   

Ja mam neta w neti (czyli isnd/adsl), a kumpel ma radiówkę ;] (a ma w zeto, taka "miejscowa" firma)... a z tego Co napisałeś "W Kaillerze główną rolę odgrywa "jakość" i "czystość" łącza" - to programy jakie mam włączone to gg i teamspeak (lecz wątpie czy by aż tak obciążały neta), a jeśli chodzi o antyvir to mam symantec ;]... jednak z tego wszystkiego raczej te programy lagują grę ;p (i nie wiem jak u kumpla, ale zapewne jak go znam to miał włączone programy od gadacza do skejpa i berszera xP).

Tak czy inaczej dzięki wam za pomoc!
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 01-02-2007, 17:57   

No jak kumpel ma radiówkę to stawiałbym, że to z jego powodu są lagi a twoje programy może niewiele ale jednak coś tam obciążają neta a na Kaillerze to niewskazane ;-)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
generalsturnn 
Beginner


Dołączył: 01 Lut 2007
Wysłany: 01-02-2007, 19:39   

"No jak kumpel ma radiówkę to stawiałbym, że to z jego powodu są lagi" heh wątpię ;] wcześniej miałem z tej samej firmy neta 256 radiówkę i lagów nie było ;] Jednak to wina kumpla była :P , bo on oczywiście mądry miał po włączane kilkanaście programów (!) (sic!), które wgrywały się przy starcie systemu xD (a że ma b.dobry komputer to nie przejmował się, że chodzi mu to i owo ;])
 
 
Kazek 
Użytkownik


Dołączył: 31 Sty 2007
Skąd: ostrów wlkp
Wysłany: 02-02-2007, 21:08   

Ja tez chcial bym sie wypowiedziec (przy okazji sie przywitam HELLO) Sam mam lacze 1.2mega z netii zadnych programikow nie mam powlanczanych typu gg tlen albo p2p gdy gram w t3 online gdy w chodze na nasze polskie serwery mam pingi w najlepszym wypadku 35ms...tworze gre i dolancza sie do mnie gracz z pingiem 20ms i co po 20 sek scina na pare sek i puszcza za pol minuty znow scina i puszcza (troche to denerwuje ale coz takie zycie) ale to nic najgorszy jest "MATRIX" gdy po paru stoczoych walkach wlancza sie i gra zwalllllllnia i toczy sie doslownie jak focus w matrixie...dopiero gdy wylacze cutora i wlacze na nowo wszystko jest wporzo ale historia sie powtarza czy to wina mojego lacza? czy wchodze na serwer z "nizszej polki" ? prosze o pomoc
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 02-02-2007, 21:17   

Prawdopodobnie serwer jest w danym momencie przeciążony (duża ilość graczy), sprobuj na jakimś opustoszałym serwie (z pingiem tak do 70ms max) bo myślę, że to raczej nie wina łącza.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
weak 
Beginner


Dołączył: 03 Lut 2007
Wysłany: 03-02-2007, 13:00   

mam ten sam problem!
-mam neo 512/128
-modem sagem
-kompa odpowiedniego (2gh 1gb ramu itd)
-przeskanowany system antywirami anty-spy-botami itd...
-gdy sie lacze na kailerze pingi 35-100 -> msi wroclaw
-(pingi z onetem to 20-25)
-brak innych programow w tle (praktycznie tryb awaryjny ._.)
-i gram na ustawieniach podstawowych (tzn tych co byly odrazu z ePSXeCutor'em sciagniety oczywisce z honomaru.xt.pl)
-wersja epsxe 1.5.2

i identyczny problem gram sobie i co jakis czas przycina... gra po jakims czasie juz przestaje chodzic plynnie w koncu przerywa polaczenie jednym slowem nie da sie praktycznie grac ... nie wiem ocb help...
 
 
generalsturnn 
Beginner


Dołączył: 01 Lut 2007
Wysłany: 03-02-2007, 15:45   

hmmm... a to nie przypadkiem wina ePSXeCutor'a?. bo kiedys grałem w tekkena odrazu miejąc emulator (a nie jak teraz, że musimy kliknąć prawy prawy przycisk na ikonkę i dopiero w opcjach odpalamy)i chodziło wszystko ok. A wogóle przychodzę z innym problemem... mój kumpel (niestety ten sam ;p) ustawiając konfiguracje pada, wychodząc lub nawet odpalając grę wszystko mu się zeruje (czyli, że na każdy przycisk odpowiada "NONE")... może ktoś pomóc?
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 03-02-2007, 15:48   

Wszystkie możliwe odpowiedzi padły już w tym temacie, poczytaj wcześniejsze posty ;-)

Najczęściej przyczyną lagów na Kaillerze jest właśnie przeciążony serw, ewentualnie obciążone łącze. Znajdź pusty serwer i na nim zagraj na pewno zobaczysz różnicę.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-02-2007, 15:53   

A ustawia tak jak w poradniku? (czyli prawym na ikonkę->Quick Configure.. itd) Jeśli nie (tzn jeśli zmienia konfigurację już po uruchomieniu emulatora) to zmiany nie będą zapisywane, bo ePSXeCutor po uruchomieniu nadpisuje konfigurację na taką, jaką ma ustawioną.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
weak 
Beginner


Dołączył: 03 Lut 2007
Wysłany: 04-02-2007, 06:07   

Dumian napisał/a:
Wszystkie możliwe odpowiedzi padły już w tym temacie, poczytaj wcześniejsze posty ;-)

Najczęściej przyczyną lagów na Kaillerze jest właśnie przeciążony serw, ewentualnie obciążone łącze. Znajdź pusty serwer i na nim zagraj na pewno zobaczysz różnicę.



tak to juz koniec mozliwosci i teraz swiat sie skonczy... wcale nie padly wszystkie mozliwe odpowiedzi ._.
 
 
Tatara 
Beginner



Dołączył: 11 Lut 2007
Skąd: Proszowice
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 11-02-2007, 12:45   

chce sie dowiedzieć co mam zrobić żeby grać z kimś w tekken 3 online umiem wszysko wybrać przeciwnika ale jak włącze gre to niewiem co wybrać żeby grać np z jakimś juzkiem co mam robić arcade ,team batlle ,vs battlee odp. :rotfl:
_________________
Tatara najlepszy
 
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 11-02-2007, 14:57   

wszystko jakbyscie na psx grali jak juz gre wlaczycie ^_^
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Livebox 2.0 - PS3 - problem z graniem online
Problem ze sterowaniem w TTT2
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
Tuner TV - problem z nagrywaniem walk
Problem z uruchomieniem 2DF/Supercade
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group