Odpowiedz do tematu
Po zmianie kompa Tekken 3 dostal speeda...
Autor Wiadomość
sulaco33 
Użytkownik

Dołączył: 04 Kwi 2007
Wysłany: 04-04-2007, 05:34   Po zmianie kompa Tekken 3 dostal speeda...

...takiego, ze nie da sie absolutnie grac (chyba, ze ktos posiada instynkty Jedi, ale takich zapewne niewielu). No wiec przesiadlem sie z Athlona 1700 XP na Athlona 3800+ Dual Core - szybszy komputer, wielka radosc i takie tam ;-) Niestety, moja ulubiona bijatyka dziala co najmniej kilka razy szybciej (filmy, ekrany wyboru, menusy, pojedynki, wszystko).

Zastanawiam sie, czy ktorys z szanownych uzytkownikow tego forum zna sposob na spowolnienie emulacji. Zaznaczam, ze uzylem zalecanych w FAQ ustawien pluginow Pete'a. Nie pomoglo. Ma ktos podobny problem? Bede zobowiazany za pomoc.

Pozdrawiam,
sulaco33
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 04-04-2007, 09:57   

ustaw FPS na 60... wiecej pomyslow nie mam ale to prawdopodobnie o to biega ;P
 
 
 
eq2D 
Friend


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 16 Lut 2007
Wysłany: 05-04-2007, 04:12   

Cytat:
ustaw FPS na 60... wiecej pomyslow nie mam ale to prawdopodobnie o to biega ;P

I zaznacz - w ustawieniach plugina graficznego - ptaszek FPS Limit. Będzie git.
_________________
 
 
 
sulaco33 
Użytkownik

Dołączył: 04 Kwi 2007
Wysłany: 12-04-2007, 19:39   

eq2D napisał/a:
Cytat:
ustaw FPS na 60... wiecej pomyslow nie mam ale to prawdopodobnie o to biega ;P

I zaznacz - w ustawieniach plugina graficznego - ptaszek FPS Limit. Będzie git.



No i nie jest git. Ciagle zapiernicza jak kroliczek Duracella. Ale dzieki za probe pomocy.

sulaco
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 13-04-2007, 03:45   

Dziwne, FPS limit powinien działać. Wrzuć screena z konfiguracji plugina graficznego. Ewentualnie popróbuj z lepszymi ustawieniami (większa rozdziałka itp.) może to go trochę spowolni.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13-04-2007, 05:12   

moze niech ustawi np. 40 jak gra offline bo moze ma za nowy komputer pod ePSXe ja tak raz mialem :niepewny:
 
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 14-04-2007, 11:08   

Fps limit powinien dzialac mimo nowego kompa :F coś skopal w opcjach i tyle.

Edit:
Kurde moment!!!
Właśnie sobie przypomniałem, że w takim game optymizer pro jest opcja "magic speed",
która przyspiesza całą grę (dosłownie przyspiesza).
Czyli można nie skopac w opcjach w samym tekkenie, a i tak może szybciej chodzic.. (ale to chyba wyjątek)
 
 
 
Mucha_Ziom
[Usunięty]

Wysłany: 13-06-2007, 16:01   

w ustawieniach pluginu zaznaczaj te opcje w których pisze że zwalniają (it can be slow)
czy jakoś tak.
ewentualnie ustawiaj jak najlepsze detale grafiki muzyki i wszystkiego co się da.
ja tak próbowałem i się udało
 
 
Nadine 
Grand Master
No I Po Co?


P2P Mode: Host & Client
Dołączyła: 09 Lip 2006
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 13-06-2007, 19:06   

koles ty umiesz czytac?? to looknij na date, po co odpisujesz na stare posty? skoro niikt tu nie pisal to znaczy ze problkem zostal raczej rozwiazany... trudne co nie? (czytanie)
 
 
 
Mucha_Ziom
[Usunięty]

Wysłany: 14-06-2007, 11:59   

Co z tego że stare?

Nie wytykaj mi tego że chce pomóc.
Ja do ciebie nic nie mam ty nie miej nic do mnie!
Ciebie o zdanie nie pytałem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
Pojedynek Marzeń - Tekken vs Mortal Kombat
Kilka pytań odnośnie tekken 6 ...ghost battle...
Co myślicie o klanach w tekkenie 3 online??
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group