Odpowiedz do tematu
Błędy, usterki itp.
Autor Wiadomość
Sajin 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Kwi 2008
Wysłany: 23-10-2008, 17:31   

gaba140 napisał/a:
1000&1000


Wątpię, ponieważ wymiary które podałeś są bardziej zbliżone do wymiarów tapety niż avatara. A problem leży chyba w tym, że twój avatar za dużo waży.
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 23-10-2008, 18:36   

gaba140 napisał/a:
A ja mam taki problem że niemoge ustawić avatara bo każdy ma takiego ogromnego a ja tylko 120&ile chce to jest bez sensu kolesie na forum mająavki 1000&1000


120 x 120 to dobry rozmiar. Za duży avatar będzie tylko przeszkadzał: wolne ładowanie sie postów. Avatarem 1000 x 1000 zawaliłbyś cały ekran monitora i na pewno było by to niewygodne dla któregokolwiek użytkownika. Nie mówiąc już o tym, że chyba połowa danych mieszczących sie na serwerze Honmaru zajmowały by właśnie te nieszczęsne avki.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 23-10-2008, 19:37   

hehe... gaba znajdź mi kogoś kto ma na tym forum avatar większy od mojego to dam ci wszystkie moje czapki xD avatar o rozmiarze 1000x1000? co ty pieprzysz?
_________________
http://youtube.com/mreditorcustomize
http://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
Ostatnio zmieniony przez Mr_Editor 23-10-2008, 19:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 23-10-2008, 19:38   

zastanawiam sie czy nie chodziło o rozmiar 100, tylko zer jakoś namnożyło
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
gaba140 
Beginner



Dołączył: 23 Paź 2008
Skąd: Starachowice St-Ce
Wysłany: 24-10-2008, 11:57   

Kemot patrz na swojego avatara a na mojego mój avarat ma 117&177 czemu taki mały??
_________________
Chcesz się bić??
GG-8183608
Eddy i Hwoarang moje barwy
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 24-10-2008, 12:10   

gaba140 napisał/a:

Kemot patrz na swojego avatara a na mojego mój avarat ma 117&177 czemu taki mały??

Kwestia genów xD
(nie pamiętam z jakiego filmu ten motyw)
a tak na serio, to twój obrazek ma 37 pikseli na 50 pikseli
 
 
 
gaba140 
Beginner



Dołączył: 23 Paź 2008
Skąd: Starachowice St-Ce
Wysłany: 24-10-2008, 16:10   

ok ale twoj napewno niema 120&120 moge sie założyć

@ edit sora już rozwiązałem problem
Kod:
Rozmiar nie może przekraczać 29 Kb.
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 24-10-2008, 17:43   

Fajnie, że to o avatarze, ale brawo.

Żeby zakończyć już te domysły to napiszę bo widzę, że czytanie to nie jest twoja mocna strona. Otóż w edycji profilu jest wyraźnie napisane, że max wymiary grafiki, którą ustawiasz jako avatar to 120x120 i waga 14kB. Z kolei jeśli chodzi o sygnaturę (podpis) to waga max 29 Kb i wymiary 450x150. Dostosuj się do tych wymogów a wszystko będzie działać. Trochę pomyślunku i wszystko staje się prostsze, łatwiej wyjaśnić już się tego nie da.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 24-10-2008, 23:48   

Jeśli twój obrazek ma te 120 x 120, ale ma większą mase niż 14 kb, to jest niedoszłym avatarem. Pliki JPG są lepszej jakości niż GIF, a GIFy ważą mniej - teraz w avie też mam GIFa.

Decydując sie na avatar można stanąć przed wyborem - większy w słabej jakości, czy mniejszy ładniejszy. Choose your destiny.
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
eq2D 
Friend


Pomogła: 6 razy
Dołączyła: 16 Lut 2007
Wysłany: 05-11-2008, 04:25   

kemot722 napisał/a:
Jeśli twój obrazek ma te 120 x 120, ale ma większą mase niż 14 kb, to jest niedoszłym avatarem. Pliki JPG są lepszej jakości niż GIF, a GIFy ważą mniej - teraz w avie też mam GIFa.


Nie. Rozmiar gifa zależy od ilości kolorów (i w bardzo małym stopni liczy się wielkość - mowa o minimum 3000 x 3000), a jpga od stopnia kompresji, wielkości bitmapy i w jakiś tam stopniu nasyceniu kolorów (choć w sumie to jest to samo co stopień kompresji. Przykład:
i

Jpg - 16 kilo.
Gif - 3,9 kilo.
_________________
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Zagram w: Tekken Card Tournament
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 05-11-2008, 10:04   

Właśnie dlatego zwykle GIFy ważą mniej, bo mają mniej kolorów od JPG :P

Jeszcze troche i założyć przyda sie pod-dział o avatarach :rotfl:
_________________
...i baw się dobrze. ;)
 
 
Vegito 
Beginner



Dołączył: 22 Lut 2009
Wysłany: 26-02-2009, 08:40   

Tekken Relation:
Cytat:
King II:
- wychowanek oraz trener Armor King'a

Chyba zamiast trener bardziej by pasowalo uczen.

[ Komentarz dodany przez: Dumian: 26-02-2009, 20:14 ]
Poprawione, thx.
 
 
Kira_Light13 
Beginner



PSN ID: Kira_Light13
Dołączył: 05 Cze 2009
Wysłany: 11-06-2009, 12:05   Avatar pomoc

Chcę wrzucić avatar z dysku, ale wyskakuje mi coś takiego: AntySpamBot jest zbyt krótkie, minimalna ilość znaków to: 7
Nie mam pomarańczowego pojęcia co w tym chodzi.
Avatar jest 100x100 i zajmuje mniej niż wymagane 14kb.
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 11-06-2009, 12:36   

Nie wypełniłeś wszystkich wymaganych pól (z gwiazdką).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kasza19 
Użytkownik

Dołączył: 03 Lis 2009
Wysłany: 03-11-2009, 17:40   

sciągłem ten ePSXe Cutor i zainstalowałem poczym okazało sie ze jak chce połaczyc sie z serwerem to wystepuje bład i wszystko sie wyłacza..moze ktos pomodz??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Ogólnie o Rankingu - pomysły, spostrzeżenia itp.
Uwagi do grających, oszustwa itp.
Błędne/obraźliwe stosowanie określenia "noob"
Zjawiska niewyjaśnione, tajemnice, koniec świata itp.
Customize-Arena: opinie o stronie, sugestie itp.
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group