Odpowiedz do tematu
Prośba o litość! ;P
Autor Wiadomość
OWA 
Beginner



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: China
Wysłany: 26-02-2006, 22:13   Prośba o litość! ;P

mam naprawdę wielką pośbę do Was wszystkich - nie wiem, dlaczego, ale kiedy korzystam z wtyczki Pete's DX6 D3D Driver 1.67, mój komp nie wyrabia z T3. mam wtedy rwiący framerate rzędu 40-50 klatek. kiedy korzystam z wtyczki Pete's OpenGL Driver 1.67, FPS-ów mam... 300, jeśli nie włączę limitu. :roll: w związku z tym proszę Was o zmienienie standardów gry w T3 prze net. każdy przecież ma tę wtyczkę, na pewno nikomu korzystanie z niej nie przysporzy kłopotów - nie widzę więc przeszkód ku tej małej zmianie ustawień. :twisted:

oczywiście, domyślam się, że i tak nie będzie Wam się chciało zmieniać pluginów dla jakiegoś tam OWA. :lamer:
_________________
: You're not good enough!
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 26-02-2006, 22:43   

Standardów na pewno nie będziemy zmieniać. Nie ja je wymyśliłem tylko ludzie mądrzejsi ode mnie i to dosyć dawno temu, jak dotąd config ten się doskonale sprawdza. Te ustawienia na jakich gramy są optymalne i uniwersalne. Będą dobrze działać u zdecydowanej większoći dlatego tak zostanie.

Z innej beczki to trochę dziwi mnie to co piszesz bo jakoś dobrze nam się grało.

PS. Co do zmiany wtyczki, to zawsze mozesz dogadać się z kimś indywidualnie ale standardy pozostaną jakie są bo - uwiesz mi - są najlepsze i optymalne.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Magus 
Student



Dołączył: 21 Lut 2006
Skąd: Zeal Kingdom
Wysłany: 26-02-2006, 23:13   

Może stare/windowsowe sterowniki do karty graficznej, albo za stary DirectX? Podaj swoją konfigurację kompa to może da się coś zrobić.
_________________
Och, gdyby tak wszyscy ludzie // Mogli przeżyć, taki jeden dzień // Gdy wolność wszystkich, wszystkich zbudzi // I powie - idźcie tańczyć, to nie sen
Dżem - Sen o Victorii
 
 
 
 
OWA 
Beginner



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: China
Wysłany: 27-02-2006, 07:50   

ATHLON 1.2 GHz, GeForce 4 MX, 256 MB RAM - złom, ale do gry w T3 w zupełności wystarcza, czyż nie? sterowniki zmieniałem już wielokrotnie, właśnie na potrzeby T3. obecnie mam sterowniki OMEGA KX 1.4072, no i DirectX 9.0c.

Dumian@ może Tobie grało się dobrze - u mnie są straszne zwolnienia, nawet jeśli nie gram przez sieć(!?). znikają, gdy zmienię wtyczkę. dziwi mnie, że piszesz o tym, że są to optymalne ustawienia, bo w tym poradniku czytałem, że plugin OpenGl jest dla kart Nvidii, a plugin D3D jest dla kart ATI.

Cytat:
Now select the video configuration - use Pete's OpenGL Driver 1.71 for nVidia video cards and Pete's D3D Driver 1.57 for ATI video cards.


domyślam się jednak, ze to i tak nic nie zmieni odnośnie ustawień, choćby dlatego, ze za dużo osób ma wersję DX6. cóż, moja strata. :P
_________________
: You're not good enough!
 
 
 
Magus 
Student



Dołączył: 21 Lut 2006
Skąd: Zeal Kingdom
Wysłany: 27-02-2006, 09:20   

Nie lepiej normalne sterowniki nVidii? Jak nie najnowsze to starsze. Ja mam kartę S3 ProSavage 32 MB i jakoś myka bez problemu w pełnej klasie na DX6. A GF4 MX zanim zmarło też miałem - i też działało, więc na pewno się da.
_________________
Och, gdyby tak wszyscy ludzie // Mogli przeżyć, taki jeden dzień // Gdy wolność wszystkich, wszystkich zbudzi // I powie - idźcie tańczyć, to nie sen
Dżem - Sen o Victorii
 
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 27-02-2006, 13:17   

Skoro cała scena gry online na ePSXe (nie tylko Tekkena) gra na tym configu to znaczy, że jest on dobry i przede wszystkim uniwersalny. Sam fakt, że jesteś jedynym przypadkiem, którem nie działa o czymś świadczy (podobnie było na początku z OOS, więc na pewno i tu znajdzie się wyjście :P ).

Tak jak napisałeś, dużo osób gra na tym confogu i zmiana standardów tylko na potrzeby jednej osoby (bez różnicy czy to jest jak to napisałeś jakiśtam OWA czy byłbym to ja ;) ) i tylko jednej gry, nie ma sensu, tylko skomplikuje niepotrzebnie gre w sieci.

Sam mam GeForce 4 MX + stery nVidii i wszystko śmiga cacy.

PS. Mało co nie oślepłem czytając ten cytat - kolor oczojebny mi nie służy :zakrecony: :P
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
OWA 
Beginner



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: China
Wysłany: 27-02-2006, 19:37   

Magus@ już pisałem, że sterowniki zmieniałem wiele razy. przed instalacją sterowników OMEGA KX miałem oczywiście oficjalne drivery Nvidii - T3 pod DX6 chodził jednak wtedy tak jak teraz, czyli beznadziejnie. nie wiem, czemu tak jest, ale tak jest. :/ na początku nawet nie zwracałem na to uwagi, ale po odpaleniu T3 na konsolce zauważyłem, że idzie mi znacznie lepiej niż na kompie. szybko zorientowałem się, że to wina tego skaczącego framerate'u pod D3D DX 6.

Dumian@ no spoko, przecież od razy wiedziałem, że nie zmienicie standardów. ;P doszedłem jednak do wniosku, że nie zaszkodzi zapytać. ;)
_________________
: You're not good enough!
 
 
 
Magus 
Student



Dołączył: 21 Lut 2006
Skąd: Zeal Kingdom
Wysłany: 28-02-2006, 00:12   

Tak czy tak, dziwna sprawa. Ale cóż, takie niewyjaśnione anomalia to przywilej Windows ;) Zalecam format ;] Chyba że gra nie warta świeczki, to spoko.
_________________
Och, gdyby tak wszyscy ludzie // Mogli przeżyć, taki jeden dzień // Gdy wolność wszystkich, wszystkich zbudzi // I powie - idźcie tańczyć, to nie sen
Dżem - Sen o Victorii
 
 
 
 
OWA 
Beginner



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: China
Wysłany: 28-02-2006, 15:43   

gdybym sądził, że format coś zmieni, to już dawno bym go wkonał. ;P z drugiej strony - co mi szkodzi? :>
_________________
: You're not good enough!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Prośba o wypełnienie testu psychologicznego
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
Problem "This Rom is not avaible on your computer"
[SFV] Otwarte Mistrzostwa Polski w Street Fightera V! (PS4)
Mortal Kombat Komplete Edition PC - nie bangla!
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group