Odpowiedz do tematu
Sprzęt audio =]
Autor Wiadomość
Nadine 
Grand Master
No I Po Co?


P2P Mode: Host & Client
Dołączyła: 09 Lip 2006
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 18-05-2007, 21:35   Sprzęt audio =]

Więc tak...


Od zawsze miałam takie zwyczajne głośniki, i pare dni temu dostałam takie cuś http://image.21tx.com/image/20051028/31236.jpg no i niby podłączenie miało być proste. "masz jeden kabel, ktory po obu koncach ma F i R, i dwa wbijasz w jednostke i dwa w subwoofer, i potem 4 glosniczki tez w subwoofer" http://img513.imageshack....94/imagerv2.png
No spoko, wsadzamy F pod gniazdo F, R pod gniazdo R w subwoofer, a w jednostke jest wbite czarne (F) i zielone (R)-podłączone pod gniazdo głośnikow, a to czarne obok (no nie pod mikrofon :rotfl: ), no i kable głosnikow nie sa wogole niczym oznakowane, wiec chyba wbijac mozna dowolnie (no chyba ze to ma jakies znaczenie), no i dzwiek leci tylko z jednego albo z dwuch, po ustawieniu paru rzeczy w opcjach powinno juz byc wszystko ok, lecz jednak nadal to samo. W jednostke są dobrze wbite. Do dzisiaj graly normalnie, bo se poprzednio jakos ustawilam, ale musialam wyciagnac z suboifra 1 kabel ale teraz nie pamietam czy to byl R czy F, i czy on byl wbity pod swoje gniazdo czy przeciwnie. Bo skoro powinny byc wszystkie kable podczepione, wiec dzisiaj zaczelam grzebac... i nie moge trafic na to jak mialam poprzednio.


Wiec zwracam sie z prośbą o pomoc, bo serio nie mam pojecia co jest grane (nie ma to jak ruski sprzet :rotfl: ), moze ktos z was miał podobny problem lub zna sie na tym i od razu wie co sie dzieje, a jak nie to i tak pewnie jakos logicznie da sie to wytłumaczyć a tymbardziej naprawić, bo mnie to tu juz nosic zaczyna, a nie chce znowu czegos rozwalic :D jak ktos widzi ze mam cos źle czy niech ktos powie jak powinno byc 'dobrze' w opcjach ustawione to niech pisze.... ja chce 'normalnie' muzy posluchac sobie.
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-05-2007, 21:56   

Podłączasz przednie głośniki pod te dwa gniazdka z lewej, a tylne z prawej (białe - lewy, czerwone - prawy) i powinno działać.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Nadine 
Grand Master
No I Po Co?


P2P Mode: Host & Client
Dołączyła: 09 Lip 2006
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 18-05-2007, 22:47   

dobrze powiedziane :D 'powinno' ...no ze powinno to ja wiem ale nie dziala niestety :( , ma ktos jakies jeszcze pomysly czy cos? :looka: serio wiem co robie a jednak nie dziala, no i to jest najsmieszniejsze w tym ze nikt nie wie o co tu chodzi... no wes sie ktoś zmiłuj i napisz cos sensownego :)
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-05-2007, 23:57   

Jeśli podłączenie jest dobre, to może coś masz źle poustawiane w samej konfiguracji karty/głośników.
Podstawowa sprawa, jeśli masz 5 głośników (2 przód, 2 tył i subwoofer) to pytanie, czy masz kartę dźwiękową, która obsługuje dźwięk 4.1?
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Cargo 
Graphic Master


Dołączył: 03 Sie 2006
Skąd: Cz-wa
Wysłany: 19-05-2007, 09:37   

ja mam podobne głośniki, tylko że są 5.1 http://www.matrix.lt/mode...tt2500_LO_C.jpg
Mam karte Audigy 2 zx i wszystko śmiga
A moze tobie nie działają, bo nie masz tego sterownika? :/
_________________
www.cargodesign.deviantart.com zapraszam
 
 
 
Bartu$ 
Beginner



Dołączył: 16 Sie 2006
Skąd: Stargard Szczecński
Wysłany: 19-05-2007, 09:58   

ja mam kompa podłączonego pod mixer a pozniej pod wierze 2 kolumny po 100
i jest efekt nie kupuje głosników do kompa bo sie nie opłaca lepiej zainwestowac w wzmacniacz i głosniki i to podłaczyc pod kompa i bedzie zajebiscie grało!!!!!!;] gwarantuje:D
_________________
Bartu$
 
 
 
Nadine 
Grand Master
No I Po Co?


P2P Mode: Host & Client
Dołączyła: 09 Lip 2006
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 19-05-2007, 10:33   

mówiąc szczeze nie mam pojecia co obsluguje moja karta bo to jakis integral :kwasny: i mi tu juz nie chodzi o prawidlowe ustawienie tego tylko nawet zebym trafila na to ustawienie jak bylo poprzednio... cos mieszalam z tymi kablami i lecialo ładnie z wszystkich glośnioków, ale musialam odłączyć F albo R. a teraz nie moge trafic jak to bylo :rotfl: normalnie komedia

no i jest F-front i R-rear, i podlaczam F pod F i R pod R, wbijam głośniki i leci mi dzwiek tylko z front right, jak wyjme R i jest podlaczone tylk samo F to leci z front right i rear right, a lewa strona nic...

no co to ma niby byc? :(
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 19-05-2007, 10:46   

Spróbuj jeszcze tak: podłącz tak jak pisałem a potem daj
Start->Ustawienia->Panel Sterowania->Dźwięki i ustawienia audio, zakładka Głośność, Ustawienia głośników->Zaawansowane i ustaw Głośniki systemu Surround Sound.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Nadine 
Grand Master
No I Po Co?


P2P Mode: Host & Client
Dołączyła: 09 Lip 2006
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 19-05-2007, 10:55   

niestety, nadal to samo :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz: :rozpacz:
 
 
 
Ana 
Friend


PSN ID: SumireAnn
Zagram w: Dead or Alive 5 Ultimate
Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 26 Mar 2006
Wysłany: 20-05-2007, 21:59   

Nadine lol kiedys tak mialam i okazalo sie ze kabelki nie stykaja w niektorych glosnikach :)
_________________

 
 
 
Nadine 
Grand Master
No I Po Co?


P2P Mode: Host & Client
Dołączyła: 09 Lip 2006
Skąd: Stargard Szczeciński
Wysłany: 21-05-2007, 12:35   

no ale sprawdzalam pojedynczo, i kazdy z nich dziala dobrze... nadal nie mam pojecia o co chodzi :zdziwko: :przestraszony:
 
 
 
Bartu$ 
Beginner



Dołączył: 16 Sie 2006
Skąd: Stargard Szczecński
Wysłany: 23-05-2007, 18:40   

według mnie nie opłaca sie kupowac głosników do kompa, strata pieniedzy,
wzmaciancz + kolumny moga myc od wierzy i jest zajefajnie:D
albo mozna wieze podłączyc pod kompa tez jest ok:D
_________________
Bartu$
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
[Sprzedam] Tekken Tag Tournament 2 PlayStation 3
[Sprzedam] Madcatz Arcade Fightstick Tournament Edition Xbox
Super Street Fighter IV arcade edition online na pc
Samurai Shodown IV/Samurai Spirits Amakusa Kourin - combos
[Sprzedam] Playstation Slim 160 GB + Gry - Super Stan!
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group