Społeczność fanów gier z gatunku bijatyk, emulatorów i retro. Istniejemy nieprzerwanie od 2005 roku. Działamy na rzecz popularyzacji gier bijatyk, organizacji turniejów online i offline.
moje PCB domowej roboty może nie jest zbyt piękne(beta na płytce uniwersalnej) ale działa (pc i ps3 - psbutton included). Zero laga, mało miejsca zajmuje. Zaprojektowałem już schemat do wytrawienia (będą konektory, złącza, itd.). Do arcade sticka i hitboxa jak znalazł
Ok odkurzam temat bo mi od dashowania szkoda DS4 - już po katowaniu golfa i amplitude ledwo zipie ;].
Jaki AS dla średniozaawansowanego mishimy na padzie. Tylko do gry w TK7 na PS4 pod kątem Kaza. Cena tak gdzieś do 300 zł bo nie wiem czy po tygodniu mi się nie znudzi ;].
Kojarzę tylko że gałka chyba lepsza będzie kółko niż kwadrat. Poza tym na co jeszcze zwracać uwagę?
To nie do końca odpowiada na Twoje pytanie bo szukasz czegoś aktualnego i od razu działającego na PS4, ale pamiętam, że kiedy wiele lat temu rozeznawałem się w temacie to jedną z ciekawszych i tańszych opcji na przetestowanie gry na sticku był Mayflash arcade stick znany też jako universal arcade stick. Działa z PC, PS2 i PS3, nie miałem okazji sprawdzić żadnego Xboxa, ale na PS4 niestety nie działa. Jego cena była w przedziale 100-200 zł (nie pamiętam dokładnie). Jedna z częściej wymienianych zalet tego sticka to dobra baza pod modyfikacje, wymianę części itd., ale w takiej gotowej formie też w miarę nadawał się na pierwszy kontakt.
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
KRELIAN pisze:Ogólnie niezła bieda w temacie, bo wciąż nie ma sensownej opcji pod PS4 dla noobków. Jak tak dalej pójdzie to kupie coś pod PC...
Obecnie nie ma różnicy PS4/pc, bo steam natywnie obsługuje sprzęt sony.
Sam myślę nad tym i w sumie na początek chyba wezmę coś taniego, aby w ogóle zobaczyć jak się gra na AS.
Ok trochę tego jest, tylko w który warto inwestować biorąc pod uwagę:
- najlepszą jakość przy możliwie optymalnej cenie ;]
- rozłożenie przycisków - ponoć tutaj też są znaczące różnice i można się nabawić złych nawyków,
- lagi??
Byłby ktoś zainteresowany kupnem custom arcade sticka z crown 303 bat top i buttonami sanwa zamontowanego w Mad Catz Street Fighter IV Tournament Edition? Mam og boxy i wszystko, co trzeba. Bdc i movement w tekenach - klasa. Jak coś, to podbijajcie na maila [email protected] i się jakoś dogadamy. + mam też gałkę japońską sanwa ball top, ale mi nie pasowała, wolałem koreańską wersję.