GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown Pomógł: 5 razy Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 10-03-2008, 20:48
Ale sporo można za jego pomocą poprawić, a to już jest dla mnie wystarczającym argumentem aby "nie ufać" pracom wykonanym w PS - wystarczy że osoba będzie średnim rysownikiem, ale będzie miała PS w małym paluszku i może dopicować rysunek na glanc. Przykład? Gość nie umie wycieniować efektu "błyszczącej zbroi" to PS zrobi to w zasadzie za niego. Dlatego po stokroć wolę w pełni ręcznie wykonane prace:).
ja traktuję ps jako taki uniwersalny szkicownik w sumie wszystko prawie robię zwykłymi pędzlami tak jak ręcznie bym robił tylko że w ps jest łatwiej poprawiać błędy gumka nie maże i papier się nie wyciera xD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2006 Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 13-03-2008, 23:04
Od jakiegoś czasu przeglądam ten temat i podziwiam prace uzdolnionych rysowników. Jestem pod wrażeniem ich umiejętności.
Od dzisiaj bawię się Photoshopem i będę chciał od czasu do czasu coś tu zarzucić, co skleiłem z fragmentów samodzielnie zrobionych screenów (głównie) z Dead or Alive 2 i własnych zdjęć rzeczywistego świata.
Ze względu na to, że jestem początkujący to zdaję sobie sprawę, że brakuje tu pierwiastka a'la "banan Chiquita", ale może mi podpowiecie co jest nie tak. Wycinanie postaci utrudnia mi czynnik typu napis "WINNER", szczególnie u Baymana (bo on nie ma "fabuły" w DOA2), więc go trochę schowałem. Wiem, że wygląda jak zza krzaka, dlatego następnym razem postaram się bardziej.
Nie jestem żadnym specem ale już na pierwszy rzut oka widać, że postacie nie są najlepiej wycięte. Poza tym brakuje też jakiś efektów bo teraz praca wygląda jak zwykłe kopiuj-wklej
_________________ Tekken 7 na PC oficjalnie! "Using no way as way, having no limitation as limitation" IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox Kaillera P2P Client
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Wrz 2006 Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 14-03-2008, 00:47
Dumian napisał/a:
praca wygląda jak zwykłe kopiuj-wklej
No cóż, poza lassem magnetycznym i szybkim zaznaczaniem, niewiele narzędzi użyłem
Dumian napisał/a:
postacie nie są najlepiej wycięte
Robią sie ząbki i białe nieregularne kontury - po polsku: zanim nie wezmę sie kurs grafiki to moje prace nie będą się różniły od tych co do tej pory robiłem w Paint + IrfanView.
No to na razie nie będę zaśmiecał tematu amatorszczyzną