Ogólnie o Rankingu - pomysły, spostrzeżenia itp.
- Dumian
- Administrator
- Kontakt:
Ogólnie o Rankingu - pomysły, spostrzeżenia itp.
Wszelkie opinie, problemy, pytania i sugestie odnośnie formy prowadzenia Rankingu TK3Online, a także wszystkie inne sprawy z nim związane proszę zamieszczać w tym temacie.
Będę tutaj również wrzucał informacje o zmianach i ulepszeniach wprowadzanych do rozgrywek.
Będę tutaj również wrzucał informacje o zmianach i ulepszeniach wprowadzanych do rozgrywek.
Ostatnio zmieniony 27-01-2008, 22:25 przez Dumian, łącznie zmieniany 7 razy.
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
- AK
- Grand Master
Re: Ogólnie o Rankingu - pomysły, spostrzeżenia itp.
co oni kur** 10 razy dziennie graja?? to moze ja sobie jakiegos leszcza wezme i go pojade 20 razy pod rząd... no kur** wali mnei ten ranking ale takie cos jest bez sensu,powinien byc limit ze na dzien mozna stoczyc tylko jedna walke z daną osoba...2007-10-05 14:09:07
Chinczyk Devil DS
various vs Jin
0 : 5
2007-10-05 13:52:20
Bury Fojtus
various vs Lei
5 : 2
2007-10-05 13:52:08
Chinczyk Devil DS
various vs Jin
5 : 1
2007-10-05 13:51:42
Chinczyk Devil DS
various vs Jin
2 : 5
2007-10-05 13:27:49
Chinczyk Devil DS
various vs various
4 : 5
2007-10-05 13:27:31
Chinczyk Devil DS
various vs various
5 : 2
Śmiej sie a cały świat będzie śmiał sie z toba,płacz a będziesz płakał sam....
mind of wonderful
mind of wonderful
- Chinczyk
- Elite player
AK dziennie można grac z jedna osoba 5 razy wiec nie widzę tu nic dziwnego a Devil DS nie jest jakimś slaby przeciwnikiem i nie gram z nim po to by punkty sobie nabijać
- Primo
- Master
Rzeczywiście przez zasady rankingu tabela nie oddaje obiektywnego zestawienia graczy. Wg mnie powinno być ograniczenie do walki z danym użytkownikiem raz na dzień, albo jeszcze lepiej, raz na parę dni. Zmuszałoby to wtedy do szukania sobie różnych przeciwników a nie nabijania licznika na początkujących.
Jakość a nie ilość nie?
Jakość a nie ilość nie?
iTrick2Kill !!!
-
- Student
3 mecze na dobę, a i system punktacji powinien uwzględniać pozycję w tabeli
- SubZero
- Moderator
- Kontakt:
Ciekawe jak ty to widzisz...ZzackK pisze:system punktacji powinien uwzględniać pozycję w tabeli
-
- Student
Tak jak w Weleague albo IOSubZero pisze:Ciekawe jak ty to widzisz...ZzackK pisze:system punktacji powinien uwzględniać pozycję w tabeli
- Dumian
- Administrator
- Kontakt:
Niestety obawiałem się, że tak będzie. Gracze zamiast dobrze się bawić zaczynają to traktować jak jakieś mega prestiżowe, kapuściarskie rozgrywki a tu przecież chodzi głównie o dobrą zabawę i statystyki dzięki którym można bardzo łatwo znaleźć sobie sparing partnerów na podobnym poziomie. Szkoda...DirtyF pisze:Proszę o usunięcie mnie z listy uczestników Rankingu.
Powód: Nie podoba mi się styl gry przeciwników,jakbyśmy grali o złote majty.Chodzi mi o to,że wszystkie walki są okropnie schematyczne-zero wysiłku,tylko tania gra aby wygrać.
Nie miałem zamiaru nikomu przygadać ale nie tego się spodziewałem
Życzę reszcie powodzenia
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Dumian, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Beginner
Możliwe, iż ten post jest niewskazany, lecz mimo to go tutaj umieszczę.
Zgadzam się iż podchodzicie za poważne do tego rankingu. Co z tego, że jest się na samym dole rankingu, ważne, że przynajmniej można sobie częściej pograć i się podszkolić. Wkurza mnie trochę, że ludzie grają tylko by zdobyć respect i być górą w rankingu, a jak się nie uda to spieprzają. W sumie zawsze ktoś musi być na dole i nie ma się czego wstydzić. Jestem świadom iż mógłbym pokonać parę osób z pozycji wyżej, lecz niestety rzadko są na gg, lub mnie ignorują ;p (można się było tego spodziewać). Jeśli chodzi o graczy, którzy grają mechanicznie: sądzę, że dobrze, że takowi są gdyż gracze tacy jak ja i tacy jak oni mogą sobie wydać na wzajem przysługę. Oni zdobędą sobie trochę punktów, a ja sobie pogram i będę miał z tego jakąś przyjemność. Następną rzeczą jest to, że częsta gra z takimi osobami poprawia zręczność i umiejętności przewidzenia co zrobią, a wtedy zaczynamy z nimi wygrywać i nabieramy sporo doświadczenia. Cieszy mnie także iż są osoby, które grają normalnie i są dobrzy, ponieważ można sobie z nimi poćwiczyć i nabić skilla. Wracając do rankingu jestem na samym dole i sie tego nie wstydzę (miałem napisać, że jestem z tego dumny, no ale bez przesady ;p). Mało ćwiczę i takie są tego efekty, ktoś musi być najgorszy . Zachęcam byście nie zważali na pozycję tylko grali i mieli z tego satysfakcję. W sumie o to chodzi :p
Zgadzam się iż podchodzicie za poważne do tego rankingu. Co z tego, że jest się na samym dole rankingu, ważne, że przynajmniej można sobie częściej pograć i się podszkolić. Wkurza mnie trochę, że ludzie grają tylko by zdobyć respect i być górą w rankingu, a jak się nie uda to spieprzają. W sumie zawsze ktoś musi być na dole i nie ma się czego wstydzić. Jestem świadom iż mógłbym pokonać parę osób z pozycji wyżej, lecz niestety rzadko są na gg, lub mnie ignorują ;p (można się było tego spodziewać). Jeśli chodzi o graczy, którzy grają mechanicznie: sądzę, że dobrze, że takowi są gdyż gracze tacy jak ja i tacy jak oni mogą sobie wydać na wzajem przysługę. Oni zdobędą sobie trochę punktów, a ja sobie pogram i będę miał z tego jakąś przyjemność. Następną rzeczą jest to, że częsta gra z takimi osobami poprawia zręczność i umiejętności przewidzenia co zrobią, a wtedy zaczynamy z nimi wygrywać i nabieramy sporo doświadczenia. Cieszy mnie także iż są osoby, które grają normalnie i są dobrzy, ponieważ można sobie z nimi poćwiczyć i nabić skilla. Wracając do rankingu jestem na samym dole i sie tego nie wstydzę (miałem napisać, że jestem z tego dumny, no ale bez przesady ;p). Mało ćwiczę i takie są tego efekty, ktoś musi być najgorszy . Zachęcam byście nie zważali na pozycję tylko grali i mieli z tego satysfakcję. W sumie o to chodzi :p
- Dumian
- Administrator
- Kontakt:
Bardzo dobrze napisane.
Przede wszystkim ten ranking jest tylko pomostem do kolejnych projektów na Honmaru. Dzięki niemu będzie można dokonać selekcji graczy, którzy grają regularnie, są uczciwi, bezproblemowi itp. W żadnym wypadku najważniejszym kryterium nie będzie liczba punktów. Chodzi po prostu o to, że ranking daje jako taki obraz kto z kim gra, jakie ma wyniki itd., nie traktujcie tego jak walkę o jakieś nagrody ale przede wszystkim urozmaicenie sparingów i dobrą zabawę
No a tak w ogóle teraz mamy sezon testowy właśnie po to aby takie sprawy przedyskutować, wyciągnąć jakieś wnioski, coś ustalić i wybrać najlepsze rozwiązania
Przede wszystkim ten ranking jest tylko pomostem do kolejnych projektów na Honmaru. Dzięki niemu będzie można dokonać selekcji graczy, którzy grają regularnie, są uczciwi, bezproblemowi itp. W żadnym wypadku najważniejszym kryterium nie będzie liczba punktów. Chodzi po prostu o to, że ranking daje jako taki obraz kto z kim gra, jakie ma wyniki itd., nie traktujcie tego jak walkę o jakieś nagrody ale przede wszystkim urozmaicenie sparingów i dobrą zabawę
No a tak w ogóle teraz mamy sezon testowy właśnie po to aby takie sprawy przedyskutować, wyciągnąć jakieś wnioski, coś ustalić i wybrać najlepsze rozwiązania
- Primo
- Master
czyli znaczy się że ranking może wystartować od nowa, jeśli znajda się rozwiązania zadowalające narzekania co poniektórych tu i ówdzie??
iTrick2Kill !!!
-
- Student
Rankingi mają to do siebie że jak się nie chce to sie nie gra. Jeden gra o złote gacie, a drugi sobie popyka - czyli znajdziesz sobie przeciwników o twoim podejściu i będziesz z nimi tylko grał. Martwił bym się tylko spekulantami, którzy będą grać dużo walk ze słabymi. Pracować nad skryptemDumian pisze:Niestety obawiałem się, że tak będzie. Gracze zamiast dobrze się bawić zaczynają to traktować jak jakieś mega prestiżowe, kapuściarskie rozgrywki a tu przecież chodzi głównie o dobrą zabawę i statystyki dzięki którym można bardzo łatwo znaleźć sobie sparing partnerów na podobnym poziomie. Szkoda...DirtyF pisze:Proszę o usunięcie mnie z listy uczestników Rankingu.
Powód: Nie podoba mi się styl gry przeciwników,jakbyśmy grali o złote majty.Chodzi mi o to,że wszystkie walki są okropnie schematyczne-zero wysiłku,tylko tania gra aby wygrać.
Nie miałem zamiaru nikomu przygadać ale nie tego się spodziewałem
Życzę reszcie powodzenia
- Yamada
- Moderator
- Kontakt:
Na to jest odpowiedni punkt w regulaminie więc na dłuższą metę takie czitowanie nie przejdzie.Martwił bym się tylko spekulantami, którzy będą grać dużo walk ze słabymi.
W newsie na stronie głównej Dumian napisał, że to jest pierwszy, testowy etap rozgrywki:)czyli znaczy się że ranking może wystartować od nowa
- Dumian
- Administrator
- Kontakt:
Już kilka osób mnie o to pytało więc napiszę tutaj: testowy sezon rankingu potrwa najprawdopodobniej do końca nadchodzącego weekendu (ewentualnie parę dni dłużej).
Niebywały odzew graczy i przytłaczająca ilość komentarzy zarówno w newsie na stronie jak i na forum pozwoli nam wprowadzić znaczące zmiany do rankingu tak aby aktualnie grających ok. 60 i jeszcze niegrających ale zarejestrowanych ok. 30 osób było zadowolonych.
Niebywały odzew graczy i przytłaczająca ilość komentarzy zarówno w newsie na stronie jak i na forum pozwoli nam wprowadzić znaczące zmiany do rankingu tak aby aktualnie grających ok. 60 i jeszcze niegrających ale zarejestrowanych ok. 30 osób było zadowolonych.