Odpowiedz do tematu
Arcade stick
Autor Wiadomość
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 11-03-2010, 13:27   

Właśnie przymierzam się do kupna jakiegoś arcade sticka. Będzie to mój pierwszy AS, głównie zależy mi na tym aby płynnie wchodziły ewgf'y i helle oraz aby można było "łatwo " odnaleźć kierunki. Ostatnio gdy grałem na automacie z dość kiepską gałką za chiny nie mogłem zrobić d/b a jeśli już mam zmienić kontroler to chciałbym móc na nim komfortowo grać. Od razu mówię że interesuje mnie gotowiec, dość tani w granicach 200zł Na razie myślałem o tym : http://www.allegro.pl/ite...ps2_ps3_pc.html
albo o tym: http://www.robson.pl/prod...STICK+[R7].html
Stick na PC głównie do tekkena, z gałką na której łatwo wyczuć kierunki d/b d/f u/f u/b spokojnie można wbijać helle i ewf robienie qcf hcf itd. schodzi na drugi plan, ale da rady to zrobić na którymś z tych AS, a jeśli tak to na zasadzie kręcenia kółeczka gałką czy przechylania jej osobno w d d/f f ? Jednak to schodzi na 2 plan bo SF ustępuje u mnie tekkenowi.
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
KBB
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2010, 17:01   

Z tego co wiem ten pierwszy to z lekka szajs, a o drugim nic mi nie wiadomo.
Jak na pierwszy stick, to i tak może być chyba ten Mayflash. Ja osobiście używam MadCatza TE, ale ogólnie, żeby się na tym nauczyć grać, to trzeba sporo, sporo czasu poświęcić. No, ale praktyka czyni mistrza. ;)
 
 
Dzejkob 
Beginner



Dołączył: 28 Sty 2010
Wysłany: 11-03-2010, 18:04   

Ten "PROFESJONALNY ARCADE STICK FIGHTING" to imo shit jakich wieke. Znajomy zamówił tego pseudo sticka i dosłownie po kilku obrotach gałką poszła sprężyna...
Co do kupna to może spróbuj z tym co posłałem w moim poprzednim poście. Nie wiem jak ma się od strony technicznej ale za 50 zeta warto spróbować (sam będę go kupował).
_________________

 
 
gascan 
Friend


GamerTag: gasc4n
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 13 Sty 2009
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 11-03-2010, 19:50   

Ten "Profesjonany" czyli Mayflash nadaje się na modowanie, można go kupić za 100zł albo taniej i wstawić sobie np sanwe. Czyli to stick który opłaca się na początek ze względu na cenę i ewentualne późniejsze modowanie.
Więcej TU i TU
_________________
 
 
 
Leito_PL 
Beginner



PSN ID: Leito_PL
Dołączył: 29 Kwi 2010
Skąd: Las Noches
Wysłany: 29-04-2010, 05:36   

Ja kupiłem wczoraj Street Fighter 4 Arcade Stick (normal nie TE) za 270zl z allegro i Super Street Fighter 4 dodatkowo na PS3. Teraz tylko czekac az przyjdzie, to mój pierwszy Stick. Ciekawe jakie będą początki :P
_________________
W razie pytań pisać na PW lub email: mikolajtrepka@gmail.com
 
 
Czapol 
Elite player



Dołączył: 16 Sty 2010
Wysłany: 30-04-2010, 13:25   

Okropne. Pamiętaj tylko by nie tracić przekonania że AS to był bardzo ale to bardzo słuszny zakup ;)

Oczywiście nie znam jakości tego sticka a to tylko takie ogólne wywody ;p
_________________

Zawsze istnieje opcja powrotu.
 
 
 
piotrostr 
Beginner



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 21 Mar 2010
Wysłany: 30-04-2010, 17:18   

Przestawić się z jednego sposobu kontroli na inny zawsze jest męczarnią - nie dość że nie jesteś przyzwyczajony to dochodzi jeszcze element wiem jak ale nie idzie :) Trzeba mieć sporo samozaparacia, ja po przyzwyczajeniu do klawki 3 razy odkładałem sticka i wracałem do klawiszy, teraz jestem z Tobą :)
 
 
 
Leito_PL 
Beginner



PSN ID: Leito_PL
Dołączył: 29 Kwi 2010
Skąd: Las Noches
Wysłany: 30-04-2010, 19:03   

3 h i opanowalem Sticka lepiej niz na padzie ;]
AS wymiata !
_________________
W razie pytań pisać na PW lub email: mikolajtrepka@gmail.com
 
 
K' 
Support


PSN ID: The_K_slash
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Wrz 2006
Wysłany: 30-04-2010, 20:24   

piotrostr napisał/a:
Przestawić się z jednego sposobu kontroli na inny zawsze jest męczarnią - nie dość że nie jesteś przyzwyczajony to dochodzi jeszcze element wiem jak ale nie idzie :) Trzeba mieć sporo samo zaparcia, ja po przyzwyczajeniu do klawki 3 razy odkładałem sticka i wracałem do klawiszy, teraz jestem z Tobą :)


Nie ma co się na siłę przestawiać, przecież gra ma nam sprawiać przyjemność, a nie przysparzać problemów ;) Lecz jeśli już chce się przestawić z jednego kontrolera na drugi to należy być w tym konsekwentnym. W tym wypadku jeśli AS to gramy tylko i wyłącznie na nim jeśli po dłuższym czasie nam dalej nie będzie pasować taki sposób gry - to należy się zastanowić czy, aby na pewno taki kontroler nam pasuje.
 
 
 
Oscar 
Support
Thophy Hunter!


PSN ID: MrOscarPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Tekken Revolution
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Wrz 2008
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 01-05-2010, 07:54   

Leito_PL napisał/a:
3 h i opanowalem Sticka lepiej niz na padzie ;]
AS wymiata !

Szkoda, że nie moge napisać tego samego o pierwszym AS-sie za 50 zł na którym "trenowałem" ponad 2 miechy i drugim AS-sie za 100 zł na którym SS w góre to był skok :)
_________________
NIE TŁUMACZ SIĘ ŻE DOSTAŁEŚ PO DUPIE!

Ostatnio zmieniony przez Oscar 04-10-2010, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Leito_PL 
Beginner



PSN ID: Leito_PL
Dołączył: 29 Kwi 2010
Skąd: Las Noches
Wysłany: 02-05-2010, 06:17   

Gdzie moge kupic ( w polsce) przez internet akcesoria do Arcade Sticków (głównie guziki) bo mam SF4 AS(ten bialy) i guziki zaczynaja coraz ciezej chodzic, teraz to nieprzeszkadza ale tak za 3 tygodnie pewnie by trzeba bylo guziki zmienic. I pytam sie was na jakie, i gdzie kupic w PL.
_________________
W razie pytań pisać na PW lub email: mikolajtrepka@gmail.com
 
 
Oscar 
Support
Thophy Hunter!


PSN ID: MrOscarPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Tekken Revolution
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 03 Wrz 2008
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 02-05-2010, 11:34   

@Leito_PL - http://www.kowal.itcom.pl...pliki/menAP.htm
Tylko nie wiem czy kowal jeszcze sprzedaje cześci / sticki.
_________________
NIE TŁUMACZ SIĘ ŻE DOSTAŁEŚ PO DUPIE!

Ostatnio zmieniony przez Oscar 03-10-2010, 17:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Leito_PL 
Beginner



PSN ID: Leito_PL
Dołączył: 29 Kwi 2010
Skąd: Las Noches
Wysłany: 02-05-2010, 13:07   

a Jak sie skontaktowac z Kowalem ? Ktos moze podac jego gg lub cos ?

ON juz niesprzedaje ma to napisane na głównej stronie.

Jakies inne propozycje ?
 
 
Leito_PL 
Beginner



PSN ID: Leito_PL
Dołączył: 29 Kwi 2010
Skąd: Las Noches
Wysłany: 02-05-2010, 19:18   

1. Jakiej wielkosci sa guziki originalnie w SF4 AS (ten bialy, normalny) ? Bo chcialem kupic to:
http://www.arcadeshop.de/...-black_845.html
Ten wielkosci guziki sa dobre do tego Sticka ??
czy trzeba te mniejsze (24) ?

2. Jaki Gate(obrecz) jest lepszy do AS'ów ten Kwadratowy co jest w SF4( ten bialy, normalny) czy moze ten 8 kątny ??
 
 
Ren 
Friend

PSN ID: RenPL
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 02-05-2010, 23:02   

Leito_PL napisał/a:
1. Jakiej wielkosci sa guziki originalnie w SF4 AS (ten bialy, normalny) ? Bo chcialem kupic to:
http://www.arcadeshop.de/...-black_845.html
Ten wielkosci guziki sa dobre do tego Sticka ??
czy trzeba te mniejsze (24) ?

2. Jaki Gate(obrecz) jest lepszy do AS'ów ten Kwadratowy co jest w SF4( ten bialy, normalny) czy moze ten 8 kątny ??


Przyciski mają 30mm czyli te będą dobre.
Co do "obręczy" - Jak tylko VF/Tekken to kwadrat. Jeśli grasz też w bijatyki 2d to lepiej ośmiokątny.

Z tym stickiem madcatz to dałeś dupy, kupujesz dokłatnie to co jest montowane w SF4TE z tym że wyjdzie drożej i jeszcze samemu trzeba to zamontować.
Zawsze warto dopłacić do oryginalnych części. Np. moja gała i przyciski seimitsu śmigają już kilka lat.
_________________

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
[S] Arcade stick SF4 tournament edition round 2 do PS3
[Sprzedam] Madcatz Arcade Fightstick Tournament Edition Xbox
(S) 3x Arcade stick do moda i nie tylko ;)
[KUPIE] Arcade Fightstick do PC/PS3/X360
[SPRZEDAM] Arcade stick tanio (XBOX 360)
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group