Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Zamknięty przez: Dumian
16-03-2009, 03:56
jedno Proste pytanie! Prosze!
Autor Wiadomość
olencjaa 
Beginner


Dołączyła: 24 Mar 2008
Wysłany: 24-03-2008, 15:20   jedno Proste pytanie! Prosze!

Witam!
Chcę chłopakowi zrobić prezent i kupić mu tą grę.... Tekken'a 3 albo 5 (wiem, że ją uwielbia). Tylko ze on nie ma Play Station.
Kumpel jego ostatnio do niego przyszedł i zainstalował mu jaką piracką wersje Tekken'a 3. (to chyba jakies demo czy coś, bo nie da się odkryć więcej postaci, ani przejsc misji). walczymy sobie po prostu mając do dyspozycji ok. 10 postaci. Gramy tak ze jedna osoba na klawiaturze druga na padzie.
Moje pytanie brzmi:
Czy oryginalny Tekken na Play station da się wgrac na komputer (i tak jak wyzej jedno na klawiaturze drugi na padzie). Czy ja po prostu musze kupic Play Station?

sory za glupie moze dla was pytanie ale ja sie po prostu na tym nie znam!
dziekuje slicznie za odpowiedz i wyjasnienia.
pozdrawiam!
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2008, 15:31   

Z jakiego powodu nie da się odkryć postaci? Pojawia się komunikat? Czarny ekran?

W oryginalnego Tekkena 3 można grać na komputerze za pomocą emulatorów, na których można ustawić dowolną konfigurację (pad vs pad, pad vs klawiatura, czy klawiatura vs klawiatura).

W przypadku Tekkena 5 komfortowa gra na komputerze jest w tej chwili niemożliwa (gra nie osiągnie pełnej prędkości).
No i trzeba pamiętać, że w Tekkena 5 można pograć tylko na PS2/PS3, a w Tekkena 3 na PSX/PS2/PS3 (należy jednak zwrócić uwagę na region, gdyż konsole ta mają blokadę regionalną).
 
 
 
olencjaa 
Beginner


Dołączyła: 24 Mar 2008
Wysłany: 24-03-2008, 15:37   

oo dziękuje za tak szybką odpowiedź!

no slyszalam ze by odkryc nowe postacie trzeba pokonać te 10 postaci pokolei.... a gdy juz to zrobie, pojawia się czarny ekran i nic się nie dzieje, nawet jak dlugo czekam.

powiedz mi prosze cos więcej o tych emulatorach, bo nie mam pojęcia co to jest i skad mam to wziąc i jak to zainstalowac z grą.

chcemy grac na pada i klawiature.
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2008, 15:49   

Masz wersję zrippowaną, czyli taką bez niektórych elementów - w tym przypadku filmów, ale pewnie nie tylko. Po przejściu trybu Arcade wykonaj Soft Reset (z tego co pamiętam to start+select) - gra powinna wrócić do menu, a postać będzie odkryta.

O emulacji i specjalnej wersji Tekkena 3 (przygotowanej przez Honmaru) poczytaj tutaj: https://www.honmaru.pl/artykuly.php?id=tk3online
 
 
 
olencjaa 
Beginner


Dołączyła: 24 Mar 2008
Wysłany: 24-03-2008, 16:42   

co to jest soft reset? jak się to robi?

załóżmy jeszcze ze kupię Play Station (PSX), grę Tekken 3 na to Play Station, TO mogę to podłączyć do komputera? ( ale wtedy musiałabym grac na dwóch padach?)
i wszystko by działało?
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 24-03-2008, 16:47   

Nie trzeba kupywac psx'a, wystarczy sciagnac emulator (ePSXe) skonfigurowac i odpalic nim gre, jak sie chce grac na padach wystarczy odpowiednia przejsciowka.
 
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2008, 16:50   

olencjaa napisał/a:
co to jest soft reset? jak się to robi?

Napisałem w poprzednim poście jak się go robi. Patrz: nawias.
Soft Reset to powrót do głównego menu gry.

olencjaa napisał/a:
co to jest soft reset? jak się to robi?

załóżmy jeszcze ze kupię Play Station (PSX), grę Tekken 3 na to Play Station, TO mogę to podłączyć do komputera? ( ale wtedy musiałabym grac na dwóch padach?)
i wszystko by działało?

Nie ma możliwości podłączenia PSX-a do komputera, chyba że mówimy o karcie telewizyjnej bądź o samym monitorze.
 
 
 
olencjaa 
Beginner


Dołączyła: 24 Mar 2008
Wysłany: 24-03-2008, 17:06   

miałam na myśli korzystanie z samego monitora!

a jesli chodzi o soft reset to sory ale nic mi nie mowi "wykonaj Soft Reset (z tego co pamiętam to start+select)" Mow jaśniej ;) Jestem tylko kobietą :P
Ostatnio zmieniony przez olencjaa 24-03-2008, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2008, 17:10   

Cytat:
z tego co pamiętam to start+select

No ale to Ci powinno dużo powiedzieć.

Czyli: po przejściu Arcade, gdy ekran jest czarny, wciśnij Start + Select.
 
 
 
Ana 
Friend


PSN ID: SumireAnn
Zagram w: Dead or Alive 5 Ultimate
Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 26 Mar 2006
Wysłany: 24-03-2008, 17:17   

Pamiętaj także jak już zauważysz nowe postaci (mordki postaci pojawiają się na ekranie wyboru postaci pod podstawowymi wojownikami) wejść z głównego menu do Option, później Memory Card i Save (chyba, że masz włączone AutoSave On)
_________________

 
 
 
olencjaa 
Beginner


Dołączyła: 24 Mar 2008
Wysłany: 24-03-2008, 17:19   

no niestety nie.
Przechodzac Arcade pojawia mi się czarny ekran. Więc mam do dyspozycji tylko klawisze a takich nie ma ;)
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2008, 17:21   

Że co..............?

NACIŚNIJ START I SELECT (JEDNOCZEŚNIE) NA PADZIE/KLAWIATURZE (KONTROLERZE KTÓREGO UŻYWASZ).
 
 
 
Ana 
Friend


PSN ID: SumireAnn
Zagram w: Dead or Alive 5 Ultimate
Pomogła: 1 raz
Dołączyła: 26 Mar 2006
Wysłany: 24-03-2008, 17:22   

inaczej mowiac na padzie sa dwa przyciski podpisane kolejno: start i select - nacisnij je jednoczesnie jak sie pojawia czarny ekran
_________________

 
 
 
Di 
Grand Master



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Paź 2006
Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-03-2008, 17:24   

O te dwa:

 
 
 
KRELIAN 
Junior Admin


PSN ID: KrelianTK
Zagram w: Tenchu: Burning Shadows,Ronin Blade Crusade,Gex Origins
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: ta pewność?
Wysłany: 24-03-2008, 17:25   

W czym tu problem? Chcesz grać w tekken 3 na piecu to zasysasz gre z honmaru i masz wszystkie postaci. Chcesz grać w tekken 5 na piecu grasz przez emu ps2, którego szukasz w google przy założeniu, że masz wystarczająco dobry sprzęt. Chcesz grać na konsoli kupujesz konsolę. Jaśniej się nie da. Jestem tylko facetem.
_________________


https://www.change.org/p/...game-on-the-ps4 - wejdź i podpisz jeśli czekasz na powrót 'starego, dobrego Tenchu' na PS4!!!!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Maly OFFTOPIC- kieruje pytanie do dlugo grajacych juz graczy
Ragnarok Online - fantasy anime MMORPG - szukam osób do wspó
Pierwszy w Polsce turniej w Touhou Hisoutensoku
Problem z logowaniem do gry online w tekken 3 online .
żadna wersja Mame dostępna na stronie nie odtwarza serri SS
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group