Odpowiedz do tematu
SFIII i MAME - problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
Ninja-Spectre 
Student


Dołączył: 26 Kwi 2008
Wysłany: 26-04-2008, 14:05   SFIII i MAME - problem z uruchomieniem

Ostatnio ściągnąłem MAMe ++ i emu SFIII. Po włączeniu gry pokazuje się jakiś ekran - że chce CD-ROM czy coś takiego ( w każdym razie napis po japońsku tylko wyraz CD-ROM normalny). Nie wiecie może jak to uruchomić ?
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 26-04-2008, 15:11   

Potrzebujesz roma z CHD, którego znajdziesz tutaj: http://chomikuj.pl/HonmaruDL/Games/CPS3
 
 
Ninja-Spectre 
Student


Dołączył: 26 Kwi 2008
Wysłany: 26-04-2008, 15:51   

Action napisał/a:
Potrzebujesz roma z CHD, którego znajdziesz tutaj: http://chomikuj.pl/HonmaruDL/Games/CPS3


Mam właśnie tego roma z CHD (bez tego by sie gra nie uruchomiła). Z tym gra sie uruchamia, tylko w samej grze jak zaczynają się napisy, wyskakuje ten brak CD-ROMa.
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 26-04-2008, 15:59   

1) Oczywiście nie zmieniałeś nazwy roma?
2) Na YouTube odzywał sie do mnie koleś, który z archiwum odpalał i po uruchomieniu roma zamknął WinRARa. Plik był w czasie automatycznego usuwania.
3) Posiadasz "rodzica" roma, prawda?
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON rozpocznie treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie od września 2018. Trwają zapisy. Zapraszamy!
 
 
Ninja-Spectre 
Student


Dołączył: 26 Kwi 2008
Wysłany: 26-04-2008, 18:24   

kemot722 napisał/a:
1) Oczywiście nie zmieniałeś nazwy roma?
2) Na YouTube odzywał sie do mnie koleś, który z archiwum odpalał i po uruchomieniu roma zamknął WinRARa. Plik był w czasie automatycznego usuwania.
3) Posiadasz "rodzica" roma, prawda?


Nie zmieniałem nazwy. Jest nazwa "sfiii" - ta pierwsza wersja trójki.
Nie wiem o co chodzi z tym "rodzicem" ?
Po prostu ściagam plik do katalogu "roms" i powinno działać.
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 1 kreska zasięgu
Wysłany: 26-04-2008, 19:01   

Przykładowo: oryginalna japońska wersja to "rodzic", a pozostałe wersje językowe to nakładki, które bez oryginału nie pójdą, mogą być też nie wykryte na liście romów w emulatorze.

Na razie nie wie co jest nie tak...
_________________
Szkoła Sztuk Walki RED DRAGON rozpocznie treningi JEET KUNE DO (metoda walki Bruce'a Lee) w Warszawie od września 2018. Trwają zapisy. Zapraszamy!
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 26-04-2008, 19:22   

Musisz ściągnąć dodatkowo roma o nazwie sfiiin (Street Fighter blah blah NO CD) i tego właśnie odpalać.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Ninja-Spectre 
Student


Dołączył: 26 Kwi 2008
Wysłany: 27-04-2008, 17:21   

Dzięki za pomoc. Teraz działa, ale ściągałem wszystko jeszcze raz, tym razem trzecia wersję trójki.
Jak się ominie 10 klatek animacji, to nawet na moim rzęchu szybko chodzi :D
A, a nie wiecie może gdzie można znaleźć pluginy do MAME++, bo w tym co ściąnąłem nie ma dźwięku wogóle (większości plików w tym katalogach nie ma).
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 27-04-2008, 17:43   

W MAME chyba powinien być dźwięk od razu bez żadnych dodatkowych pluginów. Może spróbuj poszukać gdzieś w configu albo ściągnij od nowa MAME++. Poza tym do emulacji CPS3 (czyli właśnie SFIII) zdecydowanie bardziej od MAME polecam CPS3 Emulator lub FBA Enhanced. Wymagania sprzętowe jednego i drugiego są mniejsze niż MAME dzięki czemu gra chodzi znacznie lepiej na słabszych kompach (u mnie była wyraźna poprawa, gra śmigała szybciej i płynniej).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 27-04-2008, 18:09   

Co do pluginów, MAME z nich nie korzysta, jeśli masz wszystko poustawiane to dźwięk powinien być.
Co do ściągania to w sumie dobre rozwiązanie, bo ostatnio MAME-team zrobił małe przemieszanie w romach CPS3 i teraz ich zawartości wyglądają całkiem inaczej.
Co do szybkości emulacji - jak Dumian wyżej napisał CPS3 emulator (do grania samemu/offline) lub FBA enhanced (do grania po sieci).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Ninja-Spectre 
Student


Dołączył: 26 Kwi 2008
Wysłany: 28-04-2008, 14:17   

Dumian napisał/a:
W MAME chyba powinien być dźwięk od razu bez żadnych dodatkowych pluginów. Może spróbuj poszukać gdzieś w configu albo ściągnij od nowa MAME++. Poza tym do emulacji CPS3 (czyli właśnie SFIII) zdecydowanie bardziej od MAME polecam CPS3 Emulator lub FBA Enhanced. Wymagania sprzętowe jednego i drugiego są mniejsze niż MAME dzięki czemu gra chodzi znacznie lepiej na słabszych kompach (u mnie była wyraźna poprawa, gra śmigała szybciej i płynniej).


Ściągałem jeszcze raz tego MAMEa i dalej dzwięku nie ma. Nie wiem czemu. Ten CPS3 Emulator m się nie uruchamia przynajmniej na starym systemie. Final Burn to pamiętam, że miałem kiedyś,ale ten podstawowy i ładnie gry chodziły. Ten Enhanced się nie ściąga bo tą stronę z tym emu musieli chyba zlikwidować. przez google tez go szukałem i też wszystko przekierowywało na tą nieistniejącą stronę.
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 28-04-2008, 14:23   

Poprawiłem link, zobacz teraz.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Ninja-Spectre 
Student


Dołączył: 26 Kwi 2008
Wysłany: 02-05-2008, 18:51   

Z FBA Advance jest dzwięk i gra śmiga bez żadnego zaciecia. Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Problem z uruchomieniem 2DF/Supercade
problem z ponownym uruchomieniam gry
tekken 6 - problem z rankingiem
Mortal Kombat Komplete Edition - problem z dźwiękiem. PC
Livebox 2.0 - PS3 - problem z graniem online
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group