Odpowiedz do tematu
Nagrywanie obrazów *img
Autor Wiadomość
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 28-05-2008, 14:41   Nagrywanie obrazów *img

Co jest grane?
Mam ja sobie obraz płyty w formacie *img i jakiś mały plik *cue
OK... Otwieram przez epsxe run iso i działa... a jak chce zamontować w wirtualu to ani przez alkohola ani daemona nie daje rady...
nagrywam clonem *img na płyte i też nic...
Wie ktoś co jest nie tak??
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Schaiba 
Master



Dołączył: 23 Wrz 2007
Skąd: Wiślina
Wysłany: 28-05-2008, 14:54   

Ja strzelam, że obraz jest do dpy
_________________
Błogosławiony był ten dzień, w którym uznałem, że książki bardziej jarają mnie niż telewizja.

Dorosłość jest jak grawitacja rano. Każdy się jej spodziewa, każdy z nią walczy, każdy na nią narzeka, ale nikt jej nie pokonał.
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 28-05-2008, 15:01   

Obraz działa na emu. ale mi dziadostwo nie chce nagrać na płyte...
Chyba wiem co jest...
Ma ktoś może FF8 na płycie? jeśli to nie problem to mógłby ten ktoś zrobić obraz płyty w formacie *img (cd1 i 2)??
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 28-05-2008, 15:04   

Otwórz plik .cue w notatniku i sprawdź czy ścieżka jest dobra (powinna być wpisana tylko poprawna nazwa pliku .img bez żadnej ścieżki dostępu). Jeśli jest dobra to zarówno zamontować do daemona jak i wypalić powinno się bez problemu (używając pliku .cue).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 28-05-2008, 15:14   


Tak?
zaznaczony plik to właśnie obraz .img

[ Dodano: 28-05-2008, 15:16 ]
Jeśli tak to niestety nie działa... montuje bez problemów ale wykrywa to jako pustą płytę
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 28-05-2008, 15:25   

Spróbuj jeszcze zmienić nazwę pliku .cue na taką samą jak .img chociaż nie wiem czy to coś da. FF8 mam tylko na PC więc tego nie sprawdzę.
Ewentualnie ImgBurn powinien sobie poradzić z nagraniem pliku .img.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 28-05-2008, 15:34   

ten imgburn korzysta tylko z pliku img?
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 28-05-2008, 15:40   

Tak.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 28-05-2008, 15:51   

miejmy nadzieje że sie uda :) jeśli nie to zmarnuje czwartą płytę :/

[ Dodano: 28-05-2008, 16:32 ]
Dzieki SubZero! Działa elegancko! Polecam programik... bardzo przydatny!
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
JJK 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Lut 2007
Wysłany: 30-05-2008, 02:13   

Mr_Editor: Takie pytanko. Jak wrzucisz tę wypaloną płytkę do napędu komputera wyświetla ci jakieś pliki?
_________________
Życie to wojna. Ale nie bezmyślna wojna ze światem, ludźmi, czasem czy śmiercią. To wojna bez użycia ataku i obrony. Jedyna słuszna i szlachetna wojna... wojna z samym sobą.
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 31-05-2008, 09:41   

A u ciebie nie? To jest jak zwykłe nagranie obrazu na płytę, tyle że bez tych "etykiet" (czy jak to sie tam zwie[te małe pliki przy obrazach])
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 31-05-2008, 09:46   

Czasami tak jest, że pliki mimo iż są na płycie to po wyświetleniu zawartości cd na kompie ich nie widać. Jest to rodzaj zabezpieczenia przed kopiowaniem (nie wiem jak na PSX ale na PS2 dość częsty np. FFX).
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 31-05-2008, 10:01   

w każdym razie mi pliki wyświetla...
mam pytanko:
na duronie 1,3 ram: 512 i radeon 9600xt 256mb
jest możliwe emulowanie jakiejś nowszej części FF niż IX ??
Ewentualnie jakiegoś nowszego tekkena?
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 31-05-2008, 10:19   

Nie bardzo. Za słaby procek. Single-core przy emulacji PS2 nie wyrabiają.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 31-05-2008, 10:26   

tak myślałem xD
może u kumpla sobie pogram :D
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Nagrywanie gier na Sega Saturn / burning Saturn games
Nagrywanie walk, podstawowe operacje na plikach .avi
Refleks w Tekkenie - wyrywanie z rzutów i hit confirmation
Co zamierzacie obejrzeć w najbliższym czasie?
Burrn-Nagrywanie gier na PSX'a
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group