Odpowiedz do tematu
Need for Speed na PS2
Autor Wiadomość
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 14-07-2008, 21:34   Need for Speed na PS2

Kumpel kupił sobie PS2 [wreszcie! :D ] i w zestawie miał kilka "kopii zapasowych"[odpalanych na swap magic 3.8] w których skład wchodziły min. 3 części NFSa: "U2" "MW" i "Carbon" pierwszy do odpalenia poszedł "U2"... ok wszystko działa to testujemy inne tytuły. Chwilę pograliśmy w tekkena, potem PESa i parę innych tak na szybko, żeby sprawdzić czy działają wszystkie. I kolejka zatrzymała się na NFS MW przy którym pad "obumarł". hmm... może płyta zepsuta czy cuś... ok testujemy Carbona... i napotykamy ten sam problem. Pad nie działa. no chuj... ważne że działa "U2". Pograliśmy trochę w tekkena i przychodzi mi na myśl żeby sobie załączyć Undergrounda.. A tu co? ZONK! U2 też nie działa :przestraszony: O dziwo wszystkie inne gry działają bez zarzutu, tylko NFS stwarza takie problemy :/ Może ktoś wie co się stało?
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-07-2008, 22:16   

Hola hola. Co nie działa w padzie ? macie jakis error typu " please reconnect the controller[...] ? Nie wiem może to głupie ale macie załączony "analog" w padzie ? Śmieszny błąd skoro inne gry działają..
_________________

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 14-07-2008, 22:37   

Jeśli działa w innych grach, to powinien też działać w tej. Tak jak przedmówca napisał, sprawdź czy analog jest włączony (dioda na padzie się świeci). Ewentualnie spróbuj (w czasie gry) odłączyć pada/pady i podłączyć ponownie. Druga opcja to spróbować bez memorki.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 14-07-2008, 23:32   

Analog świeci, żadnych błędów nie ma, bez memorki to samo, podmienialiśmy pady, też nie działa... zero reakcji...
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 14-07-2008, 23:40   

Ciekawa sprawa, U2 co prawda nie mam, ale MW i Carbona grałem na PS2 bez problemów. Możliwe, że to wina swapa, gry od EA czasami mają z nim problemy. Możesz spróbować poszukać patcha.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 14-07-2008, 23:50   

Najciekawsze jest to, że za pierwszym razem U2 poszło elegancko... a potem się dupło... może to byćwina nagrzanej konsoli? Poprzednia jaką testowałem odpalała Swapa tylko jak sobie trochę dychła.... Patcha? Do konsoli?[zielony jestem w temacie więc się nie śmiej] powiedz mi tylko skąd to ściągnąć i jak zainstalwać...
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 15-07-2008, 00:31   

Patcha do gry, niektóre gry wymagają patchowania żeby działać na swapie. A gdzie szukać to sam dobrze nie wiem bo nigdy swapa nie używałem :P
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Frizen 
Grand Master



PSN ID: XFrizenX
Dołączył: 12 Sie 2006
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-07-2008, 09:27   

Ja mam MW i Carbona odpalam przez SM 3.6 i dziala :niepewny:
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 17-07-2008, 13:34   

Co się okazało? to chyba wina pada :/ mam 4 pady: dual szok 2 z zestawu ps2, oryginalny pad do PSOne, oryginalny pad do starego szaraka, i pad "warez" i co dziwne działa tylko dual.... :/ i to jeszcze tylko jeśli nie jest do końca dopięty :| lol
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 17-07-2008, 13:39   

Z tego co pamiętam pady od PSX nie działają jako pierwszy pad, tylko ewentualnie jako drugi, czyli to o niczym nie świadczy. Musiałbyś spróbować dorwać jeszcze jakiegoś innego duala i sprawdzić.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 17-07-2008, 13:50   

eee... u mnie wszystkie pady działają elegancko w innych grach(te od psx nawet jako pierwsze). Chyba, że chodzi ci konkretnie o nfsa
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Tekken Tag Tournament 2 Special Win Pose
Przekierowanie portów - hostowanie gier (Kaillera P2P, 2DF)
Najlepsze mordobicia 2D na PSx
Dead or Alive Online na PC?
Tekken Tag Tournament 2 na PS3
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group