Odpowiedz do tematu
Wymagania sprzętowe
Autor Wiadomość
Arucardo_1 
Grand Master
Crusader



Zagram w: FIFA 11/Tekken 6 (offline)
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 03 Kwi 2006
Skąd: Toruń/Poznań
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 04-04-2006, 21:45   Wymagania sprzętowe

Mam taki oto sprzęt:

Celeron 700 Mhz
256 Mb RAM
Riva TNT2 32 Mb
połączenie - stałka 128


Gdy zagrałem sobie z Pitrex'em na serwerze final round.de to gra łapała takie lagi, że się grać nie dało... :kwasny:

czyżbym miał za słaby sprzęt? (silniejszy niż "minimalny" przez Was przedstawiony)
czy wina połączenia z netem?
czy jeszcze to może być coś innego?
_________________
Nie gram w Tekkena online.
Nie męcz mnie o spary (chyba, że jesteś z Poznania i chcesz się zmierzyć "w realu", wtedy to do pomyślenia ;) )
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 04-04-2006, 22:07   

Może poprostu serw był przeciożony!!!
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-04-2006, 23:23   

Co do wymagań sprzętowych to te minimalne podane na stronie są tylko orientacyjne. W dodatku dochodzi rozgrywka online, która też nie wiem jak wpływa na wymogi sprzętowe.

Najlepiej pograć sobie offline i jeśli wszystko będzie dobrze to wtedy można szukać przyczyny lagów (?)
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 04-04-2006, 23:35   

podobno online kazdemu rwie podczas gry z pitrexem, komp masz w sam raz na epsxe w tych ustawieniach ktore są uzywane, łącze tez raczej nie powinno przeszkadzac, byc moze nie wiesz ze za dnia serwery są bardziej przeciążone przez co pingi są gorsze niz wieczorem
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-04-2006, 23:56   

Pingi właśnie są te same (albo bardzo podobne) poprostu serwy niewyrabiają przy dużej ilości graczy (szczególnie polski MSI e-wro) stąd często występują lagi. Na szczęście jest kilka dobrych, zagranicznych serwerów, na których nawet w dzień idzie przyzwoicie pograć.

Co do Pitrexa to też doszły mnie słuchy, że grając z nim gra przycina...
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Yamada 
Moderator
The Undying


GamerTag: YamadaPL
Zagram w: VF5: Final Showdown
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Mar 2006
Wysłany: 05-04-2006, 00:53   

Moze Pitrex nie wie ze trzeba wszystkie P2P, GG, przegladarki i inne bzdury obciążające łącze powyłączać.
_________________
 
 
 
Pitrex 
Master



GamerTag: PitrexoPL
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 05-04-2006, 20:32   

Może się przyłącze do rozmowy:].A wiec tak u mnie mogą to powodować programiki typu p2p ale ja je zawsze wyłaczam a mój komp poprostu może nie wyrabiać spróbuje oczyścić dysk i może to coś zmieni:evil:
_________________
Gość GET READY FOR THE NEXT BATTLE

jeśli właśnie chcesz napisać do mnie z powodu powyższego napisu to sobie odpuść i naucz się html'u:P
 
 
Bernal 
Beginner


Dołączył: 03 Kwi 2006
Wysłany: 05-04-2006, 21:23   

To moze i ja? ;p Rowniez gralem wczoraj w Pitrexem i niestety troche cieło, moze nie az tak mocno (nie były to slajdy) ale po kilku walkach mozna bylo sie konkretnie zdenerwowac ;/ Pitrex, nastepnym razem trza ustalic do ilu gramy, na razie 4:3 dla Ciebie xD
 
 
ChUmB@ 
Elite player



Dołączył: 02 Kwi 2006
Skąd: Bielsko
Wysłany: 07-04-2006, 12:54   

Ludzie ja we wtorek grałem na kompie z qmplem u niego a on ma podajże Celeronika 333 mhz i 384 ramu i karte jakąś śmieszną Vodoo i jakoś lagów nie było a ni u mnie a ni u niego więc to na bank nie jest sprawa wymagań sprzętowych lecz serwera - wkońcu nie raz to ja widze tam z 30- 40 osób ile można.... :P
_________________
GLKS_WILKOWICE
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 07-04-2006, 14:30   

Wymagania sprzętowe są naprawdę niewielkie, to samo tyczy się przepustowości łącza. Słyszałem, że nawet z przekroczonym limitem neostrady (4kB/s :!: ) dało się grać bez lagów. Podstawa to dobry (mało obciązony) serwer i przede wszystkim łącze tylko na 1 osobę (niedzielone z nikim).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Arucardo_1 
Grand Master
Crusader



Zagram w: FIFA 11/Tekken 6 (offline)
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 03 Kwi 2006
Skąd: Toruń/Poznań
Ostrzeżeń:
 6/3/5
Wysłany: 08-04-2006, 19:17   

dziś grałem z niejakim M@tim i widzę, że to chyba jednak sprawa serwera: lagi na polskim były 3 razy mniejsze niż na szwabskim :mrgreen:

przez chwilę w ogóle zniknęły, ale gdy wbili się nowi ludzie to się spieprzył na amen :-P
_________________
Nie gram w Tekkena online.
Nie męcz mnie o spary (chyba, że jesteś z Poznania i chcesz się zmierzyć "w realu", wtedy to do pomyślenia ;) )
 
 
ChUmB@ 
Elite player



Dołączył: 02 Kwi 2006
Skąd: Bielsko
Wysłany: 15-04-2006, 12:45   

ja wczoraj grałem z niejakim Havokiem z którym miałem straszne lagi a ponoć ma neo 512 i mocnego kompa oraz z Adriankillerem z którym lagów miałem zero a było chyba ludzi ze 30 a i z Tygrysem* ale on miał coś z pingami więc nie dało sie wogule grać... :/ im mniej luda na serwie tym lepiej...
_________________
GLKS_WILKOWICE
 
 
 
Ren 
Friend

PSN ID: RenPL
P2P Mode: Host & Client
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Cze 2006
Skąd: Poznań
Wysłany: 17-06-2006, 11:27   

Mi na starym kompie gra ścinała. Też miałem TNT2. Co do podanych wymagań minimalnych to może i wystarczają ale do WE. Wg mnie minimalne wymagania to:
Celeron 800 mhz +
128 ram
GF 2 32 mb lub lepszy
neo 128
 
 
 
Wawrzyn 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Dołączył: 24 Lut 2006
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17-06-2006, 20:33   

Nie prawda ze trzeba miec GF 2 albo lepszy...
Moj sprzet:
Duron 1.2 Ghz
640 ram
Neo 320 Kb/s
Riva TNT 2

Mimo starej karty gra chodzi bardzo dobrze a moje stwierdzenie jest takie:
Granie online bez lagow w najwiekszej mierze zalezy od servera i lacza!
_________________


 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
International Miyagi-san Memorial Karate Tournament
ściąganie danych ze strony internetowej.....
Nagrywanie walk, podstawowe operacje na plikach .avi
[SE] Wasze opinie na temat grania online
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group