Odpowiedz do tematu
Tekken bez lagów??
Autor Wiadomość
Kukis 
Master of the Shakers



Dołączył: 25 Lut 2006
Wysłany: 04-04-2006, 22:50   Tekken bez lagów??

Mam na mame T3 (nawet graika lepsza bo tła są 3d-wersja automatowa) tylko ze chodzi w zwolnionym tempie, byc moze to kwestia konfiguracji(wczesniej wogole nie chodzil bo nie wiedzialem ze trzeba plugin 3D;p).

Jak sie gra np w MvsC przez mame (on line oczywiscie) to nie ma lagów!!

Ja nie umiem ustawic mame zeby Tekken chodzil dobrze ale moze ktos potrafi :)
POPROBUJCIE SAMI Z MAME I TEKKENEM TO MOZE COS WYJDZIE :)

Gdyby sie okazalo ze tak jak MvsC chodzi bez lagow to byloby cos ekstra :)

info. Tekken 3 jest na 100% na mame32 0.81. Oto dowód :)
_________________

 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 04-04-2006, 23:03   

Ja się na Mame raczej nie znam ale wydaje mi się, że Tekken nie jest w 100% grywalny na tym emulatorze. To by wyjaśniało animację w zwolnionym tempie. Innym powodem mogą być wymagania sprzętowe, najlepiej niech ktoś obeznany w emulacji innych systemów niż Playstation się wypowie.
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
czit 
Grand Master



Dołączył: 25 Lut 2006
Skąd: Lubartów
Wysłany: 04-04-2006, 23:31   

tekken 3 na mame jest grywalny tylko w najnowszej wersji mame co oznacza ze w 100% rozgrywka zapewne nie jest idealna
_________________
Zawodowcy są przewidywalni - strzeż się amatorów
 
 
 
AK 
Grand Master
Dashman



P2P Mode: Client only
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: janów Lubelski
Wysłany: 04-04-2006, 23:45   

nie ma takiej możliwosci żeby sie przezucić na mame... u mnie chodzi tragicznie tak samo zreszta jak i u ciebie ;) a przecierz nie mamy takich słabych kompów... widze ze ci się nudzi i kombinujesz jak sie da,ale ten pomysł jest spalony... próbuj dalej :)
_________________
Śmiej sie a cały świat będzie śmiał sie z toba,płacz a będziesz płakał sam....
mind of wonderful

 
 
 
Kukis 
Master of the Shakers



Dołączył: 25 Lut 2006
Wysłany: 05-04-2006, 23:50   

Ale wczesniej jak sie nie poprobowalo to wogole ten tekken nie szedl. Nie pisze ze na 100% ale byc moze da sie tylko trzba skonfigurowac i moze jakis plugin zaltwic.
(no nudzi mi sie czasem i kombinuje :P ;) )
_________________

 
 
 
ChUmB@ 
Elite player



Dołączył: 02 Kwi 2006
Skąd: Bielsko
Wysłany: 07-04-2006, 12:42   

też patrzyłem czy tekken 3 działa mi na mame ale mi sie nawet nie urochomił... :kwasny: ale jakbyscie co wykombinowali ze pójdzie dajcie cynk :P
_________________
GLKS_WILKOWICE
 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 18-04-2006, 01:45   

Mi T3, TTT chodzą na mame ale narazie są nie grywalne duże błedy w grafie np: znikające postacie, bardzo duże skoki fpsów wiec narazie granie na za pomocą mame w TTT i T3 jest raczej nie możliwe.

Jeśli komuś TTT, T3, SF EX2+, SC działają dobrze na mame (lub na HK2v9) niech da mi znać.

GG- 6044700
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 18-04-2006, 08:34   

Z tego co się orientuję, to praktycznie wszystkie bijatyki 3D na MAME są aktualnie niegrywalne (błędy w grafice, niska prędkość, zwiechy itp.) i prawdopodobnie jeszcze długo nie będą. Ostatnio (chyba w wersji 0.104) udało się uruchomić TTT, ale do grywalności to jeszcze daleko. Konfiguracja emu raczej nie ma z tym nic wspólnego, bo MAME (przynajmniej wersja normalna, nie jakiś klon) nie korzysta z pluginów graficznych, co po części wyjaśnia niski framerate (całe obliczenia wykonuje procek). No i inna sprawa, że MAME i tak nie obsługuje gry sieciowej.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
MiodeK 
Beginner


Dołączył: 22 Kwi 2006
Skąd: Trzebncia
Wysłany: 22-04-2006, 22:38   

Na mame nieda się grać w gry 3D poniewarz potrzeba do tego 60FPS(tekken 70FPS) a mame obsługuje chyba do 40 czy jakoś tak. Najlepsze do grania w bijatyki 3D z automatów jest Zinc, po odpowiedniej konfiguracji gry chodzą jak najbardziej sprawnie chociarz z sutawieniami klawiszy męcze się do etraz bo niemoge zmienić a na domyślnych gówniano się gra, oczywiście można podłączyć pada ale ja niemam.


POZDRO!!!
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 23-04-2006, 00:08   

MiodeK napisał/a:
mame obsługuje chyba do 40

Że tak powiem, BS. Dowód. Gry 3D na MAME chodzą wolno, to fakt (patrz mój poprzedni post) i z tego samego powodu na ZiNcu faktycznie chodzą lepiej (on wykorzystuje kartę graficzną), ale do ideału też daleko. Z tego co się orientuję (ale tu muszę zaznaczyć że już chwilę się ZiNcem nie bawiłem) większość gier chodzi bez dźwięku, no i są to gry tylko z jednego systemu (Namco System 11 ?), więc np. taki Tekken Tag, czy Soul Calibur już nie ruszy.
Co do
MiodeK napisał/a:
na domyślnych gówniano się gra
to wystarczy pogrzebać w pliku controller.cfg, ewentualnie po prostu ściągnąć jakiś frontend (np. ZiNcFE) i można bez problemu konfigurować klawiaturę.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
MiodeK 
Beginner


Dołączył: 22 Kwi 2006
Skąd: Trzebncia
Wysłany: 23-04-2006, 00:24   

Mam Zincfe i w controller.cfg tez się bawiłem ustawiałem all ale się nie zmienia. :/
SubZero napisał/a:
Soul Calibur już nie ruszy.
To nie do końca wina Namco gdyż Soul Calibur ma zabezpieczenie którego niemogą złamać ale cały czas na dym pracują. Mam nadzieje że im się uda.
_________________

 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 25-04-2006, 16:11   

Sub dowód jest dobry (mam tylko jedno pytanko to ty grałeś Edmundem, SF2 klasyka :) ) . Co do 3d na mame to na klonie mame HK2v9 jest SC ale działa straszecznie wolno i ma mnóstwo błędów w grafice zato dzwięk jest wporządku screen1 screen2 wiem że już to pisałe ale jeść komuś chodzi dobrze SC TTT T3 SFEX2+ Star Gladiator niech da mi znać.
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 25-04-2006, 19:25   

Ja akurat grałem Ryu, ale w sumie to było tylko na potrzeby screena (trochę za mała rozdzielczość do komfortowej gry :P ). Soula też kiedyś na MAME uruchomiłem, ale grywalnym to tego nie można było nazwać. Ostatnio coś tam się zabrali za TTT ale nie wiem jak to teraz wygląda. A co do SFEX2+ to można go odpalić przez ePSXe (jest wersja na PSXa, sam ją posiadam). Ciekawe jak chodzi Killer Instinct pod MAME... :)
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Tuminure 
Beginner


Dołączył: 21 Paź 2006
Wysłany: 21-10-2006, 09:30   

Jest tu ktoś, kto odpalił TTT na MAME? Jeżeli tak... to mógłbym się dowiedzieć jaki jest wymagany emulator oraz co do niego trzeba ściągnąć? U mnie gra staje w miejscu podczas blue screena :/
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 21-10-2006, 10:23   

Tuminure napisał/a:
U mnie gra staje w miejscu podczas blue screena

Ostatnio nie testowałem, ale raczej nikt dalej nie doszedł.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Tekken 6: Bloodline Rebellion na Play Station Portable???
Tekken DR PSP - jak wrócić do menu głównego?
Tekken 5 DR nemożność oglądania Epilogue WTF?
Tekken 3 - problem z pluginami
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group