ANA ma racjęAna pisze:W DoA2 Helena w singlu jest jedna ze slabszych postaci. Min. chodzi o karalność. W Tagu wyrabia az za dobrze.
W DoA3 z pewnością jest dużo lepsza, w ogóle jest blisko topów tam.

ANA ma racjęAna pisze:W DoA2 Helena w singlu jest jedna ze slabszych postaci. Min. chodzi o karalność. W Tagu wyrabia az za dobrze.
Sprawdz sobie ją z Lei. Wówczas dopiero rlzuje.kemot722 pisze:W Tagu DOA2LE to miewam problemy jak Helena sie dobierze w pare z Kasumi - 10 HIT combo idą im za lekkoAna pisze:W DoA2 Helena w singlu jest jedna ze słabszych postaci. Min. chodzi o karalność. W Tagu wyrabia aż za dobrze.
Spróbowałem i to chyba sprawiło, że mam większą ochotę teraz grać HelenąAna pisze:Sprawdz sobie ją z Lei. Wówczas dopiero rlzuje.kemot722 pisze:W Tagu DOA2LE to miewam problemy jak Helena sie dobierze w pare z Kasumi - 10 HIT combo idą im za lekkoAna pisze:W DoA2 Helena w singlu jest jedna ze słabszych postaci. Min. chodzi o karalność. W Tagu wyrabia aż za dobrze.
Spoko Kolegokemot722 pisze:Spróbowałem i to chyba sprawiło, że mam większą ochotę teraz grać HelenąAna pisze:Sprawdz sobie ją z Lei. Wówczas dopiero rlzuje.kemot722 pisze: W Tagu DOA2LE to miewam problemy jak Helena sie dobierze w pare z Kasumi - 10 HIT combo idą im za lekko
Jak grałem tym teamem to CPU zaserwował 13 HIT combo z teamu Zack+Hayabusa, to wyglądało ciekawie jak szybkim tempie straciłem postać
Moje ulubione teamy to: Leon+Tina, Bayman+Tina, Leon+Bayman, Ayane+Janek, Leon+Janek, Bayman+Janek, Lei+Janek, Lei+Tina.JJXENON pisze:Spoko Kolegokemot722 pisze:Spróbowałem i to chyba sprawiło, że mam większą ochotę teraz grać HelenąAna pisze: Sprawdz sobie ją z Lei. Wówczas dopiero rlzuje.
Jak grałem tym teamem to CPU zaserwował 13 HIT combo z teamu Zack+Hayabusa, to wyglądało ciekawie jak szybkim tempie straciłem postaćwypróbuj sobie team Jann-Lee , Lei Fang albo Kasumi - Ein i zobaczysz jak szybko znika energia życiowa przeciwnika ( nieraz sadziłem takie komplety po juggle starterach że przeciwnik więcej spędzał czasu w powietrzu niż znajdował się na ziemi
)
Kasumi ^^ , Ayane ^^ i Lei Fang ^^ brane do kompletu z jakąś szybką postacią stają się naprawde zabójczą Kobiecą bronią. Popróbuj sobie team Bayman i Tina bo też dają radę obrażeniami ^^
Tak, ale mam świadomość, że mogą przez ekspertów być nisko ocenione tymbardziej, że grałem na normalu, ale to zauważyłem słaba atrakcja dla oglądającychJJXENON pisze:KEMOT te walki w twoim poście z you to twoje ?
Zauważyłeś co jest u mnie głównym problememJJXENON pisze:Musisz nauczyć się szybko zmieniać postacie podczas grania w taga
Ostatnio więcej czasu spędzam w trybie Practice, w systemie Tag. Helę zacząłem mordować, ale staram się jednak ograniczać do postaci, które polubiłem wcześniej i je "poczułem". Helą ostatnio udaje mi się zrobić samotne 9-HIT combo, ale jeszcze kwestia bardziej przypadku niż skillaJJXENON pisze:Widziałem masę niewykorzystanych zagrań , no ale rozumiembo ja też na początku nic prawie nie umiałem. Szczerze mówiąc Dopiero oświeciłem się jak wziąłem się na poważnie za tryb practice w systemie tag
Z wymienionych teamów to ćwiczę ostatnio: Leon-Bass, Bayman-Bass, Bayman-Tina, Leon-Tina, Lei-Tina, Lei-Janek. Wcześniej dużo grałem Janek-Ein, ale trzeba różnych rzeczy próbować, dlatego czasem włącze też teamy Tina-Zack, Leon-Zack - generalnie wolę Zacka niż Hayabusę i Kasumi razem wziętychJJXENON pisze:A najlepsze teamy co lubię to KASUMI - HAYABUSA , KASUMI - EIN , LEON - BASS , BAYMAN - BASS , BAYMAN - TINA , LEI - TINA , LEI - JANN LEE , JANN LEE - EIN , HELENA - KASUMI , KASUMI - AYANE , LEON - TINA , i jeszcze inne
Rzeczywiście pad, którego posiadam nie jest doskonały - zauważyłem, że jest wąska granica czucia na krzyżaku między linią poziomą, a liniami skośnymi, - szczególnie przy reversalach to odczuwam jak wstuka się inny revers niż "myślałem, że wstukuję" i zepsuje mi walkę. Dziękuję za radę odnosnie przerzucenia się na pada PS2. Fiksacje pada mogą mieć związek z niedoskonałym pluginem dla pada pod emulator nullDC. Przy wpisywaniu nick'u do tabeli wyników znaki same się przewijają z dużą prędkścią w dół lub górę - przy klawie tego problemu nie ma.JJXENON pisze:Może powinieneś zmienić pada do kompa na takiego jak ma PS2 bo moim zdaniem jest GENIALNY ! do DOA2 i w ogóle wszystkich bijatyk
Myślę, że to świetny pomysł, tym bardziej, że już myślałem do "pojedynczych postaci" wepchnąć parę TAGowych sztuczek, ale nie chciałem robić bałaganu, więc się wstrzymałem. Zastanawiałbym się czy jest sens robić dla każdego teamu oddzielny topic, bo możliwe, że zostało by "kilka" pustych. Jeśli miało by to przejść, to może na początku rzucić tylko te teamy, które rzeczywiście graczy/nas interesują. Ja jednak nigdy nie byłem moderatorem forum, więc nie wiem jakie by to miało skutkiMam propozycję KEMOT, trzeba poprosić naszego admina od DOA " Anę
" czy można by otworzyć kącik w dziale DOA poświęcony TAGOWI
. Co o tym Myślisz Przyjacielu ? , bo ja chętnie mógłbym umieszczać combosy które umiem postaciami a i wiele osób na pewno by się ucieszyło z wymiany doświadczeń
Hmm Myślę Dumian że nie stało by puste bo naprawdę w tagu można wymyślać do DOA2 ciekawe kombinacjeDumian pisze:Jeśli uważacie, że jakieś subforum sie przyda to nie ma problemu. Tylko pomyślcie najpierw czy rzeczywiście będzie co w nim pisać aby nie stało puste lub czy nie lepiej dopisać te rzeczy w aktualnym podforum. Jakby co dajcie znać i sie zrobi
Moja ulubiona postać to nadal bez zmian Jann Lee i to już nie tylko w DoA1, JKD rulez:)