Odpowiedz do tematu
Crucis Fatal Fake
Autor Wiadomość
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 27-10-2008, 14:37   Crucis Fatal Fake





Od kilku dni na naszych komputerach może zagościć nowa produkcja Light's - doujin Crucis Fatal Fake - gra osadzona w uniwersum znanego VN Fate/Stay Night.

Gra jak na domową produkcję prezentuje się ładnie, jest wyjątkowo dynamiczna i posiada rozbudowany system combosów/chainów/specjali/ tagów. Co więcej twórcy od razu postanowili być tak mili dla gracza i wyposażyli swoje nowe dziecko w netplaya.

No i niestety tutaj zalety CFF się kończą :( gra póki co jest wyjątkowo niedopracowana. Zdarza się, że program sypie błędami, netplay nie zawsze chce połączyć (chociaż przyznam, że gdy działa poprawnie to spar idzie dość gładko). Co do dziur w systemie to mamy tutaj takie rodzynki jak infinity, niemożliwe do uwolnienia się block-stringi, specjale zabierające 3/4 życia.

Twórcy chyba doskonale zdawali sobie z tego sprawę, bo już wczoraj okazał się nowy patch (który jak z moich obserwacji wynika niewiele poprawia, za to dużo psuje) :zdegustowany:

A szkoda bo nie licząc ww. "smaczków" w CFF gra się naprawdę przyjemnie

Garść linków:

Patch 1.22

Strona producenta

Zangielszczenie od wujka Mniej-Niż-Zero :-]
Ostatnio zmieniony przez SubZero 26-11-2009, 17:37, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 27-10-2008, 21:25   

Mnie się tam nawet podoba CFF, choć może za mało grałem by wychwycić tak dużo ilość bugów. Zwłaszcza, że głównie bawiłem się treningu. Miejmy nadzieje, że kolejny patch usunie te błędy bo gra ma naprawdę duży potencjał i szkoda było by go zmarnować.

Btw jak by ktoś przypadkiem trafił na opis w bardziej zrozumiałem języku niech da znać.
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
gazalp 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Cze 2008
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 11-11-2008, 13:53   

Mnie osobiście gra bardzo przypadła do gustu.

Widziałem na YouTube jakieś filmiki z nowymi postaciami, które nie występują w podstawowej wersji tej gry np. dark sakura, dark saber, avenger...
_________________
Jestem szkieletem mego miecza.
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią.
Wykułem ponad tysiąc ostrzy.
Nie znający śmierci.
Nieobecny dla życia.
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń.
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać...
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 11-11-2008, 14:04   

Dark Sakure i Avengera można odblokować (chyba nawet mam gdzieś save'a) ale podobno w najnowszym patchu (1.2) zostało to usunięte.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
gazalp 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Cze 2008
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 11-11-2008, 16:41   

Grałem Dark Avengerem i Sakurą ale z tego co zauważyłem nie są oni dokończeni (miedzy innymi brak combosów w spisie ciosów czy brak głosów) i pewnie będa oni z dalszymi patchami.
_________________
Jestem szkieletem mego miecza.
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią.
Wykułem ponad tysiąc ostrzy.
Nie znający śmierci.
Nieobecny dla życia.
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń.
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać...
 
 
 
Merc 
Beginner



Dołączył: 10 Sty 2008
Wysłany: 12-11-2008, 10:14   

Owszem Dark saber nie ma nawet move lista, z dark sakura podobnie, za to Bazzet i Avenger wygladaja na prawie skonczonych wiec za niedlugo powinni byc dodani. Niestety trza juz nowego save do patcha 1.02 ale przynajmniej rozwiazuje on wiekszosc bledow i infinitow (tylko rider d.b i throw glitch nie sa naprawione).
 
 
 
gazalp 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Cze 2008
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 12-11-2008, 14:27   

A jak się ich odblokowywało bo ja jedynie wiem jak zdobyc 3 stroje dla Saber, Rin i Lancera oraz jak odblokowac Gilgamescha i Hassana
_________________
Jestem szkieletem mego miecza.
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią.
Wykułem ponad tysiąc ostrzy.
Nie znający śmierci.
Nieobecny dla życia.
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń.
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać...
 
 
 
Merc 
Beginner



Dołączył: 10 Sty 2008
Wysłany: 12-11-2008, 14:49   

http://www.mediafire.com/?uijqm09i5pt narazie tylko przez save sie da (tak samo 2 nowe plansze) przy czym czekam na save do 1.02.
http://img366.imageshack....retcharsuy6.jpg prawdopodobnie zaczne mainowac Bazett jak tylko wyjdzie jej skonczona wersja ;]
 
 
 
gazalp 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Cze 2008
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 12-11-2008, 15:06   

No to czekam razem z tobą bo też mam tą wersję ;p
_________________
Jestem szkieletem mego miecza.
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią.
Wykułem ponad tysiąc ostrzy.
Nie znający śmierci.
Nieobecny dla życia.
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń.
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać...
 
 
 
Aserot 
Support
Shiranui Whirlwind


PSN ID: Aserot
GamerTag: AserotPl
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: kof 2k2, VF5 (ps3)
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Lut 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 12-11-2008, 18:35   

A ja mam drobne pytanko, czy ktoś z was też miał problem z patchem 1.02 dokładniej z jego instalacją ??



U mnie dochodzi do tego momentu i nawet po godzinie czekanie nic się nie dzieje :/ .

Mam wersje 1.01 i pachta 1.01 --> 1.02 oczywiście.
_________________
Street Figher Alpha 3 Online Ranking Battle zapraszam do zabawy.
_________________________________________________________________________
Nikt nie wie, gdzie był człowiek, zanim się urodził, ale kiedy już się urodzi, dość szybko odkrywa,
że przybył z skasowanym biletem powrotnym.

 
 
 
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 12-11-2008, 18:47   

Aserot napisał/a:
A ja mam drobne pytanko, czy ktoś z was też miał problem z patchem 1.02 dokładniej z jego instalacją ??

[url=http://img219.images....th.jpg]Obrazek[/URL][url=http://img219.images...pix.gif]Obrazek[/URL]

U mnie dochodzi do tego momentu i nawet po godzinie czekanie nic się nie dzieje :/ .

Mam wersje 1.01 i pachta 1.01 --> 1.02 oczywiście.


Według naszych obserwacji luncher od wujka Suba nie lubi się z patcherem :/ więc albo wgranie oryginalnych plików, albo niestety reinstalka...
 
 
gazalp 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Cze 2008
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 12-11-2008, 18:55   

Bo ja wiem ja zainstalowałem sobie anglika starta i patche różne (najpierw 101 potem 101-->102 potem 102 All i wszystko mi zainstalowało bez problemów...) a propo czy zaraz na początku instalacji klikasz w ???(C) (to na środku obrazka) bo jak tak to anuluujesz sobie instalację ;3
_________________
Jestem szkieletem mego miecza.
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią.
Wykułem ponad tysiąc ostrzy.
Nie znający śmierci.
Nieobecny dla życia.
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń.
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać...
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 12-11-2008, 19:24   

Patch 1.01 z moim launcherem nie ma nic wspólnego, bo patch go nie podmienia. Patcha 1.02 jeszcze nie sprawdzałem, jak mówisz że się nie lubią to trzeba będzie zrobić nową wersję do 1.02.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
gazalp 
Master of the Shakers



Dołączył: 05 Cze 2008
Skąd: Z nienacka
Wysłany: 12-11-2008, 19:57   

U mnie angielski launcher działa z 1,02 jakoś normalnie
_________________
Jestem szkieletem mego miecza.
Stal jest mym ciałem, ogień mą krwią.
Wykułem ponad tysiąc ostrzy.
Nie znający śmierci.
Nieobecny dla życia.
Powstrzymałem cierpienie, by tworzyć broń.
Mimo to, ręce te nie będą niczego trzymać...
 
 
 
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 12-11-2008, 20:13   

SubZero napisał/a:
jak mówisz że się nie lubią to trzeba będzie zrobić nową wersję do 1.02.


Nie sam patch tylko updater. Nie wiem co jest naprawdę przyczyną, jako że z ?????????? niewiele idzie odczytać :niepewny: U mnie i Merca ponowna instalacja pomogła.

BTW. Radzę posprawdzać ilość miejsca na dysku - 1.01 potrzebował ~1GB.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Łobez Arena -Turniej Tekken TT2 i Mortal Kombat 9 i inne...
Grecja i Polska, czyli kapitalizmo-socjalizm . . .
Honmaru - nie samymi bijatykami ludzie żyją.
Zderzenie Światów: Twoja Droga, Twój Tekken!
Umawianie się na walki rankingowe
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group