Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Zamknięty przez: Dumian
03-11-2008, 18:59
Modele 3d w końcu zostały rozgryzione
Autor Wiadomość
obserwator 
Beginner



Dołączył: 08 Sie 2008
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-11-2008, 15:26   Modele 3d w końcu zostały rozgryzione

Otóż na waszym forum gdzieś było pisane na temat modeli 3d w tekkenie...

oto mała nowość w tym temacie :D

http://chumbalum.swissquake.ch/ms3d/index.html


teraz tylko Edycja/Znajdź i wpiszcie "Playstation TMD"

jak to znalazłem??Po prostu zainteresowałem się programowaniem i potrzebowałem jakiś program...


nie wiem czy to akurat był ten program opisywany w tamtejszym temacie... ale z tego co pamiętam to nie...
_________________
https://www.snesorama.us/...ead.php?t=18779 NET YAROZE development cd for psx game hacker and creators :D
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 02-11-2008, 15:40   

A teraz doczytaj dokładnie:
"Playstation TMD Import: Yes Export: No"
Co to znaczy? Że możesz sobie model otworzyć, może nawet zmodyfikować, ale zapisać go już nie zapiszesz.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
obserwator 
Beginner



Dołączył: 08 Sie 2008
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 02-11-2008, 15:57   

SubZero napisał/a:
ale zapisać go już nie zapiszesz.


chyba chodziło ci o eksportowanie go... bo zapisać można na pewno... ale są pluginy na tej stronie jak co :D
_________________
https://www.snesorama.us/...ead.php?t=18779 NET YAROZE development cd for psx game hacker and creators :D
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 02-11-2008, 21:42   

Znajdzie tutaj zastosowanie Unreal Engine 3 Toolset zgodnie z listą (Yes/Yes) :D Jak to dobrze mieć oryginalną gre UT3 z dodatkami ;)

Tylko jak rozpakować plik z obiektami 3D - bo na stronce jest MD2 Viewer, ale na obrazie TK3 czy DOA nie ma pliku MD2 :/
 
 
Lukas 
Grand Master



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Gru 2006
Skąd: z dużego pokoju
Wysłany: 03-11-2008, 01:17   

Po pierwsze, to tytuł tematu wprowadza w błąd, bo problemu nie rozgryzłeś,
po drugie chodziło o modyfikacje modeli i o tym było w tym temacie:
https://www.honmaru.pl/fo...er=asc&start=15
Po trzecie to, o czym piszesz zostało już napisane przez kamilmedit'a w tym tym samym temacie pod koniec:
https://www.honmaru.pl/fo...r=asc&start=105
Po czwarte znowu założyłeś topic w nieodpowiednim dziale, bo dział "strona/forum" nie za bardzo pasuje do edycji modeli 3d z tekkena.
jak to znalazłem??Po prostu potrzebowałem coś znaleźć i zainteresowałem się:
http://www.google.pl/ ,
ale można oczywiście szukać na honmaru tym:
https://www.honmaru.pl/forum/search.php ,
o czym można się dowiedzieć w 12 punkcie tego tematu:
https://www.honmaru.pl/forum/viewtopic.php?t=80
(polecam gorąco - na pewno wiele rzeczy cię zaskoczy)

Już na tym etapie temat raczej nadaje się do kosza, ale idźmy dalej...

Po piąte, to jeżeli
obserwator napisał/a:
na waszym forum gdzieś było
, to może by wypadało zamieścić tą "sensację" tam, gdzie była już o tym mowa (o tym jak to wyszukać napisałem wyżej).
Po szóste może warto by się zastanowić nad tym, czy ludzie na tym forum naprawdę nic innego nie robią, tylko czekają,
aż wyszukasz jakąś "sensację", bo talentem dziennikarskim to ty nie jesteś -.-

P.S. Talent to nie wszystko, bo liczy się jeszcze trening ;)
Byle z dala od ludzi - najlepiej pod okiem polonistki w szkole, nacisk kładziony głównie na czytanie ze zrozumieniem, po prostu trzeba siąść na chłodno, nad tym co się czyta i się zastanowić: "Co tu jest napisane?", lepiej nic nie pisać, niż ryzykować, że wprowadzi się ludzi w błąd, bo ktoś mógł się bardzo ucieszyć po przeczytaniu tytułu, a jak kliknął, to okazało się, że nic nie zostało rozgryzione, a wydaje mi się, że pisząc to miałeś dobre intencje - to jeden z dowodów na prawdziwość(oczywiście metaforyczną)przysłowia, że:
"Dobrymi chęciami, to piekło jest wybrukowane."
 
 
 
Dumian 
Administrator


PSN ID: DumianPL
Zagram w: Tekken 7 (PC, PS4), MKX (PC)
Steam ID: Dumian
Pomógł: 46 razy
Dołączył: 20 Lut 2006
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 03-11-2008, 18:59   

Skoro tak to przenoszę i zamykam. Jeśli coś się w temacie zmieni (na co się nie zanosi) to będzie można otworzyć (w razie co to PW).
_________________
Tekken 7 na PC oficjalnie!
"Using no way as way, having no limitation as limitation"
IE nadaje się do neta jak klawa do Tekkena, nie zwlekaj - Firefox
Kaillera P2P Client
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Turnieje użytkowników, czyli jak zostać organizatorem
Random Cup: pełne składy na postać, zapisy rezerwy
Refleks w Tekkenie - wyrywanie z rzutów i hit confirmation
Tekken 3 - ustawienia graficzne
od was zależy jak sie jutro potoczy moje życie
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group