Odpowiedz do tematu
SC4 na nulldc
Autor Wiadomość
semen 
Beginner


Dołączył: 03 Cze 2009
Wysłany: 03-06-2009, 10:50   SC4 na nulldc

Hej,
gram w Soul Calibur 4 na emulatorze NullDC.
niestety nie mogę zapisać stanu gry. wyświatla mi jakiś komunikat o braku pamięci.
Mam 2 GB Ramu więc chyba nie mozliwe aby był tu kłopot, raczej coś z konfiguracją .

Kolejne pytanie: gdzie jest opcja gry w wieży ? ja nic takiego nie widzę! Jest tryb arcade, walki z grupie , misje i nic innego nie mogę znaleźć, tak samo nie mogę edytować postaci, nie mogę znaleźć opcji gdzie aktywne byłoby edytowanie ubioru wyglądu itp.

Pomoże ktoś?
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-06-2009, 11:21   

...
Mogę już zacząć się śmiać?

NullDC jest emulatorem konsoli Dreamcast, a SC4 wyszedł na PS3 i Xboxa 360.
Na DC-ka wyszedł tylko pierwszy Soul Calibur.

Co do niemożliwości zapisu, może po prostu nie ustawiłeś karty pamięci?
Zobacz tutaj
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
semen 
Beginner


Dołączył: 03 Cze 2009
Wysłany: 03-06-2009, 11:52   

więc w co ja gram?
mam obraz który nazywa się soul calibur 4 i gram na nulldc
działa !!!
Są takie postacie jak na screenach z gry SC4
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-06-2009, 12:42   

Jeszcze powiedz, że masz tam Yode i Vadera...
Zarzuć jakieś screeny bo wierzyć mi się nie chce.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
semen 
Beginner


Dołączył: 03 Cze 2009
Wysłany: 03-06-2009, 13:00   

menu ma takie opcje:
Team Battle
Time attack
Survival
Museum
Practice
Options
Mission Battle
Aecade
VS Battle
Napisz jak wstawić obrazek to dam screna

A jeśli to jest Sc1 to po prostu muszę zagrać w kolejne wersje bo grafika jest bardzo ładna.
Czy da się emulować SC4 i naczym?
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-06-2009, 13:23   

Tak wygląda menu w SC4, możesz porównać.

Jak wstawić obrazek na forum

SC4 nie da się emulować i pewnie jeszcze dłuuuuugo się nie będzie dało.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-06-2009, 13:25   

semen napisał/a:
menu ma takie opcje:
Team Battle
Time attack
Survival
Museum
Practice
Options
Mission Battle
Aecade
VS Battle
Napisz jak wstawić obrazek to dam screna

A jeśli to jest Sc1 to po prostu muszę zagrać w kolejne wersje bo grafika jest bardzo ładna.
Czy da się emulować SC4 i naczym?


Tak da się emulować na X360 i PS3 :hyhy:
_________________
 
 
 
semen 
Beginner


Dołączył: 03 Cze 2009
Wysłany: 03-06-2009, 13:34   

To w takim razie jestem w szoku z powodu grafiki.
Jesli to jest jedynka to muszę mieć 3 wersję .
Już ją zasysam ale jest w 6 kawałkach
Na jakim emulatorze to puszczać ? - wersję SC 3
Chodzi mi o to jaki jest najlepszy - najmniej problemowy.

Jak to możliwe , że gry na konsole mają takie ładne grafiki? W tej którą mam - kształty postaci są zaokrąglone jak w Gotic 3 a skoro to ma być zaledwie SC1 to jest to przepaść do będących w tym czasie na PC gier.
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-06-2009, 13:40   

semen napisał/a:
To w takim razie jestem w szoku z powodu grafiki.
Jesli to jest jedynka to muszę mieć 3 wersję .
Już ją zasysam ale jest w 6 kawałkach
Na jakim emulatorze to puszczać ? - wersję SC 3
Chodzi mi o to jaki jest najlepszy - najmniej problemowy.

Jak to możliwe , że gry na konsole mają takie ładne grafiki? W tej którą mam - kształty postaci są zaokrąglone jak w Gotic 3 a skoro to ma być zaledwie SC1 to jest to przepaść do będących w tym czasie na PC gier.


lol W SC3 możesz sobie pograć na emu PS2, ale musisz mieć dobrego kompa. Więcej info w odpowiednim dziale na forum.
Aha i nie porównuj gry takiej jak Gothic 3 z otwartym światem gdzie może być kilkanaście postaci na ekranie do bijatyki gdzie na ograniczonej arenie walczą sobie dwa ludki ;)
_________________
 
 
 
semen 
Beginner


Dołączył: 03 Cze 2009
Wysłany: 03-06-2009, 13:41   

Komandos napisał/a:
semen napisał/a:
menu ma takie opcje:
Team Battle
Time attack
Survival
Museum
Practice
Options
Mission Battle
Aecade
VS Battle
Napisz jak wstawić obrazek to dam screna

A jeśli to jest Sc1 to po prostu muszę zagrać w kolejne wersje bo grafika jest bardzo ładna.
Czy da się emulować SC4 i naczym?


Tak da się emulować na X360 i PS3 :hyhy:


Są emulatory x 360 - dlaczego nie da się emulować SC4?
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-06-2009, 13:48   

Cytat:
Są emulatory x 360 - dlaczego nie da się emulować SC4?


Nie ma emulatorów, nie da się emulować. Zakończmy już ten temat.
_________________
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 03-06-2009, 13:51   

SC3 jest na Playstation 2. Emulator PS2 jest tylko jeden - PCSX2, ale do 'bezproblemowych' to on nie należy...
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 03-06-2009, 14:14   

Obrazy można nazywać jak sie chce, ale nazwa pliku obrazu nie decyduje jeszcze o jego treści.

NullDC emuluje TYLKO I WYŁĄCZNIE konsolę o nazwie Dreamcast.
NullDC - (null =brak; DC = Dreamcast) brakDreamcasta.

Komp mocny? Minimum 3,6 GHz na każdym rdzeniu procesora? Odpalasz SC3 na PCSX2.

Koniec tematu. The End of topic. Thema Ende.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Czy granie przez neta w tekkena3 przez emulator jest legalne
[S] Arcade stick SF4 tournament edition round 2 do PS3
[Honmaru.pl] Turniej Soul Calibur 4 Online (multi) - chętni?
MMA Stars symulator zawodnika mieszanych sztuk walki
Mam na kanał na Youtube, będę wdzięczny za krytykę :)
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group