Odpowiedz do tematu
Jaki komputer?
Autor Wiadomość
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 05-06-2009, 17:34   

Mr_Editor napisał/a:

czy wystarczy taki 350w


Zdecydowanie nie, jeśli chcesz mieć lepszy sprzęt. Radziłbym coś w okolicach 500-600W, może więcej jeśli Cię nie przerażają rachunki za prąd. Taki 9800 GTX żre z 150W.

I jeszcze jedno: kwestia quad vs duo
Tutaj musisz się zdecydować na ta czy komputer ma służyć do grania czy do grafiki/video. Jeśli gry, to 4(3)-jajowiec nie ma sensu przez najbliższe parę lat i lepiej kasę przeznaczyć na dobre 2 rdzenie. Jeśli możesz dołożyć kasy to bierz e8x00 (ja bym brał 8200 i kręcił), jeśli nie to X2 550 będzie dobrym wyborem.
Jeśli praca to myślę że Q6600 będzie dobrym pomysłem
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 05-06-2009, 23:58   

do 600 wattow editor musialby zalozyc swoją elektrownie :P
Jak znam Editora to kompa nie bedzie zmieniał przez parę lat, bo mu bedzie szkoda kasy :P w crysisa raczej tez nie bedzie popylal, wiec 450watt styknie
Tu raczej wchodzą w rachubę programy graficzne, edytory AV, więc wydajny proc ftw. Stawiałbym na mocnego dual core, ze względu na ograniczone fundusze :P

Linux przybajerowany też potrafi swoje zeżreć, włącz wszystkie elementy compiz fuzion i ciesz się slideshowem na średnim pc :P Ale linux to nie maszyna do obrobki grafiki, av( cs3 dalej nie obslugiwana przez wine... ), więc forget it na rzecz starego dobrego xpka :P
_________________

 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 06-06-2009, 07:07   

q6600 to byłby chyba najzajebistrzy wybór no ale muszę się liczyć z kosztami więc pozostaje mi jakiś dual z mocniejszym taktowaniem....

o linuxie wspomniałem wcześniej dlatego, bo przy zakupie kompa z linuxem nie wydajemy niepotrzebnie kasy na jakiś drogi system [nie wiem czy mam aktualne dane, ale chyba jeszcze kilka lat temu linux był darmowy :P ] a system i tak zmieni się na xp z sieci sklepów torrent ;)
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 06-06-2009, 08:48   

Chcesz świetnego kompa do AV/grafiki, kup Maca i z głowy. ;)
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 06-06-2009, 10:40   

Action napisał/a:
Chcesz świetnego kompa do AV/grafiki, kup Maca i z głowy. ;)


Mr_Editor napisał/a:
muszę się liczyć z kosztami


:hyhy:

[ Komentarz dodany przez: Action: 06-06-2009, 12:25 ]
No to ogólnie był żart :P
_________________
 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 06-06-2009, 21:56   

mcl napisał/a:
do 600 wattow editor musialby zalozyc swoją elektrownie :P

Ja mam 600W, a to dlatego, że 500W był na "granicy". Głośny cham.
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 07-06-2009, 23:33   

zaciekawiła mnie jedna aukcja....
http://allegro.p/item6512...lack_offic.html

nie wiem tylko czy jest możliwość zakupu na raty.... a wydaje mi się, że fajny zestaw :P
wiem wiem, lepiej kupić składaka, ale ten akurat chyba nie jest aż taki zły... chociaż pewnie co najmniej 400zł to system i "marka"
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 08-06-2009, 03:54   

Aukcja jest raczej troszq żałosna: koleś ma 3 komenty i za bardzo nawet nie wiem co sprzedaje - brak dokładniejszej specyfikacji i mnóstwo niezrozumiałych sformułowań:

Cytat:
Pojemność dysków [łączna]
500 GB

Dyski połączone w RAID
16


pozdro dla tego kto upchnie 16 dysków 3.25" w midi-towerze. Ja bym się takich "fachowców" wystrzegał :/
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 08-06-2009, 12:29   

Dokładnie gość frajera szuka ;)
2048 MB GB ?
16 dysków w raidzie ? Przecież to kosztowałoby tyle ile dobre auto.
jakiś nieogarnięty sprzedawca :)
_________________

 
 
 
kemot722 
Grand Master
Cichy Obserwator :)



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Wrz 2006
Skąd: 2 kreski zasięgu
Wysłany: 08-06-2009, 15:00   

Cytat:
Dyski połączone w RAID
16

No to jasne. Wdarła sie literówka. 16 dysków połączonych w RAJD, gdzie sie ściagają, który zdąży sie załapać na jedno z ograniczonych ilościowo miejsc w skrzynce :P

Kiedy ja kupowałem pieca 2 lata temu polecano mi 2GB RAM, bo
Cytat:
4GB RAM, to jeszcze za wcześnie na aktualnym etapie rozwoju gier komputerowych

Pan-sprzedawca-doradca-klienta mówił o ważności grafiki i stosunkowo mniejszej istności wobec niej prędkości procesora. Aktualnie widzę, że czekanie na postęp w zaawansowaniu gier PC, nie ma większego sensu. Już mam ochote wymienić procek Core2 Duo 2,13GHz na minimum 3,6 GHz z racji tego co już teraz (po 2 latach od zakupu PC) jest wsprzedaży.

Walnąć sobie 4GHz RAM i spokój na dłużej. Wcisnąść szybszy procek i spokój na dłużej.
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 08-06-2009, 18:44   

kemot722 napisał/a:

Walnąć sobie 4GHz RAM i spokój na dłużej. Wcisnąść szybszy procek i spokój na dłużej.


Albo kupić sobie konsolę i spokój na lata ;)
_________________
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 08-06-2009, 23:33   

Ale to PC do obróbki grafiki/ Video , nie grania ;)
_________________

 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 08-06-2009, 23:42   

mcl napisał/a:
Ale to PC do obróbki grafiki/ Video , nie grania ;)


To było do kemota a on pisał o grach ;)
_________________
 
 
 
mcl 



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Maj 2008
Skąd: znienacka ;>
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 09-06-2009, 13:47   

Spoko, ja tak tylko przypominam :P
Bo zaraz się okażę że editor będzie chciał emulować T5 w 60FPS :P
_________________

 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 09-06-2009, 14:46   

Ponoć na czterogłowym procku byłoby prościej o emulację, więc nie wykluczam, że bym próbował :P ale to tak raczej dla ciekawostki bo kupować kompa tylko po to, żeby emulować ps2 też mija się z celem :P

ok czyli ta aukcja idzie do kosza.... szukamy dalej/czekamy na zastrzyk gotówki i zamawiamy składaka...
btw to widzę, że już sprzedający znalazł sobie fraj.... yyy znaczy się klienta :P
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Jak usunąć konfigurację emulatora ?
Problem przy uruchamianiu komputera
Problem "This Rom is not avaible on your computer"
W co teraz sobie (i nikomu innemu) grasz?
Czy gry komputerowe kiedyś zrujnowały Twój budżet?
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group