Odpowiedz do tematu
Jaki komputer?
Autor Wiadomość
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 09-06-2009, 16:28   

Mr_Editor napisał/a:
Ponoć na czterogłowym procku byłoby prościej o emulację


Tylko ponoć, emulatory korzystają z co najwyżej 2óch rdzeni więc przyrost mocy obliczeniowej jest znikomy
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 02-07-2009, 23:00   

ok więc jestem zmuszony kupić kompletny ciągnik więc tutaj nasuwa się pytanie... czy Q8200 starczy czy szukać czegoś mocniejszego?

aa i obiło mi się, że XP nie ciągnie więcej niż 2GB RAMu... prawda to? bo mi się jak na razie nie widzi przechodzenie na Vistę

takie coś by było dobre? : http://allegro.pl/item673...super_cena.html
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Pattrick 
Grand Master



P2P Mode: Host & Client
Zagram w: TB, Tekken 7, Skullgirls
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Cze 2006
Wysłany: 03-07-2009, 00:16   

co do tego limitu , to zależy jakiego procka masz :P ale wydaje mi się że nawet na 32 bitowym może pociągnąć więcej niż 2GB , w 64 bitowym dużooo więcej ...

co by nie było , że jestem gołosłowny :

Memory Limits
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 03-07-2009, 09:11   

Mr_Editor napisał/a:

aa i obiło mi się, że XP nie ciągnie więcej niż 2GB RAMu... prawda to? bo mi się jak na razie nie widzi przechodzenie na Vistę


Ja mam 4GB a Windows XP widzi 3,25GB
_________________
 
 
 
Mr_Editor 
Support


PSN ID: Mr_Editor-PL
Zagram w: TTT2, T7
Steam ID: mreditorcustomize
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Cze 2007
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:
Wysłany: 03-07-2009, 19:58   

ok czyli nie mam się o co bać :) a ten komputer, który podałem wyżej by się nadał?
_________________
https://youtube.com/mreditorcustomize
https://honmaru.pl/customize
https://soundcloud.com/moocha-ziom
https://www.facebook.com/moocha.ziom
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 21-07-2009, 17:32   

Chcę wymienić procesor w kompie, bo na starym (AMD X2 5200+) wszystko mi się tnie już. AMD już nie chcę brać bo to shit, zastanawiam się nad czymś od intela. Oczywiście będę musiał też wymienić płytę główną. Na allegro coś takiego wypatrzyłem- http://www.allegro.pl/ite...84mb_f_vat.html Dobre to będzie?
_________________
 
 
 
Zachariasz 
Elite player



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 16 Wrz 2007
Wysłany: 21-07-2009, 21:42   

Komandos napisał/a:
AMD już nie chcę brać bo to shit,


A ta ciekawa teoria, zważając że najnowsze Phenomy X4 biją i7 podzglądem cena/jakość dość mocno, niestety. Za AMD/ATI nie przepadam, ale nigdy bym się nie odważył na powyższe stwierdzenie.

W e7x bym się nie bawił bo to zubożałe e8x. Jak masz kasę to zainwestuj w e82. Jeśli nie X2 550 będzie dobrym rozwiązaniem (tudzież X3 710 jeśli chcesz kręcić), zważając że może zaoszczędzisz na zmianie socketu.

Powyższej aukcji bym nie radził - ten gigabyte jest dość biedny. 2 banki dimm i max 4GB nie starczą na zbyt długo. Tylko 1 złącze IDE, kiepska dźwiękówka (chyba że masz oddzielną), za zintegrowaną grafę też zapłacisz, a do gier (bo jak mniemam po to wymieniasz kompa) jest psu na bude.
 
 
yarosh 
Grafik


Dołączył: 17 Maj 2007
Wysłany: 13-01-2010, 08:13   

Hej,
Mam mała prośbę, ostatnio teść poprosił mnie żebym pomógł mu rozejrzeć się za pc do grania i netu tak do 1500 za samą jednostkę bez monitora no i tego dotyczy moja prośba czy móglibyście mi pomóc i zaproponować jakieś 2 w miarę przystępne zestawy ? Jeden na amd i jeden na intela (o procki chodzi ofc). Wiem, że jest sporo tego do wygooglania ale wypadłem z obiegu więc już nie do końca czaję jak sprawa wygląda z wielordzeniowymi prockami i płytami o grafice nie mówiąc, ostatni raz bardziej interesowałem się tym w epoce P4 i Athlona 64.
Pozdrawiam Jarek
_________________
https://yarosh.deviantart.com/ zapraszam

trening czyni mistrza ale nie z każdego (to chyba o mnie ^^)
 
 
 
yarosh 
Grafik


Dołączył: 17 Maj 2007
Wysłany: 13-01-2010, 22:41   

to tak proc athlon x 3 425 - ok. 266 zł
ram co najmniej 2 gb kingstona - ok 110 zł
płyta gigabyte ga-ma770t-ud3p amd am3 - ok. 275 zł - nie wiem czy na pewno się nadaje do tego procka XD
hdd 500 GB/16mbc. samsung - ok. 219 zł
nagrywarka sony albo coś takiego ok 50 zł
karta gigabyte hd 4770 (512 mgb gdd lub hd 4670 1024 mb ddr3 - 438 zł lub 269 zł
mysz + klawiatura - ok. 100 zł
no zasilacz zupełnie nie wiem jaki xD
razem ok. 1300 zł
_________________
https://yarosh.deviantart.com/ zapraszam

trening czyni mistrza ale nie z każdego (to chyba o mnie ^^)
 
 
 
yarosh 
Grafik


Dołączył: 17 Maj 2007
Wysłany: 14-01-2010, 10:47   

Intel Pentium Dual Core E5400 /2.7GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ 235 zł
Gigabyte EP31-DS3L /intel P31/ 199 zł
G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK 159 zł
Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out 399 zł
Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 159 zł
LG GH22NS50 SATA SecurDisc 99 zł
bequiet! PurePower L7 350W 165 zł

Razem: 1415 zł

AMD Athlon II X2 245 /2.9GHz, 2x1MB, 65W, BOX, AM3/ 215 zł
Gigabyte MA770-UD3 rev.2.0 /AMD 770/ 240 zł
G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK 159 zł
Gigabyte Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out 390 zł
Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 159 zł
LG GH22NS50 SATA SecurDisc 99 zł
bequiet! PurePower L7 350W 165 zł

Razem: 1447 zł


1550 zł

Intel Pentium Dual Core E5400 /2.7GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ 235 zł
Gigabyte EP43-UD3L /intel P43/ 269 zł
G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK 159 zł
PowerColor Radeon HD4850 PCS 1024MB DDR3 /256bit/ DVI HDMI 420 zł
Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 155 zł
LG GH22NS50 SATA SecurDisc 99 zł
Corsair 400W [CMPSU-400CXEU] 190 zł

Razem: 1527 zł

AMD Athlon II X3 425 /2.7GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/ 265 zł
Gigabyte MA770-UD3 rev.2.0 /AMD 770/ 240 zł
G.Skill 2GB (2x1GB) 800MHz CL4 PK 159 zł
PowerColor Radeon HD4850 PCS 1024MB DDR3 /256bit/ DVI HDMI 420 zł
Western Digital 320GB 7200rpm 16MB cache SATAII [3200AAKS] 155 zł
LG GH22NS50 SATA SecurDisc 99 zł
Corsair 400W [CMPSU-400CXEU] 190 zł

Razem: 1528 zł

o coś takiego jeszcze znalazłem
_________________
https://yarosh.deviantart.com/ zapraszam

trening czyni mistrza ale nie z każdego (to chyba o mnie ^^)
 
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-01-2010, 12:04   

AMD Athlon II X4 620 349zł
Gigabyte MA770T-UD3P 295zł
OCZ 2GB (2x1GB) 1333MHz CL7 Platinium 239zł
ModeCom MC-530 Carbon 165zł
Western Digital Blue 500GB 179zł
Connect3D Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out 390zł

1619zł

Wszystko do kupienia na esc.pl
_________________
 
 
 
Action 
Moderator
Get serious!


PSN ID: ActionPL
GamerTag: ActionPL
Steam ID: ActionPL
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 10 Lip 2006
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-01-2010, 14:22   

Po co komu "do gier i internetu" procesor 4 rdzeniowy?

Polecałbym kupić jakiegoś lepszego dwurdzenia Intela (niestety jakość>cena, ale do 3ghz na rdzen powinno starczyc), grafike 1gb (GF9600 powinien styknąć, nigdy nikomu nie polecę radka, mialem dwa i miałem z nimi same problemy), 4gb ramu (800mhz) + dysk pół terabajta powinien jeszcze sie zmiescic w cenie.

Wieczorem spróbuje znaleźć coś takiego na allegro.
 
 
Komandos 
Grand Master



PSN ID: KomandosPL
GamerTag: KomanDooSan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Gru 2006
Skąd: Amsterdam
Ostrzeżeń:
 1/3/5
Wysłany: 14-01-2010, 15:22   

Action napisał/a:
Po co komu "do gier i internetu" procesor 4 rdzeniowy?

Polecałbym kupić jakiegoś lepszego dwurdzenia Intela (niestety jakość>cena, ale do 3ghz na rdzen powinno starczyc), grafike 1gb (GF9600 powinien styknąć, nigdy nikomu nie polecę radka, mialem dwa i miałem z nimi same problemy), 4gb ramu (800mhz) + dysk pół terabajta powinien jeszcze sie zmiescic w cenie.

Wieczorem spróbuje znaleźć coś takiego na allegro.


Podejrzewam, że to nie ma być komp na pół roku, więc 4 rdzenie to dobry wybór. GF9600 to już staroć, wiem bo mam. Kupowałem go ze dwa lata temu chyba ;) Co do pamięci to lepiej kupić 2gb dobrej, żeby potem szło podkręcić niż 4gb jakiegoś shitu, który będzie tylko spowalniał kompa. Potem ewentualnie można dokupić kolejne 2gb.
A i sprzętu komputerowego nie polecam kupować na allegro. W sklepach internetowych jest większy wybór i można samemu złożyć zestaw.
_________________
 
 
 
yarosh 
Grafik


Dołączył: 17 Maj 2007
Wysłany: 12-05-2011, 07:32   

Hejka, tym razem ja mam sobie wymienić kompa mój budżet to max 2200 zł
czy jest sens coś takiego składac ?
Płyta główna GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3
P67, DDR3, 2x PCI-E 16x, RAID, S-1155
459 zł
Procesor INTEL CORE i7 2600K
3.40 GHz BOX, VGA, s-1155 ( BX80623I72600K )
1059 zł
8gb ram
270 zł
Cooler Master Elite 370 (RC-370-KKN1)
150
ModeCom Hedy 600W
160zł
razem
2100
mam gdzieś w domu na półce geforca 7600GS na początek chyba styknie, potem wymienie sobie na coś lepszego.
jesli taki zestaw może być to dajcie znać, jesli nie to postaram się złożyć coś na i5-2500K chyba, że bardzo mnie przekonacie do phenoma xD
aha jeszcze 100 została więc może lepsza plyta główna (proszę o sugestie) chyba że chłodzenie insze wstawić - raczej nie będę kręcił

alternatywne zestawy

1.
proc i5-2400 3.1 Ghz LGA 1155
płyta AsRock H61iCAFE LGA1155 chipset Intel H61
Płyta Główna: ASRock P67 PRO3 B3
grafika Palit GeForce GTS 450 1024 MB DDR5/128bit
ram 8 lub 16 GB goodram 1333 Mhz
obudowa coolemaster elite 335 lub 330
zasilacz Qoltec Tornado 565WATX z PFC lub MODECOM HEDY 600W
[1899zł]

2.
proc Phenom II x6 1090T
płyta gigabyte GA-M52LT-D3 nforce 520LE Socket AM3 rczej zmienię na
grafika Palit GeForce CUDA GTS 450 1024 MB DDR5/128bit
ram 8 lub 16 GB goodram 1333 Mhz
obudowa coolemaster elite 335 lub 330
zasilacz Qoltec Tornado 565WATX z PFC lub MODECOM HEDY 600W
[1850 zł]

Pozdrawiam
Jarek
_________________
https://yarosh.deviantart.com/ zapraszam

trening czyni mistrza ale nie z każdego (to chyba o mnie ^^)
 
 
 
SubZero 
Moderator


PSN ID: subzeropl83
GamerTag: SubZeroPL
P2P Mode: Host & Client
Zagram w: Killer Instinct, WWF Wrestlemania, SuperSidekicks
Steam ID: SubZeroPL
Pomógł: 40 razy
Dołączył: 14 Kwi 2006
Skąd: Myslovitz
Wysłany: 07-02-2012, 09:17   

Ktoś coś o tym sprzęcie słyszał/czytał/widział? Bo jak na takie bebechy i matrycę cena podejrzanie niska.
_________________


Karate Tradycyjne - Sho Dan
 
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   

Podobne Tematy
Jak usunąć konfigurację emulatora ?
Problem przy uruchamianiu komputera
Problem "This Rom is not avaible on your computer"
W co teraz sobie (i nikomu innemu) grasz?
Czy gry komputerowe kiedyś zrujnowały Twój budżet?
 
Udostępnij: Udostępnij na Facebook  Udostępnij na Sledziku  Udostępnij na Wykop  Udostępnij na Gadu Gadu Live  Udostępnij na Twitter
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group